Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Η αποτυχημένη και ηθικά απαράδεκτη συνταγή της επιρροής του χρήματος.


Ο τόπος έχει πληρώσει ακριβά την αποτυχημένη και ηθικά απαράδεκτη συνταγή της επιρροής του χρήματος στα κοινά του Δήμου Ξηρομέρου. Με τέτοια φαινόμενα να κάνουν την εμφάνιση τους, πάλι στον άσσο θα μείνει τελικά ο τόπος.......

Με αγορασμένους υποψήφιους και ψηφοφόρους δεν πάμε πουθενά... και η ευθύνη βαρύνει σε ίσα μερίδια και αυτούς που τα παίρνουν και αυτούς που τα δίνουν.
Καλές οι δημόσιες διακηρύξεις, τα λόγια τα μεγάλα για λογοδοσία, για πολιτικό ήθος, για σεβασμό, για ξηρομερίτικη λεβεντιά και η κακή αντιγραφή του «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά, αλλά άμα μοιράζεις βαλίτσες και ευρώ δεξιά και αριστερά, για να μπορείς να λες μετά το πόσο μεγάλη «αποδοχή» έχεις στην κοινωνία, υπερηφανευόμενος και κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου και όλους, το θέαμα είναι απλά λυπηρό... και στην ουσία του καταστροφικό για το μέλλον του τόπου και όπως λέει και ένας καλός μας φίλος: «το παίρνειν δεν έδωσε προοπτική, ποτέ, πουθενά και σε κανέναν......»
Αν υπάρχει ψήγμα, ευθιξίας, πολιτικής ηθικής και αίσθησης ευθύνης, αφήστε τους πολίτες ήσυχους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να σκεφτούν, να κρίνουν και να αποφασίσουν, χωρίς την επήρεια του χρήματος.
Επίσης επιβάλλεται να επιληφθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας (Εισαγγελέας και ΣΔΟΕ) για τα δυσάρεστα αυτά φαινόμενα, που μόνο σε Δημοκρατία δεν προσομοιάζουν.
mytikaspress

19 σχόλια:

  1. Όταν έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο γεμάτο αλαζονεία, έπαρση και απληστία μην περιμένεις κάτι άλλο...Ξεχνάει ποιος ήταν, από που ξεκίνησε και πως έφτασε εδώ καβαλώντας το καλάμι του, αλλά.....
    "...Όσο πιο ψηλά πετάξεις τώρα που είσαι στο επάνω σημείο του τροχού, από τόσο πιο ψηλά θα πέσεις αργότερα, όταν αυτός γυρίσει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηγμα ευθιξίας από ποιους; Από την υπάρχουσα δημοτικη αρχή που αγοράζει ψηφοφόρους με βαλίτσες να πηγαινο έρχονται; Από τους υποψήφιους που για να θέσουν υποψηφιότητα τα παίρνουν; Η από τα προβατα που τους ψηφίζουν για 50€ και ένα πακέτο μακαρόνια; Ενα τίποτα είναι που τους νοιάζει μόνο πως θα εκλεγουν για ίδιον όφελος και όχι το καλό του τοπου. Ένας εισαγγελέας να τα διερευνήσει όλα αυτα υπάρχει; Ντροπή σας ρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και βέβαια υπάρχει εισαγγελέας , με την προϋπόθεση - όπως ορίζεται απο τον νόμο - να το αναφέρετε επωνύμως. Διαφορετικά μην κάνετε τον κόκορα....Θυμάστε μήπως ποιος ξεκίνησε αυτές τις πράξεις που ανωνύμως αναφέρεσθε ; Διατελέσας δήμαρχος Ξηρομέρου 2 θητείες και έτρεχαν όλοι στην Λεωφ. Καβάλας Αθήνα (γραφεία του ). Εσύ που αναφέρεσαι έτσι , αποδέχτηκες την πολιτική ηθική σήψη , γιατί πιθανόν προσωπικά ή πολιτικά σε βόλευε .Τώρα που δεν γουστάρεις τον νυν δήμαρχο το παίζεις ηθικοπλάστης....Αν έχεις αποδείξεις γιαυτα που λες εσύ πρέπει να τα καταθέσεις στον Εισαγγελέα.Εγω τολμώ να πώ ότι τις προηγούμενες εκλογες μου έδωσε υποψήφιος απ το χωριό μου ( Κανδηλα ) τα μεταφορικά έξοδα και ήρθα 2 φορές. Τίποτα άλλο. Τα μεταφορικά έξοδα όλοι τα βάζουν είτε με Λεωφορείο είτε με αεροπλάνο είτε με ταξί είτε με Ι.Χ . Αυτό μήπως δεν το κάνουν στις εθνικές εκλογές και τα κόμματα ; Συνεπώς αγαπητέ 12.36 π.μ αν έχετε στοιχεία γιαυτα που λέτε πηγαίνετα τε στον εισαγγελέα , ξεκινώντας από το παρελθόν κι μην παρασύρεσαι τόσο απο την εμπάθεια σας για τη σημερινή δημοτική αρχή ( γιατί σαυτήν αναφέρεσθε) . Ο λαός θα πράξει το καθήκον του. Κι θα εκλέξει αυτός όποιον κρίνει. Και την επομένη των εκλογών ΟΛΟΙ μας θα πρέπει να αποδεχτούμε τον δήμαρχο που θα εκλέξει ο λαός .Αυτός και μόνον αυτός είναι ο κριτής στον οποίο και όλοι οι υποψήφιοι απευθύνονται. Καλημέρα σας.

      Διαγραφή
    2. Ναι θα πράξει το καθηκον του ο λαος.... Θα πάνε να ψηφίσουν για 50€ και ένα πακέτο μακαρόνια... Εξάλλου έτσι έχουν μάθει να ψηφίζουν στο τόπο.... Έτσι τους έμαθαν... Και τι μας λες ρε 10:44; Επειδή αυτές οι πρακτικές συνέβαιναν από προηγουμενες αρχές πρεπει να τις συνεχίζουν οι τωρινοι;

      Διαγραφή
    3. οχι βεβαια κ. 3.40. Δεν φταίω εγω που δεν ερμηνεύεις σωστά αυτα που λέω.Λέω για όλα φταίει ο ίδιος ο λαός . Και πιο πολύ εσύ που έχεις την αίσθηση ότι ο κόσμος αγοράζεται για 1 κιλό μακαρόνια. Εκτός και , εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια !!!

      Διαγραφή
  3. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων.


    Ο βασικός λόγος που μάς υποχρεώνει να υπηρετούμε τα συμφέροντα είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός από σκέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν, γιατί είναι αντίθετες στα συμφέροντα αυτών που σκέφτονται.
    Όταν δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα είναι ανάγκη να τα δείχνουμε και να τονίζουμε την πολλαπλότητά τους.
    Μονάχα έτσι μπορεί αυτός που σκέφτεται να κάνει σκέψεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των άλλων, γιατί πιό εύκολα μπορεί κανείς να σκέφτεται τα ξένα συμφέροντα παρά να ζει δίχως συμφέροντα.

    Ιστοριες του κ. Κόϋνερ
    Μπέρτολτ Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δωροδοκία...
    χρήμα-εξουσία-ληστεία.


    Όταν ο κ. Κ. έτυχε να μιλήσει σε μιά συντροφιά της εποχής του για την καθαρή γνώση, ανάφερε ότι αυτήν μπορεί να την αποχτήσει κανείς μονάχα σαν καταπολεμήσει τη δωροδοκία.
    Ρώτησαν τότε μερικοί τον κ. Κ. πάνω στην κουβέντα, τί είν' εκείνο που χαρακτηρίζει την δωροδοκία.
    Το χρήμα, αποκρίθηκε γρήγορα ο κ. Κ.
    Τότε όλοι απόρησαν κι άρχισαν τα "ά!" και τα "ού!", μερικοί μάλιστα κούνησαν το κεφάλι τους αγαναχτισμένοι.
    Αυτό δείχνει ότι όλοι περίμεναν ν' ακούσουν κάτι πιο ραφινάτο. Κι έτσι ομολόγησαν την επιθυμία τους: Ότι δηλαδή θα ήθελαν αυτοί που δωροδοκούνται να δωροδοκούνται με κάτι πιο ραφινάτο, πνευματικό, κι έτσι δεν θα ήθελαν να κατηγορήσουν κάποιον που δωροδοκήθηκε, ότι του λείπει το μυαλό.
    Λένε ότι πολλοί δωροδοκούνται με τιμές και αξιώματα, που θα πει «όχι με λεφτά». Κι ενώ παίρνουν πίσω τα λεφτά από ανθρώπους που αποδείχτηκε ότι τα καταχράστηκαν, εκείνους που -το ίδιο καταχρηστικά- δέχτηκαν τιμές και αξιώματα δεν τους πειράζουν.
    Γιαυτό και πολλοί που κατηγορήθηκαν ότι είναι εκμεταλλευτές, προτιμούν να μάς κάνουν να πιστέψουμε ότι πήραν τα λεφτά για να μπορέσουν να κυβερνήσουν αντί να κατηγορηθούν ότι κυβέρνησαν για ν' αποκτήσουν λεφτά.
    Ωστόσο ακόμα κι εκεί που το χρήμα ταυτίζεται με την εξουσία, η εξουσία δεν είναι κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει τη ληστεία.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Ιστορίες του κ Κόϋνερ.
    Μπέρτολτ Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί συμπολίτες, είναι ντροπή αυτά τα πράματα να συμβαίνουν. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει αρχές, αξίες, ιδανικά, τιμιότητα, υπερηφάνεια με καλή έννοια, πατριωτικό φρόνημα, χριστιανικό ήθος, αυτά τα οποία λέτε πως συμβαίνουν ανήκουν στο κόσμο της διαφθοράς και του υπόκοσμου. Όσοι γνωρίζουν πράματα δε πρέπει να σιωπούν, αλλά με βροντερή φωνή να βγουν δημόσια και να φωνάξουν την αλήθεια. Επιτέλους ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς, απολύτως πραγματικό το δημοσίευμα. Υποψήφιοι εξαγοράζονται. Ψηφοφόροι το ίδιο. Και βέβαια τα λεφτά, που είναι πολλά, δεν προέρχονται από τίμιο ιδρώτα. Νεόπλουτοι, επιδειξίες με θράσος πιθήκων και χωρίς ίχνος πραγματικής αξίας και διαχρονικά τρωκτικά και μιζαδόροι από την τσέπη των φορολογούμενων, έχουν γίνει οι νταβατζίδες του τόπου μας. Οι δημοτικές εκλογές δίνουν τη μεγάλη ευκαιρία να απαλλάξουμε το Δήμο μας από πρόσωπα και καταστάσεις που μας έχουν κάνει πανελληνίως ρεζίλι. Τους ξέρουμε. Κυκλοφορούν προκλητικά ανάμεσά μας και μας βρομίζουν. Ας τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της τοπικής ιστορίας, εκεί που είναι η θέση τους. Καλή ανάσταση πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε συμπολίτη ! 8:32 π.μ.
    Δυστυχώς τα βάζουμε όλα σαν αχταρμά σε ένα "τσουβάλι"
    -αξίες της δημοκρατίας που πρέπει να διαφυλάττουμε και να υπερασπίζουμε
    - προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες
    -και άλλα διάφορα χρησιμα και μη χρησιμα και ευτελή της καθημερινότητάς μας
    τα βαζουμε όλα τα παραπάνω σε ένα "τσουβάλι" και δεν μπορούμε από όλα αυτά να ξεχωρίσουμε, τί αξιζει περισσότερο πρώτα απ' όλα ως τοπική κιινωνιας και ως μέλη της τοπικής κοινωνίας να θέτουμε ως προτεραιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτεραιότητα έχει να αποκτήσουμε ξανά ταυτότητα. Είναι αποκύτως ενδεικτικό αυτό που συμβαίνει εδω. Ανώνυμοι ανθρωποι στελνουν μηνύματα τα οποια ξεκινούν από ενα πουθενά και καταλήγουν σε ενα πουθενά. Επίσης ενδεικτικό ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται εχουέ επιγνωση της εκδικητηκότητας του συστήματος. Ενός συστήματος που διαμορφώνεται όταν οι φτωχοι διαπλέκονται με τους πλουσιους.

    Προτεραιότητα δεν έχει το κλείσιμο της λακουβας στο δρόμο, αλλα το κλείσιμο της λακούβας στα ανθρώπινα μυαλα.

    Πώς γίνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων να ειναι φτωχοι και η εξουσία να ανηκει παντα στους πλούσιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10.44 ευτυχως που ψηφιζεις με ελευθερη βουληση αφου σου πληρωνει τα μεταφορικα ο υποψηφιος.Αν αλλος υποψηφιος σου πληρωνε τους καφεδες η τα εστιατορια για το ταξιδι φανταζομαι οτι θα απερριπτες την προσφορα!Η πορωση του περιφημου ελληνικου λαου ειναι τετοια που δικαιολογει τα παντα.Οχι κυριε 10.44 η αξιοπρεπεια δεν επιτρεπει να σας πληρωνουν τα μεταφορικα οι υποψηφιοι,γιατι ετσι αγοραζουν τη συνειδηση και την ψηφο σας.Οσο για την ετυμηγορια του ΛΑΟΥ δε γινεται σεβαστη οταν προκυπτει απο δωροδοκιες με διαφορου ειδους ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.Αλλωστε οπως ελεγε και ο ελεεινος παπανδρεου ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΟΝΟ,Ο ΛΑΟΣ.Η σαπιλα σε ολο της το μεγαλειο και δυστυχως η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη,αφου οσοι ανακατευονται με την πολιτικη εχουν το ιδιο προσωπο κατω απο τις μασκες.Ο Θεος να μας λυπηθει,κυριως τα παιδια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω το κόμμα σου που σου βάζει τα Λεωφορεία δηλ. τα μεταφορικά να ερθεις στο χωριο σου ειναι καλό ; ΟΛΑ τα κόμματα στις εθνικές εκλογές βάζουν Λεωφορεία δηλ. συμβάλλουν στα έξοδα μεταφορας . Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ όλοι βάζουν Λεωφορεία , όπως το ιδιο θα κάνουν και οι : ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΗΣ , ΓΑΛΟΥΝΗΣ , ΣΤΑΙΚΟΣ . Εσεις σε πιο πλανήτη ζείτε ; Πρώτη φορά το ακούτε ; Απ το 1974 συνεχώς τα μεταφορικά τα βάζανε ή με εισητηρια του ΚΤΕΛ ή με Λεωφορεία.

      Διαγραφή
  10. Δωροδοκία σημαίνει να ανταλλαζεις τα όνειρα και τις ελπίδες σου για μια καλύτερη ζωή, μαζι και το μέλλον των παιδιών μας, με το φαγητό ενος εξαμηνου. Το πολύ. Γιατί την εξαγορά πολλοι αγαπησαν, τον εξαγορασμένο ουδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΛΟΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ Ε....ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΥΝΑΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ-ΠΡΩΤΑ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχαχα κοίτα να δείς ποιοί μιλάνε, όοοοοολοι αυτοί που στις προηγούμενες εκλογές στον δεύτερο γύρο έκαναν αρπαχτή από τον συνδυασμό του Δημάρχου. Ρε Συμπολίτες για πέστε μου και μένα για να θυμηθώ , τι ποσοστό είχε η συμπολιτεία στις προηγούμενες εκλογες στον Αστακό και πόσο πήρε τελικά.
    Αρπαχτικάαααααα, λαμόγιαααααααα, πάλι αυτός είναι ο σκοπός σας και αυτοί την φορά , να τα αρπάξετε αλλά επειδή δεν βλέπετε φως τώρα , το φέρεται γύρω γύρω όλοι σας . Ρε ουστ από εκεί , μιλάτε εσείς που κάνατε κατεστημένο το 150 αρι στο ξηρόμερο τόσα χρόνια με τον Σαμαρά, δεν ξέρατε ότι το απόστημα θα σπάσει με τον ίδιο τρόπο. Καθήστε τώρα και γλείφτε, περιμένοντας μπας και πάρετε το χατζιλίκι σας για να την βγάλετε κάνα δίμηνο μέχρι το καλοκαίρι.
    Στάικος 31
    Γαλούνης 33
    Συμπολιτεια 30
    ΚΚΕ 6
    Στο δεύτερο
    Γαλουνης 58
    Στάικος 42
    Καθίκια πουλημένα , πάλι θα πουληθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "κύριε" 9.06 π.μ πρέπει τον έρποντα φασισμό να τον έχεις με το που ξυπνάς στο πετσί σου. ποιούς αποκαλείς καθίκια βρε ΦΑΣΙΣΤΑ ; Γράψε όνομα άν έχεις κότσια παλιάνθρωπε ;
    Μ.ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο