Τρίτη 30 Απριλίου 2019

4 Προτάσεις απο τον ΧΡΗΣΤΟ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του δήμου Ακτίου Βόνιτσας

      Τέσσερις (4) προτάσεις με μηδενικό κόστος, παρουσιάζει ο Χρήστος Γεροκωστόποπουλος απο την Πάλαιρο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θανάση Κασόλα, που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του δήμου Ακτίου Βόνιτσας...
Αναλυτικά...

Φίλες και φίλοι
     Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για τις δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου.
       Αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς, ιδέες, αλλά και προτάσεις χαμηλού ή μηδενικού κόστους. Που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Προτάσεις που ενισχύουν την τοπική επιχείρηση και επιχειρηματικότητα, τουρισμό, αγροκτηνοτροφεία.

1).-Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους σε γεωγραφική έκταση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, είναι αδιανόητο εν έτη 2019 να μην υπάρχει δημοτική συγκοινωνία. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουν μίνι-μπας που θα ενώνουν τα απομακρυσμένα με το κέντρο χωριά του δήμου μας, αλλά και όλα τα ενδιάμεσα μεταξύ τους. Ένα τέτοιο έργο θα δώσει στους δημότες τη δυνατότητα να μετακινούνται σύντομα, με μηδενικό ή πολύ μικρό κόστος, χωρίς καθυστερήσεις στην επιστροφή, και προς όλα τα χωριά του δήμου μας.....Η εύκολη και γρήγορη μετακίνηση έχει τα εξής θετικά:
Α)-αύξηση της αγοραστικής δύναμης και κινητικότητας σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλα τα χωριά του δήμου. 
Β)-ενίσχυση των τουριστικών, πολιτιστικών, παραθαλάσσιων περιοχών ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Γ)-την άμεση και ευκολότερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα υγείας, δημοσίου, αλλά και τις όποιες άλλες καθημερινές ανάγκες. 
Δ)-την χρήση αυτών για τις ομάδες, τους συλλόγους,  γενικότερες εκδηλώσεις. 

2).-Δημιουργία σε Πάλαιρο, Βόνιτσα, Κατούνα γραφείο αγροκτηνοτροφικείς στήριξης και ενημέρωσης. Στα γραφεία αυτά θα υπάρχει γεωπόνος και κτηνίατρος, οι ενδιαφερόμενοι δωρεάν θα μπορούν να ενημερώνονται για ασθένειες που ευδοκιμούν ή είναι σε έξαρση, προγράμματα αναπτυξιακά, και ενίσχυσης του υπουργείου Γεωργίας. Αλλά και να απευθύνονται σε αυτούς σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, τηλεφωνικώς ή ακόμα και με επίσκεψη στον χώρο τους. 

3).-Τοποθέτηση μικρού τουριστικού περιπτέρου στην πλατεία της Παλαίρου όπου θα μπορούν να ενημερώνονται οι τουρίστες για τους αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς χώρους, παραλίες και αξιοθέατα για όλο τον δήμο μας. Μπορούν επίσης να εκτίθενται προϊόντα παραγωγών του δήμου μας, με σκοπό τη διαφήμιση και προώθηση του στο εξωτερικό, αντίστοιχο περίπτερο μπορεί να τοποθετήθηκε στη Βόνιτσα. 

4).-Την καταπολέμηση της διαφθοράς υιοθετώντας μεθόδους κοινωνικής λογοδοσίας, συμμετοχικής Δημοκρατίας, ενημέρωσης των πολιτών για τα (Day to Day)  μέρα σε μέρα οικονομικά του δήμου, αλλά και ένα ζήτημα που έχω αναφερθεί παλιότερα (δημοτικά συμβούλια, απευθείας Αναθέσεις, επιτροπές παραλαβής έργου, αναρτώνται όλα μέσω internet στη σελίδα του δήμο).  Έτσι ο κάθε δημότης ξέρει για ποιον λόγο αλλά και πού πάνε τα χρήματά του. 

      Οι προτάσεις αυτές είναι υλοποιήσιμες και προσγειωμένες στην πραγματικότητα, αρκεί βέβαια οι κατάλληλοι άνθρωποι να τις εφαρμόσουν. Δεν επικεντρωνόμαστε στο τι κάνουνε οι άλλοι, αλλά στο τι έχουμε σκοπό να κάνουμε εμείς. Όσον αφορά το τι δεν έκαναν στα 13 χρόνια διακυβέρνησης!!! Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός

9 σχόλια:

 1. ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΜΕ ΑΕΡΑ? ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. Ο ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ? ΓΙΑ ΜΑΖΕΨΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5-6 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΗΝΑ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΡΙΚΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 7:16 ΠΗΓΕΝΕ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ξέρει ο μπαμπά σου αυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΑ ΊΔΙΑ ΕΊΝΑΙ
  ΤΙ ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΤΙ ΤΡΊΚΑΛΑ ΤΙ ΔΥΟΚΑΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ζήσε στο όνειρό σου , δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Μη ξυπνήσεις μόνο απότομα. Δημοτική συγκοινωνία Σε ποιο δήμο περπάτησε , δες ΟΑΣΘ. Πόσο θα κοστίζει κι αν είναι ανταποδοτική σε απασχόλησε ; Ή να πληρώνυν τα ζα για να ζείτε καλά στα ζαβέρτα. Γραφείο αγροκτηνοτροφικείς στήριξης , αγνοείς ότι υπάρχουν αρμοδιες δημόσιες υπηρεσίες αλλά ελάχιστοι τους επισκέπτονται ή δεν απαιτούν να δουλεύουν όπως οφείλουν ; Τι περισσότερο θα αποδώσει αυτό το νέο ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπά, θέτε και γραφείο από το Δήμο, που θα λειτουργεί 3-4 μήνες και να το πληρωνουν οι δημοτες για ολόκληρο χρόνο ; Αντιπρόταση : Οι απασχολούμενοι – ενδιαφερόμενοι για τη τουριστική οικονομία να πληρωνουν από τη τσέπη τους υπάλληλο αναλογων προσοντων. Μη τα θέλουν όλα από το δήμο , ας κάνουν κι αυτοί κάτι, στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενεργοποιούνται. Όσο για το τελευταίο, μάλλον δεν ξέρεις καλά τα πράγματα και πως λειτουργεί ο κάθε δήμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ρε Αποστολάκη τα παπαγαλάκια σου είναι καλά εκπαιδευμένα. 9:24 1 εσύ ζεις το όνειρο που συγκρινεις δύο δρομολόγια mini bus με τον ΟΑΣΘεσσαλονίκης. με ένα πρόχειρο κοστολόγιο με άτομα του αντικειμένου ο συνολικός αρχηκός προϋπολογισμός μαζί με τους μισθούς ασφάλειες σέρβις λάστιχα κτλ,δεν ξεπερνάει τις 25 το πολύ 30 χιλιάδες ευρώ. Ετησίως υπολογίζεται λιγότερο από 20.000 για 12 μηνό λειτουργίας. 9:24 2 τα γραφεία στα οποία μιλάς είναι πρώτον υπό διάλυση, δεύτερον δεν προσφέρουν καμιά ενημέρωση για προγράμματα και γραμματειακή υποστήριξη, αλλά ούτε και συμβουλές σε περίπτωση ασθένειας φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου πόσο μάλλον επίσκεψη στο χώρο του. Τέλος Όσο για το τελευταίο, Καλό θα είναι να ενημερώνεσαι πριν μιλάς. Στην Ελλάδα υπάρχουν δήμοι που κάνουν live streaming των δημοτικών Συμβουλίων τους και αναρτούν στη σελίδα του δήμου απευθείας Αναθέσεις και παραλαβές έργων για αυτό άλλη φορά άμα δεν ξέρεις πρώτα ενημερώσου και μετά μίλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όλοι Εσείς που κατηγορείτε τη συγκοινωνία είμαι σίγουρος πως έχετε αυτοκίνητα και έχετε χρόνια να τη χρησιμοποιήσετε αυτήν. Μόνο τα παιδιά που πάνε σχολείο να εξυπηρετεί αυτό είναι αρκετό για μένα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τα σχόλιά σας, θετικά ή αρνητικά δεν έχει σημασία κάθε άποψη είναι σεβαστή. Παρόλα αυτά σε αυτούς που κατηγορούν τη δημοτική συγκοινωνία, πιστεύετε ότι ο δήμο μας δεν έχει πρόβλημα και όλα του τα χωριά ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα επικοινωνούν με το κέντρο. Είμαι σίγουρος όχι, ποια είναι η δική σας πρόταση.
  ΓΕΡΟΚΩΣΤΌΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο