Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ προς ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ: Ναι στην πρόταση για απολογισμό και απόδοση πολιτικών ευθυνών και προτάσεις για την καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της διαπλοκής

       Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γεροκωστόπουλος με το συνδυασμο του Θανάση Κασόλα, απο την Πάλαιρο, παίρνει θέση στο ερώτημα που έθεσε ο ενεργός πολίτης Κώστας Τριαντακωνσταντής για Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο από συστάσεως του μέχρι σήμερα στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, υπογραμμίζοντας: "Συμφωνώ με την ανάρτηση του κυρίου Τριαντακωσταντή για απολογισμό και απόδοση πολιτικών ευθυνών" και τονίζει: "Ποιος είναι ο κύριος λόγος που έχουμε φαινόμενα αδιαφάνειας και διαπλοκής. Η διαπλοκή και η διαφάνεια ανθεί και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς μόνο όταν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και αδιαφορία".
Αναλυτικά....

Γεροκωστόπουλος Χρήστος: υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ακτίου-Βόνιτσας 

Συνδημότες και συνδημότισσες
       Πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, για δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Κύμα Αλλαγής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Θανάση Κασόλα.
        Πολύ συχνά έχω κάνει κριτική για το πως ο δήμος χειρίζεται μείζονα ζητήματα που έχουνε να κάνουνε με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον τουρισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την επιχειρηματικότητα, την εξυπηρέτηση των δημοτών και πολλά άλλα καίρια ζητήματα.
        Συμφωνώ με την ανάρτηση του κυρίου Τριαντακωσταντή για απολογισμό και απόδοση πολιτικών ευθυνών και εκφέρω τη δικιά μου άποψη. Είναι πολύ εύκολο να μιλάμε για διαπλοκή και αδιαφάνεια το πράγμα δυσκολεύει όταν προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για αυτά..........


        Εγώ όμως ρωτάω το εξής γιατί να ψάχνουμε για λύση. Ποιος είναι ο κύριος λόγος που έχουμε φαινόμενα αδιαφάνειας και διαπλοκής. Η διαπλοκή και η διαφάνεια ανθεί και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς μόνο όταν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και αδιαφορία.
         Ένα από τα πρώτα πράγματα που θεωρώ απαραίτητα να υλοποιηθούν στο δήμο μας, είναι να αξιοποιηθεί το site του δήμου. 
-Πρώτον ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων. -Δεύτερον αποθήκευση αυτόν για μελλοντική αναφορά. -Τρίτον την αποθήκευση και καταγραφή των ψήφων για το κάθε θέμα από κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. -Τέταρτον την ανάρτηση των απευθείας αναθέσεων, το κόστος αυτών και το λόγο. 
-Πέμπτο την ανάρτηση των επιτροπών παραλαβής έργου και την κατάσταση του έργου κατά την παραλαβή του. 
-Έκτο δημιουργία blog στο site όπου δημότες θα μπορούν να θέτουν θέματα να ψηφίζουν, και τα ένα ή δύο επικρατέστερα να μπαίνουν υποχρεωτικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

         Αυτές είναι οι αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας. Γιατί η πραγματική δημοκρατία δεν ασκείτε μία μέρα κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά σε καθημερινή βάση.
     Ουδέν κρυπτό υπό το φως του ήλιου, στην προκειμένη περίπτωση του ενημερωμένου δημότη.


9 σχόλια:

  1. βρε παιδι μου εσυ είσαι άλλο πράγμα θα σε ψηφισω δεν γίνετε αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kύριε Γεροκωστόπουλε

    Οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες.

    Υπάρχουν όμως αδιάσειστα στοιχεία τα οποία οδηγούν στην αναζήτηση από τους αρμόδιους και άλλου είδους ευθυνών.

    Τα στοιχεία αυτά θα σας τα δώσω στο κατάλληλο χρόνο εφόσον επιθυμείτε.

    Μιλάμε για σαρωτικό έλεγχο από Οικονομικούς Επιθεωρητές.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο.. αυτό είναι το ζητούμενο της παράταξης μας, διαφάνεια και μηδενική διαπλοκή.. πρέπει κάποια αυτονόητα πράγματα και διαδικασίες να εφαρμόζεται πλήρως για την σωστή ενημέρωση του πολίτη και την αποφυγή τυχόν υποψιών για την μη τήρηση των νομιμων.

    Ευχαριστώ
    Σούλα Γουρζή Ζαχαράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πάρεις την καρέκλα θα τα ξεχάσεις όλα

      Διαγραφή
  4. 12:04μ.μ. γιατί την τετραετία που ήταν η παράταξη σας δεν υπήρχε διαφάνεια? Οι ίδιοι ήσασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όσοι φαγατα τα λευτα. Του δήμου. Επιστρεψτετα όσο ειναι νωρίς .ρωτηστε να μάθετε τι έγινε με. τον προεδρο του μοναστηρακιου που ειναι. το δεξί χέρι του καργιολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων ,το οποίο θα σαρώσει τα πάντα. Πολλοί δεν θα έχουν που να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:13. ΑΥΤΑ. ΤΑ .ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΟΥ. ΦΑΓΑΝΕ. ΘΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ. ΤΟΝ. ΚΑΣΟΛΑ. ΝΑ. ΤΑ. ΓΛΗΤΩΣΕΙ. ΑΛΛΑ. Ο.ΚΑΣΟΛΑΣ. ΘΑ. ΤΑ. ΛΙΩΣΕΙ.ΘΑ.ΤΑ.ΣΤΙΨΕΙ. ΣΑΝ.ΛΕΜΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν γλιτώνουν στην κάλπη
    Θα ψαχουν να βρουν τα ψηφαλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο