Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΠΑΝΟΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ: Ο Μαρασμός και η Υποβάθμιση της Κατούνας!

Ο ενεργός πολίτης Πάνος Τσούτσουρας δε μασάει τα λόγια του και δεν κρύβει τα προβλήματα της Κατούνας κάτω απ’ το χαλί. Μιλάει για χειροτέρευση της κατάστασης στο χωριό του που ολοένα και χειροτερεύει και η περιοχή παρακμάζει....

Γράφει ο: Πάνος Τσούτσουρας 

   Καλό μεσημέρι απο την πανέμορφη Κατούνα.
        Αγαπητοί χωριανοί είναι η τελευταία φορά που κάνω ανάρτηση, στην σελίδα, για προσωπικούς λόγους. Θα ήθελα να πω όμως μερικά λόγια για το πανέμορφο χωριό μας και ευλογημένο τόπο αυτό: Όπως ξέρετε και εσείς η χωριουδάρα μας έχει πάρει την κάτω βόλτα και δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να σωθεί έστω και ότι έχει απομείνει στο χωριό.
        Όλοι μας το αγαπούσαμε πάρα πολύ, υπήρχαν όμως και κάποιοι που το αγαπούσαν ποιό πολύ?? που φρόντισαν να φτάσουμε εδώ που είμαστε γιατί το μόνο που κοιτούσαν ήταν η καρέκλα, το φαγοπότι και η λαμογιά??.
        Κάποτε σ' αυτό το χωριό όπως ξέρετε πάρα πολλοί, έκαναν μεγάλα φαγοπότια, ένας καραγκιόζης, μια κιθάρα και δυο κούνιες?? μας στοίχιζαν από 25.000 έως 30.000 ευρώ. 
        Η αγορά χωραφιού για βιολογικό εάν δεν κάνω λάθος ήταν πάνω από 177.500 ευρώ. Κάποτε ένας χωριανός μας έδωσε ένα μεγάλο ποσό γι' αγορά ασθενοφόρου για το χωριό και κανείς μα κανείς δεν ξέρει που είναι τα λεφτά αυτά??.........

 
         Αυτοί που αγαπούσαν τόσο πολύ την χωριουδάρα μας, πούλησαν τον δήμο, έφυγαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, έκλεισαν τα σφαγεία, άφησαν το κέντρο υγείας χωρίς γιατρούς και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να εκμεταλλεύονται τον πόνο του άλλου σε κάποιες περιπτώσεις και να ρίχνουν τις ευθύνες τους στον άλλον?? Σε λίγο καιρό όπως το πάνε  θα κλείσουν και όλα τα σχολεία, ίσως και το ταχυδρομείο, μετά θα φύγει και το Αστυνομικό τμήμα.

           Το μόνο που πάει καλά σ' αυτόν τον τόπο είναι η σαρκοφαγία, η διχόνοια και ποιος θα βγάλει τα μάτια του άλλου?? Λυπάμαι πάρα πολύ που βλέπω τον τόπο μου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα να έχει αυτό το χάλι… κρίμα.

            Αγαπητοί χωριανοί ας αφήσουμε στην άκρη τα προσωπικά, την διχόνοια και την αντιπαλότητα και ας γίνουμε όλοι μια γροθιά μήπως και σώσουμε ότι έχει απομείνει, το οφείλουμε στα παιδιά μας να τους παραδώσουμε αυτό τον ευλογημένο τόπο με μέλλον για ένα καλύτερο αύριο.
(ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ)

Υ.Γ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΑΙΤ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΟΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ??? ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ...

**********************




12 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΣ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς είναι αλήθεια οσα λέει.
    Ο πρωην Δημος Μεδεωνος έρχεται σε δευτερη μοίρα φαίνεται ξεκαθαρα πως ειμαστε Δημος δυο ταχυτήτων.
    Και τα μικροτερα χωρια γυρω απο την Κατουνα ακομα πιο παρατημένα.
    Για τον κ.Κατούνα οτι και να πει κάποιος λιγα ειναι. όλα στο βωμο του προσωπικου συμφερόντος ο ορισμος του λαμογιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε συμπατριωτη.Η αναρτηση σου αφορα ολο το ξηρομερο,ολα τα χωρια για να μη σου πω
    αφορα ολοκληρη την Ελλαδα.
    Υπαρχουν ομως φιλε μου για το μεγαλο μας χαλι ηθικοι αυτουργοι.Ποιοι ειναι;
    Μα αυτοι που χροοοονια τους ψηφιζουμε.
    Πως μαραζωσαν τα χωρια μας;
    Πως μαραζωσε η Ελλαδα;
    Πως μαραζωσε η ζωη μας;
    Το οτι παμπολα χρονια φιλε μου μας δουλευουν για τα δικα τους συμφεροντα
    τοχουμε καταλαβει;
    Πιστευες ποτε οτι θα κυβερνησουν ΜΑΖΙ η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ;κι ομως εγινε.
    Το καλυτερο εγινε με ενα δηθεν αριστερο Κομματιδιο το ΣΥΡΙΖΑ που κι αυτοι
    εγιναν κυβερνηση με την τσοντα του πολυ δεξιου Καμμενου.Ετσι ολοι τους
    εσβησαν τα φωτα των Ελληνων.
    Ομως εχουμε και εμεις ευθυνη.Τους ψηφιζαμε,βγαζαμε τα ματια μας.Για παραδειγμα.
    Ποιοι δημιουργησαν το τεραστιο χρεος και μας φορτωσαν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
    Τοσα χρονια οι πλουσιοι εγιναν πλουσιοτεροι,οι εχοντες τα λιγα εγιναν φτωχοι και οι φτωχοι
    τρωνε στις εκλησιες.
    Οσο εμεις δεν αλλαζουμε το θεατρο του παραλογου θα εχει συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη αλλά τα λεγόμενα του κυρίου δε μας λένε κατι. Αλλάξτε νοοτροπίες εκεί πάνω γιατί δόθηκε μεγάλη σημασία και δεν εκτιμάτε τίποτα δυστυχώς. ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πρέπει να έχεις φάε καλά κοματοσκιλο??

      Διαγραφή
  5. Η αντικειμενική αξία του χωραφιού είναι περίπου 36.000 ευρώ. Ο Δήμος το αγόρασε 214.000 ευρώ.

    Το υπουργείο ζητά από το Δήμο να του επιστρέψει πίσω 177.536,46 ευρώ ως μη επιλέξιμη δαπάνη.

    Με λίγα λόγια , υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πληρώσουμε οι Δημότες το χωράφι 391.536,46 ευρώ.

    Όμορφος κόσμος ηθικός και αγγελικά πλασμένος λέει ο ποιητής.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα στην Βόνιτσα να δεις παρακμή. Ο δήμαρχος κρύβει από όλους ότι σε λίγο κλείνει και η Εθνική Τράπεζα στην Βόνιτσα. Η Βόνιτσα πολύ γρήγορα θα γίνει ένα μεγάλο χωριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι να σας πουνε τα λεγομενα του κυριου , κ δεν σας λεει κατι? το προβλημα ειναι εδω στους πανω??? τωρα οσο για την νοοτροπια,θα περιμενουμε απο εσας τους κατω να μας κανετε σεμηναριο για να γινουμε επιτελους κ εμεις ανθρωποι οπως εσεις εκει κατω,μορφωμενοι κ εξυπνοι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ 3::54 ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην ανχονεστε οταν ερθει ο κυριακος με τη φωφω θα γινουν ολα τα χωρια παρισι τωρα κυβερνανε αυτοι οι αριστεροι που καταστρεψανε ολα τα πλουτη που ειχε αφησει ο σαμαρας με το βενιζελο επομενος ψιφηστε κουλη και απο τη πεινα που θα πεσει στην αθηνα θα γυρισουν δρυμιτερος στα χωρια και θα ειμαστε περισοτεροι. Ασε που θα δινει και 2000 σε καθε παιδι που θα γενιετε. Αρα λυθηκε το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσείς κύριε Τριαντακωνσταντη τι έχετε να πείτε για την παιδεία μας που τη διέλυσαν? Τι αγώνα δωσατε πάνω στο αντικείμενο σας? Δε βλέπετε τι γίνεται? Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα, το ξέρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συντριβή καργιολη συντριβή ειναι γεγονός η ανάσταση στο δήμο μας έχει ξεκινήσει. Αυτοί που πήραν το χρημα τρέμουν .ρωτηστε τον προεδρο του μοναστηρακιου τι εγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο