Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Μετ΄εμποδίων η έξοδος των εκδρομέων- μεγάλη η κίνηση σε Ιόνια και Ολυμπία Οδό

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, λόγω της εξόδου των Αθηναίων για το Πάσχα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, αρχίζει το πρόβλημα προς Κόρινθο και συνεχίζεται και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.
Μικρή ανάσχεση παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 25 ταμεία στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων αποχωρούν από την πρωτεύουσα.
Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών.
Από το πρωί σήμερα, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών- Λαμίας.
Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί στους δρόμους ενώ η κίνηση των φορτηγών απαγορεύεται στα εθνικά δίκτυα μέχρι τις 16:00.
Μόνο μέχρι το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης τουλάχιστον 25.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας και πάνω από 10.000 από τα διόδια του Ρίου.
Από τη Μεγάλη Πέμπτη τίθενται σε ισχύ οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της τροχαίας στην Δυτική Ελλάδα και όλη την χώρα ώστε να ρυθμίσουν την κίνηση των εκδρομέων από και πρός τους προορισμούς τους.
Κομβικά σημεία για τους εξοδούχους του Πάσχα είναι τα διόδια όπως της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, της Ολυμπίας Οδού, όπως επίσης και της Ελευσίνας όπου συνήθως προκαλούνται μικροπροβλήματα με ουρές τις ώρες αιχμής. Παράλληλα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. θα γίνονται έλεγχοι για μέθη, ενώ εκτός των άλλων θα ελέγχονται η ταχύτητα και η χρήση ζώνης κατα τις μετακινήσεις των πολιτών με ΙΧ αυτοκίνητα.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο