Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση μονάδων με καύση βιορευστών στις Φυτείες

             Η παράταξή μας ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, δηλώνει με κάθε επίσημο τρόπο, όπως δηλώθηκε και στον Αστακό την περασμένη Κυριακή 21 Απρ 2019, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες. 
         Δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και στο εκδοθέν ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της λαϊκής συνέλευσης της 24ης Απρ 2019 στο δημοτικό κατάστημα της ΔΕ Φυτειών........



     Δεν μπορεί να «φυτεύονται» άναρχα ρυπογόνες βιοτεχνίες ή βιομηχανίες, σε περιοχές που συνυ-πάρχουν κοντά οικισμοί η αρχαιολογικοί χώροι ή αγροτικές –κτηνοτροφικές καλλιέργειες, ζώνες τουριστικής –οικιστικής ανάπτυξης καθώς και προστατευόμενες περιοχές NATURA λιμνών, δασών, κλπ κλπ. 
        Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, να ακυρώσει τις 30535/11-2-2019, 30562/11-2-2019 και 30614/11-2-2019 αποφάσεις της, για την έγκριση των περιβαλ-λοντικών όρων εγκατάστασης των παραπάνω μονάδων, μετά την πρόσφατη ομόφωνη επανάκριση με αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Π.Δ.Ε . Απαιτούμε από την κρατική εξουσία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη λήψη μέτρων κατά της ρύπανσής του, καθώς και τη προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Τέλος δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ενάντια στη πράσινη ενέργεια ή στη μείωση της ανεργίας, ή στη βιοτεχνική –βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά θα πρέπει να πληρούνται όλοι οι όροι προστασίας της ανθρώπινης υγείας, της πανίδας και της χλωρίδας, καθώς και της σωστής και συγκροτημένης –σχεδιασμένης αστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Πρέπει να υφίστανται θεσμοθετημένες κατάλληλες εκ των προτέρων περιοχές, μόνο για βιομηχανική ή βιοτεχνική ανάπτυξη καθώς και Σχεδιασμός Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) που ο Δήμος Ξηρομέρου δεν διαθέτει.

Αστακός 26/4/2019

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση.




4 σχόλια:

  1. Μπράβο περνά να πάρεις την ψήφο σου τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την ολοκληρωμένη από πάσης πλευράς ανακοίνωσή σας.Είσαι ο δήμαρχός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Νιρεα τον ροτησες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το κατά δεν μου καθετκά καλά ,και δεν αναφέρομαι στον Στάικο αλλά στους εκλεγμένους από της προηγουμενες εκλογές , όλοι κατά τώρα αλλά δύο μεγαλα ΝΑΙ από τοπικο Φυτειών και επιτροπή περιβάλλοντος του Δήμου Ξηρομέρου .Για δημοτικό συμβούλιο δεν έχω να πω κατι απλά δεν ...δεν ξερω ισως απαξιουσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο