Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Άκτιο-Αμβρακία: Προς παράδοση τα πρώτα 15χλμ του νέου αυτοκινητόδρομου

Άκτιο-Αμβρακία: Προς παράδοση τα πρώτα 15χλμ του νέου αυτοκινητόδρομου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 
ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ, τ. Λυκειάρχης-Βόνιτσα 
             
            Ένα έργο πνοής για τη ΒΟΝΙΤΣΑ, τα πρώτα 15χλμ του αυτοκινητόδρομου στο Άκτιο-Αμβρακία, που θα κάνουν απλούστερη και ευκολότερη τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, δεν δόθηκε ούτε σήμερα στη κυκλοφορία.
      Πάντως ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τη ΔΕΗ (ήδη τοποθετήθηκε φωτισμός στους ανισόπεδους κόμβους), η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας με φόντο την επερχόμενη παράδοση ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται απο μέρα σε μέρα να δοθεί στη κυκλοφορία
       Το τμήμα που θα αποδοθεί ξεκινά μετά την Υποθαλάσσια Αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στην Βόνιτσα και με το έργο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση προς Βόνιτσα, Λευκάδα, Άκτιο και Πρέβεζα. 
       Θυμίζουμε πως πρέπει να δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία, γιατί οι κάτοικοι υφίστανται καθημερινά μεγάλη ταλαιπωρία, αφού αναγκάζονται να μετακινούνται στον υφιστάμενο δρόμο καρμανιόλα, όπου σχεδόν καθημερινά γίνονται τροχαία ατυχήματα.

Δείτε και το δημοσίευμα απο το ypodomes.com:
        Προς παράδοση είναι τα πρώτα 15χλμ του αυτοκινητόδρομου στο Άκτιο -Αμβρακία καθώς ολοκληρώθηκε και η σύνδεση με τη ΔΕΗ, μία από τις τελευταίες εκρεμμότητες.
      Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, από την περιοχή του Αεροδρομίου Ακτίου, μέχρι τον νέο ανισόπεδο κόμβο Κ.4 στη Βόνιτσα........       Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε επιβολή περιορισμών, ως προς τα όρια ταχύτητας και την εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των κινούμενων οχημάτων στα κάτωθι σημεία:
α)-Από την χ/θ 1+100 έως την χ/θ 2+800 της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Αγίου Νικολάου (χ/θ 1+700 έως χ/θ 2+600 του νέου αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα)
β)-Από την χ/θ 2+500 έως την χ/θ 3+500 της υφιστάμενης Επ. Οδού Βόνιτσας – Μύτικα – Αστακού (χ/θ 14+050 έως χ/θ 14+460 του νέου αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα).

      Όπως αναφέρεται στην απόφαση «η διεξαγωγή της κυκλοφορίας στα ανωτέρω σημεία θα διεξάγεται μέσω των ήδη κατασκευασμένων διαχωρισμένων κλάδων του νέου αυτοκινητόδρομου» και η ισχύς της απόφασης είναι από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται πλέον και η απόδοση σε κυκλοφορία των πρώτων 15χλμ του αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού, 8,5 χρόνια μετά την έναρξη των πρώτων έργων. 
         Το μόνο που απομένει είναι η ημερομηνία για το παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας. Το τμήμα θα ξεκινά περίπου 1,5χλμ μετά την Υποθαλάσσια Αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγουν στην Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο, ολοκληρώνοντας και τη μισή παράκαμψη της πόλης.
     Με αυτά τα 15 χιλιόμετρα διευκολύνεται η πρόσβαση προς Λευκάδα -Άκτιο και Πρέβεζα και ήδη οι οδηγοί θα παρατηρήσουν μία μείωση στην χρονοαπόσταση κατά περίπου 10 λεπτά.

Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ-ΣΚΟΥΠΑ
      Σήμερα είναι η ημερομηνία της διεκαγωγής της προσφυγής της GD Infrastrutture στο ΣτΕ. Ήδη το έργο έχει περάσει το σκόπελο της ΑΕΠΠ επιτυχώς και εφόσον και σήμερα η απόφαση είανι θετική τότε θα πάμε προς ολοκλήρωση της προσυμβατικής περιόδου με την αποστολή της σύμβασης προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Ανάδοχο σχήμα είναι η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ.
      Πλέον με το αισιόδοξο σενάριο τα έργα θα ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι και πρώτος στόχος είναι να παραδοθούν στην κυκλοφορία επιπλέον 14χλμ που αποτελούν την νότιο-δυτική παράκαμψη Αμφιλοχίας. Αυτή η παράδοση θα εξοικονομήσει επιπλέον 10 λεπτά για τους οδηγούς και θα απαλλάξει την πόλη από το βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο που το καλοκαίρι είναι πολλές φορές εφιαλτικός. Με αυτή την κίνηση θα έχουν δοθεί περίπου 29 από τα 48χλμ δρόμου και τα υπόλοιπα θα δοθούν σταδιακά μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021 κλείνοντας την περίοδο κατασκευής.
         Τότε η απόσταση Αντίρριο-Άκτιο και Αντίρριο-Λευκάδα θα μειωθεί σε περίπου 75-80 λεπτά και συνολικά η απόσταση από την Αθήνα θα μειωθεί αισθητά σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά από 4 ώρες που είναι σήμερα.
       Ο αυτοκινητόδρομος της Αμβρακίας Οδού μήκους 48,5χλμ. θα είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος κάθετος άξονας της Ιόνιας Οδού και έπονται εκείνος προς Αγρίνιο, Αστακό, Τζουμέρκα και Πρέβεζα που θα ολοκληρώσουν το αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κατσε κ βγαλε φωτο !!!!!!!!!!μαλλον ΣΠΙΡΤΖΗ μου θυμηζεις!!για παλαιρο δεν εχεις ταμπελα με συμφωνη γνωμη ΚΑΡΥ!!!!!!!ΘΑ ΜΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕ!!!!!!!!!παρακαλω να ανα/θη