Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η βροχή απογυμνώνει την περιφερειακή Αρχή»


Με αφορμή τις πολλές και σημαντικές καταστροφές που έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας από την κακοκαιρία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:.......


«Προφανώς και δεν είναι στις προθέσεις μου η αντιπολίτευση της… βροχής. Φαίνεται όμως ότι η βροχή που πέφτει, απογυμνώνει πλήρως την περιφερειακή Αρχή, η οποία άφησε απροστάτευτους και τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, στο έλεος της κακοκαιρίας.
Είμαστε αντιμέτωποι με πλημμύρες, ποτάμια που υπερχειλίζουν και καταστρέφουν οικισμούς και καλλιέργειες, φράγματα σε κατάσταση συναγερμού, κατολισθήσεις, δρόμους που βουλιάζουν και χωριά χωρίς καμία πρόσβαση.
Αλλά και μία περιφερειακή Αρχή που πάντα τρέχει εκ των υστέρων να μπαλώσει τα προβλήματα, να ζητήσει την κήρυξη περιοχών σε έκτακτη ανάγκη και να δαπανήσει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα δαπανούσε για έγκαιρη και οργανωμένη προληπτική δράση, ενώ το κόστος που πληρώνουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας δεν καλύπτεται ποτέ και από κανέναν.
Είναι απολύτως ξεκάθαρο: Δεν μας φταίνε τα ποτάμια ή τα χιόνια και τα σύννεφα. Δεν μας φταίνε τα φυσικά φαινόμενα, που ούτε πρωτόγνωρα, ούτε και ακραία μπορούν να χαρακτηριστούν. Μας φταίει μόνο η ανικανότητα και η έλλειψη οργάνωσης των υπευθύνων. Και υπεύθυνοι είναι, ο Περιφερειάρχης και οι πολιτικοί συνεργάτες του, που κάθε χρόνο περιμένουν να βρέξει για να… αγοράσουν ομπρέλα! Και αν «βρέχονταν» μόνο αυτοί, θα ήταν μικρό το κακό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως «βρέχονται» και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Και αυτό δεν μπορεί να συγχωρεθεί…». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο