Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση του Μητροπολίτου με υπευθύνους της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, συνάντηση με τους επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης......

Αφορμή για τη Συνάντηση αυτή αποτέλεσε ο εορτασμός της 30ης Ιανουαρίου, προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, ενώ στην πρόσκληση του Μητροπολίτου ανταποκρίθηκαν ευγενώς οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κολοβός και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Καζαντζής, οι Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, καθώς και ο κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Αιρετός Π.Ι.Σ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Σεβασμιώτατος, καταρχήν εξέφρασε προς όλους πολλές ευχαριστίες για την σημερινή τους παρουσία, ενώ επεσήμανε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων, σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη.
Στη συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης προετοιμασίας της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών και της καλύτερης διοργάνωσης του σχετικού εορτασμού της ημέρας. Όλοι συμφώνησαν να παρουσιάσουν στα παιδιά τις μορφές των Αγίων Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι αποτελούν ολοκληρωμένα πρότυπα επιστημόνων με κοινωνική προσφορά, σε μια εποχή μάλιστα που στερείται από πρότυπα ανιδιοτελών ανθρώπων. Επίσης, αποδέχθηκαν ομοφώνως την πρόταση του Σεβασμιωτάτου να προτρέψουν τα παιδιά να εκκλησιασθούν την ημέρα της εορτής, κατά την οποία θα ευλογηθεί και η καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

5 σχόλια:

  1. Γιορτή των Τριών Ιεραρχών με κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα
    Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη (30/01) τα σχολεία όλης τη χώρας, λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112), η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.Δεκάδες χρόνια Ελληνο-ορθοδόξου παράδοσης τέλος.

    Έτσι, φέτος, βάσει του νέου νόμου δεν θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία, όπως είχαν γίνει πέρυσι.

    Η λύση είναι μία για να μη κουράζονται και το πάνε λάου- λάου οι ιδεολήπτες άθεοι Κατευθείαν νέος νόμος για να κτιστούν οι είσοδοι από τις εκκλησιές όπως έγινε στη χώρα του Στάλιν τη δημοκρατική και αντιρατσιστική Σοβιετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σοφός ελληνικός λαός, που πίστεψε οτι υπάρχει "λεφτοδεντρο", από το οποίο θα κοβει χρήματα ο Αλέξης, και θα τα μοιραζει, ο σοφος ελληνικός λαός που πίστεψε ότι θα του καταργήσει ο λαοπροβλητος καταληψιας, τον Ενφια και τα διοδια, και θα του πιστολιασει το δάνειο, δεν προεβλεψε ότι ο Συριζα και η αλλοπροσαλλη αριστερα, εν τελει θα του πιστολιασουν την Πατριδα και την Θρησκεία! Αυτοί οι άνθρωποι ειναι αλλεργικοι σε ότι έχει να κάνει με τα ταμπού του μέσου Έλληνα : με την οικογένεια, την πατρίδα και τη θρησκεία. Την επόμενη φορά που θα έχουμε ρκλοεκλ ας μην κυριαρχήσει πάλι το "έλα μωρέ τους είδαμε και τους άλλους" ούτε το "ποσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα, ας τους δοκιμασουμε και αυτούς". Μετα την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωριζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή ρε φιλαράκι οι εργένηδες που έτυχε να μήν έχουν οικογένεια Μάνα Πατέρα Αδελφια Κουμπάρους και Συγγενείς
    ΔέΝ είναι Έλληνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητω συγγνώμη , αν αυτό κατάλαβες, απο το σχολιο μου. Το να μην έχει κανείς οικογένεια, με την στενή έννοια του ορου, φυσικά δεν τον κάνει "λιγότερο" Έλληνα. Αν ωστόσο κάποιος, επειδή δεν έχει οικογένεια, μισεί και φθονει κάποιον που εχει, τότε υπαρυπά προβλημα!

      Διαγραφή
  4. Άκου να χαμογελάσεις λίγο και ασε το κουτόχορτο στην άκρη.
    Όταν είμαστε εργένηδες θέλουμε να μήν είμαστε εργένηδες
    ΚΑΙ όταν δέν είμαστε εργένηδες λέμε, τι ωραία που ήταν που είμασταν εργένηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο