Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ



           Στο φιλόξενο χώρο της αίθουσας της Χριστιανικής Στέγης Αιτωλικού, ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», την Κυριακή  27 Ιανουαρίου 2019, έκοψε  την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη και   φίλοι του Συνδέσμου από το Αιτωλικό, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και από άλλες περιοχές του Νομού ήρθαν να παρακολουθήσουν το τελετουργικό κοπής της βασιλόπιτας και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο......

 
       Το τελετουργικό κοπής της βασιλόπιτας ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιτωλικού και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου π. Ανδρέας Μπότας. 
          Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Σιάσος, κάνοντας παράλληλα και τον Διοικητικό απολογισμό, ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου για  τη χρονιά που πέρασε  και μεταξύ των άλλων είπε: 
  
     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 28 Ιανουαρίου 2018, στο Αγρίνιο η Ημερίδα με θέμα: «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου. 
       Συμμετείχαμε στις Εορτές Εξόδου Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων 2018 με κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων. Σχετικά με το Εκκλησάκι του Αγίου μας, μετά την απόρριψη της αίτησής μας για παραχώρηση χώρου από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχοντας υπόψη την πρόταση για χρηματική βοήθεια από Εφοπλιστή των Αθηνών, ο Αντιπρόεδρος  π. Ανδρέας Μπότας, μας υπέδειξε το σπίτι που υπάρχει στο δασύλλιο και ανήκει στους Αγίους Ταξιάρχες. Για το σπίτι αυτό λάβαμε και τη σχετική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά και ήμαστε έτοιμοι, αφού εξετάσουμε όλα τα διαδικαστικά και νομικά θέματα να προχωρήσουμε. 
      Ο Σύνδεσμός μας με έγγραφό του προς τη Μητρόπολη που το κοινοποίησε και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε τον προγραμματισμό  Θρησκευτικών – Ιστορικών Εκδηλώσεων του Συνδέσμου, για τον εορτασμό των  διακοσίων χρόνων (200)  από την Ελληνική Επανάσταση, 1821 - 2021. 
      Το έτος 2021 και με σκεπτικό να προβάλλουμε τα τοπικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό Εθνικό ρόλο στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό θα συμμετάσχουμε στον ιστορικό αυτόν εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις.   
   Στο Μεσολόγγι, στις 3 Φεβρουαρίου εορτή του Αγίου Συμεών, στη μνήμη των Εξοδιτών.
      Στο Αιτωλικό και στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσας, την 3η Κυριακή του Ιουνίου, στη μνήμη του Γιάννη Γούναρη. 
   Στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου, Ρέθα, Μακρυνόρους, την 19η Ιουνίου, στη μνήμη των Καπεταναίων του Βάλτου.
      Στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιώτισσας, την 23η Αυγούστου, στη μνήμη των αγωνιστών στην περιοχή της Παραχελωίτιδος.
    Στο Αγρίνιο και στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιάς, Εισοδίων της Θεοτόκου, Τριχωνίδας, την 21 Νοεμβρίου.
      Τέλος θα συμμετάσχουμε στην Μεγάλη Τελετή Λήξης του προγράμματος που θα γίνει στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του έτους 2021.
   Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου, εορτή του Αγίου μας, πραγματοποιήθηκαν εδώ στο Αιτωλικό λατρευτικές εκδηλώσεις, Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, την Κυριακή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Θείου κηρύγματος, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. 
Την Τετάρτη 8 Αυγούστου με τη συνεργασία της Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά και πλήθους πιστών, μετά την Παράκληση προς την Παναγίας μας, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μοναστηριού, η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΧΟΥ και υπότιτλο Καταφύγιο των Χριστιανών, του κ. Χρήστου Σιάσου.
       Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Σμυρναίων Αθήνας συμμετείχαμε, στις 8 Δεκεμβρίου, στην Ημερίδα για τα πενήντα χρόνια από την κοίμηση του Σμυρναίικης καταγωγής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χρυσοστόμου Β’ Χατζησταύρου, με ομιλία του Προέδρου κ. Χρήστου Σιάσου με τίτλο:   ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1833 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β’ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ. 

    Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Συνδέσμου, τους υποψηφίους των Δημοτικών Εκλογών κους Βασιλείου Σπύρο, Λύρο Κώστα, Σωτηρακόπουλο Γιώργο και κα Στέφου, τον υπεύθυνο καθηγητή της Σχολής ΕΠΑΣ/ΟΑΕΔ Μεσολογγίου τμήμα Μαγειρικής  κ. Κώστα Καπλανίδη για την ευγενική προσφορά της Βασιλόπιτας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Στέγης για την παραχώρηση της αίθουσας. 
     Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα βιβλίο με τίτλο «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΧΩΜΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ, Χαρτογραφία της Εξόδου», προσφορά του κ. Θεόδωρου Μυλωνά, το κέρδισε το μέλος του Συνδέσμου μας από το Αγρίνιο κ. Αλεξόπουλος Αριστείδης. 
        Μετά τις ευχαριστίες ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους,  Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη,  προκοπή, προσωπική και οικογενειακή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο