Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Αιτωλοακαρνανία: Στα «θρανία» εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς για τις πρώτες βοήθειες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Ξεκίνησε ο κύκλος εκμάθησης πρώτων βοηθειών σε εργαζόμενους παιδικών σταθμών των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου    

Στα «θρανία» κάθισαν οι πρώτοι 24 εργαζόμενοι παιδικών σταθμών της περιοχής, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες! Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις και διοργανώνονται από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την 1η και 2η Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου, την συμβολή του ΕΚΑΒ Αγρινίου και του ΕΚΑΒ της Πάτρας και την καθοριστική συμβολή του Νομικού Προσώπου του Δήμου – ΚΟΙΠΑ.
Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και αποτελούνταν από 24 άτομα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίστηκε κατόπιν επιστημονικής εισήγησης με σκοπό όλοι οι συμμετέχοντες να διαθέτουν την άνεση της εμπέδωσης της θεωρίας μέσω της εξάσκησης. Σκοπός είναι μέχρι και τον Μάρτιο να έχει υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα των πρώτων βοηθειών και να έχουν εκπαιδευτεί 100 εργαζόμενοι παιδικών σταθμών που ανήκουν στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας, από τους παιδικούς σταθμούς δηλαδή των Δήμων Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου.
Οι γνώσεις που μεταλαμπαδεύονται στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών από τους διασώστες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ Αγρινίου και του ΕΚΑΒ της Πάτρας θα είναι τέτοιες ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να παράξει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον το χρειαστεί και κυρίως εντός της σχολικής κοινότητας.
Ο ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας Ηλίας Πολυχρόνης ανέφερε: «σε συνεργασία με το νομικό πρόσωπο – ΚΟΙΠΑ- και την 1η και 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου διοργανώνουμε τον κύκλο των σεμιναρίων πρώτων βοηθειών. Τα σεμινάρια απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, αλλά κυρίως στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών. Στο εργασιακό μας περιβάλλον, στους παιδικούς σταθμούς, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποιο περιστατικό και πρέπει να γνωρίζουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΚΑΒ Αγρινίου και το ΕΚΑΒ Πάτρας και τους εργαζόμενους στην 1η και 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου».
Σύμφωνα με την Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου Κέλλυ Σεραφή: «oι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην αποκατάσταση βατότητας αεραγωγού, τη πνιγμονή από ξένο σώμα, την υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς, τη θέση προστασίας αεραγωγού, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την αντιμετώπιση τραυματισμών και τη παροχή πρώτων βοηθειών σε άλλα επείγοντα παθολογικά περιστατικά».
Η Αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ Πάτρας Αγγελική Κανελλοπούλου τόνισε: «κάνουμε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Είναι σημαντικές οι ενέργειες αυτές που γίνονται οργανωμένα από φορείς για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών, για απλά πράγματα που μπορεί να κάνει ώστε να μπορεί σα κάποια κρίσιμη στιγμή να σώσει μια ζωή. Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών απευθύνονται σε εργαζόμενους παιδικών σταθμών. Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο γιατί γνωρίζουμε πως τα παιδιά μας είναι σε ασφαλή χέρια».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο