Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δασκάλα μοίρασε φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο στους μαθητές της- Περνά ΕΔΕ

Η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναμένεται να κινηθεί σε βάρος δασκάλας της ΣΤ' ταξης σε δημοτικό σχολείο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΕΚΜ).


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΔΕΚΜ «καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα», σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος».
«Ο εκπαιδευτικός», επισημαίνεται στην ανακοίνωση «οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».
«Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης», διευκρινίζεται.
 https://www.dikaiologitika.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό εθνικιστικό περιεχόμενο μιλάμε; Θα μας τρελάνουν; Ενα φυλλάδιο που κυκλοφορεί ελεύθερα στο Ίντερνετ είναι, για το τι συνέπειες θα έχει στη χώρα αλλά και τι υποχρεώσεις της Ελλάδας μετά τη συμφωνία των Πρεσπών εποχή! Αυτά που βλέπουμε να γίνονται, τέτοια φίμωση μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα παρατηρείται. Κατά τα άλλα... εδώ πολυτεχνείο εδώ πολυτεχνείο, ελευθερία έκφρασης, πανεπιστημιακό άσυλο κλπ κλπ...

Ανώνυμος είπε...

εθνικιστικο περιεχομενο...............θα ειχε την λεξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ξεσαλώνουν τα ψεκασμένα εθνίκια..

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε και τα ορφανά του Μάρξ.

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον ανιστόρητη η δασκάλα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5.40 να υποθέσω ότι παίζεις στα δάχτυλα τη μαρξικη θεωρία και ξέρεις να μας πεις και τη διαφορά μεταξύ Γκραμσι και Αλτουσερ.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι γράφουν την ιδια "καραμέλα"...δεν υπάρχει καποιος να μας δείξει το περιβόητο εθνινιστικό φυλλάδιο ωστε να κρίμουμε εμεις οι ιδιοι αν ειναι ή όχι; έτσι που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν πρέπει να πιστεύουμε τίποτα και κανεναν...μας εχουν φλομώσει στο ψεμα και την προπαγάνδα όλοι

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκινήσουμε από τον Τρότσκι φίλε 10:38. Μετά το θάνατο του Βλαντίμιρ Λένιν διαγράφηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα, λόγω της ισχυρής διαφωνίας του στην πολιτική που εφάρμοζε ο Ιωσήφ Στάλιν. Για τον ίδιο λόγο, εξορίστηκε από την Σοβιετική Ένωση και τελικά δολοφονήθηκε στο Μεξικό από τον Ισπανό πράκτορα των Σοβιετικών, Ραμόν Μερκαντέρ. Οι ιδέες του Τρότσκι αποτελούν την βάση του Τροτσκισμού, αριστερού ρεύματος το οποίο αντιτίθεται στον Σταλινισμό και τον Μαοισμό. Πολύ μπέρδεμα έτσι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΘΑΡΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΔΟΤΙΚΟ.

http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1319164/ede-gia-daskala-poy-moirase-en-ora-mathimatos-fylladia-me-ethnikistiko-periehomeno-pic

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Η ΔΑΣΚΑΛΑ Η Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο Η Λ Ι Θ Ι Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Me τη φράση του o Τσίπρας για τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια ότι «δεν έχουν μυαλό» και ότι είναι φασίστες γελοιοποιεί ακόμη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ απ τους οποίους το 39% διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.