Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Συμπαραστέκεται στον δίκαιο Αγώνα των Φυτειωτών και των Ξηρομεριτών ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στις ΦΥΤΕΙΕΣ

          Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αιτωλοακαρνανίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο Αγώνα των Φυτειωτών και των Ξηρομεριτών ενάντια στην επιδιωκόμενη εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή των Φυτειών.
          Η περιοχή περικλείεται από τα χωριά Φυτείες, Παπαδάτου, Αετό, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Χρυσοβίτσα, Αγράμπελα, Πρόδρομο και Σκουρτού και σ’ αυτήν βρίσκεται η διαρκούς και μεγάλης επισκεψιμότητας  ιστορική Μονή Λιγοβιτσίου........



       Ακόμα υπάρχουν σημαντικότατοι Αρχαιολογικοί χώροι όπως οι Αρχαίες Φυτείες, τα Αρχαία Κόροντα και περιοχές natura, όπως η λίμνη Οζερός και το μοναδικό σε κάλος και σπουδαιότητα  Βενιλαδοδάσος Ξηρομέρου. 
        Επιπλέον στην περιοχή υπάρχουν γεωργικές δραστηριότητες που θα πληγούν από την καύση των βιορευστών, χωρίς να συμβάλουν θετικά ούτε στην απασχόληση  και πάνω απ’ όλα  ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων θα είναι άμεσος. 
      Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νίκου Χουντή επισήμανε τους κινδύνους  τέτοιων εγκαταστάσεων και ζήτησε να ελεγχθεί το σύννομο και η χρηματοδότησή τους από την Ε.Ε.  
           Επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αγνοούν τη σύσσωμη  θέληση των κατοίκων όπως αυτή έχει εκφραστεί από τα θεσμικά τους όργανα (Τοπικό Συμβούλιο Φυτειών κι ομόφωνη απόφαση Δημ. Συμβουλιου Ξηρομέρου και Λαϊκή συνέλευση στις Φυτείες), και περιφρονεί τη λογική, καλούμε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες των Φυτειών, του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην εγκληματική εγκατάσταση καύσης βιορευστών στην περιοχή, την Τρίτη 30 Απρίλη, στις 10:30’ το πρωί, στα διόδια Κουβαρά.
Ο Λαός αποφασίζει για τον τόπο του!

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο