Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Ιόνιο: Η mega – επένδυση που θα μεταμορφώσει το νησί του Ωνάση – 165 εκατ. ευρώ για να μετατραπεί σε πολυτελέστατο τουριστικό θέρετρο

Το «πράσινο φως» και από τις δημοτικές αρχές έλαβε το σχέδιο του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, για την mega επένδυση που θα μεταμορφώσει το αγαπημένο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, τον Σκορπιό, σε πολυτελέστατο τουριστικό θέρετρο, για λίγους.
Η επένδυση θα ανέλθει στα 165 εκατ. ευρώ και θα αλλάξει ριζικά τις υποδομές του Σκορπιού.

Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας που θα κάνει την μεγάλη αυτή επένδυση, συμφερόντων του Ριμπολόβλεφ, τα παλιά κτίσματα που χρησιμοποιούσε ο Έλληνας κροίσος θα ενταχθούν αρμονικά στη νέα επένδυση, ενώ το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών θα αναβαθμιστεί και συμπληρωθεί, ενώ το σύνολο των δικτύων διανομής θα υπογειοποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϋπολογισμός των 164,7 εκατ. αναλύεται σε:
156,78 εκατ. για μελέτες και κατασκευή κτιριακών έργων, ελικοδρομίου, λιμενικών εγκαταστάσεων, οδικών έργων κ.τ.λ.
7 εκατ. για τη διαχείριση έργων (project management)
0,9 εκατ. για τις νομικές υπηρεσίες και τις αδειοδοτήσεις
Από τον προϋπολογισμό των 156,78 εκατ. ευρώ για το κατασκευαστικό τμήμα, 76,67 εκατ. θα χρηματοδοτήσουν την ανέγερση και βελτίωση κτιριακών υποδομών,  11,91 εκατ. αφορούν δρόμους και ελικοδρόμιο, 16,53 εκατ. θα επενδυθούν σε αθλητικές υποδομές, ενώ τα υπόλοιπα 61,7 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, λιμενικά έργα, αγροκτηνοτροφικά έργα και άλλες υποδομές.
Η μονάδα που θα δημιουργηθεί προβλέπεται να περιλαμβάνει δύο πολυτελή τουριστικά καταλύματα. Αναλυτικά, η πρώτη μονάδα θα περιλαμβάνει:
Ένα επίπεδο με 5 VIP δωμάτια με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 16 άτομα, που θα συνοδεύονται από τρεις πισίνες, καθιστικά, κεντρική αίθουσα καθιστικού, αίθουσα τραπεζαρίας και τεχνητή λίμνη με υποδομές για χορό, συναυλίες κ.τ.λ.
Ένα επίπεδο με 2 VIP δωμάτια που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα. Στο ίδιο επίπεδο θα βρίσκονται μεταξύ άλλων εγκαταστάσεις spa, χώρος νυχτερινού κέντρου και αίθουσα κινηματογραφικών προβολών με χωρητικότητα 50 ατόμων.
Η δεύτερη μονάδα θα περιλαμβάνει σύμπλεγμα πολυτελών οικίσκων στην περιοχή του Pink House, δηλαδή του σπιτιού όπου διέμενε ο Αριστοτέλης Ωνάσης όταν ήταν ιδιοκτήτης του νησιού και το οποίο είχαν διακοσμήσει η Τζάκι Ωνάση και, πολλά χρόνια αργότερα, η Χριστίνα Ωνάση.
Στη συγκεκριμένη περιοχή θα λειτουργήσουν τρεις ισόγειοι οικίσκοι, καθένας τους με δύο δωμάτια και τρεις οικίσκους με δυνατότητα φιλοξενίας 10 ατόμων.
Στο ίδιο σύμπλεγμα θα ενταχθεί και το Pink House, αποτελείται από δύο επίπεδα ισόγειο και όροφος) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, δύο καθιστικά, τραπεζαρία και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10
άτομα.
Εκτός των υποδομών διαμονής η επένδυση θα περιλαμβάνει επίσης μία πολυαθλητική εγκατάσταση που οργανώνεται σε τρία επίπεδα, με γυμναστήριο, χώρο bowling, χώρο ηλεκτρονικού προσομοιωτή σκοποβολής εσωτερικού χώρου, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 και τένις διεθνών προδιαγραφών, καθώς και  δραστηριότητες ιππασίας και σκοποβολής σε ανοικτό χώρο. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα ανεγερθεί στο κέντρο του Σκορπιού και για την προστασία των θεατών από τις καιρικές συνθήκες προβλέπεται η κατασκευή κινητού στεγάστρου με αρχιτεκτονική σύνθεση που θα αποτελέσει τοπόσημο στο νησί. Μεταξύ άλλων θα κατασκευαστούν νέοι στάβλοι με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 10 άλογα, καθώς και εγκαταστάσεις ιππασίας Ολυμπιακών προδιαγραφών. Για το άθλημα της σκοποβολής  έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος σε επιμήκη έκταση της δυτικής πλευράς του νησιού, η οποία προστατεύεται επαρκώς από κατάφυτα υψώματα.
Σημειώνεται πως  το 2015 ιδρύθηκε στο νησί το ερασιτεχνικό σωματείο «Σκοπευτικός Σύλλογος Σκορπιού», με 21 μέλη, που αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας. Το σκοπευτήριο είναι άρτια οργανωμένο λειτουργικά και διαθέτει παρατηρητήριο σε ελαφρά ξύλινη κατασκευή.
tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: