Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Δημοτική παράταξη "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" Ακτίου-Βόνιτσας: «Καυτά» ερωτήματα στη Δημοτική αρχή για την έλλειψη σχεδίου αντιπυρικής προστασίας

       "Σε κάθε περίπτωση οι ζωές και οι περιουσίες μας δεν γίνεται να αφήνονται στην τύχη τους ή να διαχειρίζονται με πρόχειρα και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της πριν η καταστροφή χτυπήσει και τη δική μας πόρτα". Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωση της, η Δημοτική παράταξη "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" Ακτίου-Βόνιτσας και αναλυτικά σημειώνει:

     Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και τις δραματικές συνέπειες που αυτές είχαν, προκύπτει επίκαιρο όσο ποτέ το ερώτημα πόσο καλά είμαστε προετοιμασμένοι στον τόπο μας  να αντιμετωπίσουμε μια ανάλογη φυσική καταστροφή και ειδικότερα ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών τόσο σε προληπτικό όσο και κατασταλτικό επίπεδο.
           Δυστυχώς, στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας η κατάσταση στον τομέα αυτό δεν φαίνεται να είναι η καλύτερη δυνατή. Είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή όφειλε να έχει διαμορφώσει ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιπυρικής πολιτικής με όλα όσα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει (καθαρισμό βλάστησης, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, σχέδια εκκένωσης, κλπ) αξιοποιώντας μάλιστα το σχετικό κονδύλι ύψους 44.000€ που εγκρίθηκε με την υπ' αριθ. 10427/05-04-2018 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, χρήματα για τα οποία δεν υπάρχει καμία εικόνα για το αν και πως αξιοποιήθηκαν.........



         Όσον αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην αντιπυρική προστασία, προ διετίας περίπου είχε ληφθεί μια ιδιαιτέρως θετική πρωτοβουλία από την ομάδα πολιτικής προστασίας της αδελφοποιημένης ιταλικής πόλης Viggiano και υπό την αιγίδα του Δήμου, για την συγκρότηση ανάλογης ομάδας στο Δήμο μας και την παροχή τεχνογνωσίας και εξοπλισμού από τους Ιταλούς. 
        Παρά τη θερμή ανταπόκριση που υπήρξε από αρκετούς συμπολίτες, οι οποίοι υπογράψανε και τη σχετική ιδρυτική πράξη, η προσπάθεια αυτή έμεινε μετέωρη, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή σχετική πληροφόρηση εκ των υστέρων από τους υπευθύνους.
        Αν υποθέσουμε ότι δεν ευδοκίμησε η συνεργασία με τους Ιταλούς, μήπως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η δημιουργία εθελοντικής ομάδας αξιοποιώντας σχετικούς θεσμούς και εργαλεία της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων αντίστοιχων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα;
              Σε κάθε περίπτωση οι ζωές και οι περιουσίες μας δεν γίνεται να αφήνονται στην τύχη τους ή να διαχειρίζονται με πρόχειρα και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της πριν η καταστροφή χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

11 σχόλια:

  1. Δώσανε στο γιό του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του νομού Τέγα έργα με απευθείας αναθέσεις ύψους 140.000 ευρώ. Καλώ το Δήμαρχο να το διαψεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιο σχέδιο μιλάτε; Eδώ ένα κουνάβι διέλυσε τα πάντα. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και εντελώς άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανύπαρκτη η αντιπυρική προστασία στον Δήμο μας και είναι θέμα τύχης (και έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περιοχή μας, ευτυχώς ) το γεγονός ότι "γλιτώνουμε" κάθε καλοκαίρι τα χειρότερα. Η νυν δημοτική αρχή, παρά το γεγονός ότι ασκεί εξουσία περισσότερο από μια δεκαετία, αποδείχθηκε εντελώς ανικανη να εκπονήσει σοβαρό σχεδιασμό επί του θέματος της πυροπροστασίας, και όχι μόνο επ'αυτού. Όσο για την μείζονα αντιπολίτευση,στέλεχος που εκτελούσε χρέη Αντιδημάρχου , όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσουμε κάποια περίπτωση πυρκαγιάς στη γνωστή παραλία της Παναγιάς,απάντησε :θα πέσουμε στη θάλασσα!!!
    Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που να τα πεις αυτά; στις δημοτικές αρχές της σακκούλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δημοτική αρχή να μας πεί που πήγαν οι 44.000 ευρώ. Εμείς αντιπυρικά έργα δεν έχουμε δεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαιτούμε με τα 44.000€ να ενοικιαστεί πυροσβεστικό ελικόπτερο με πιλότους Χασακή και Κυρίκο, θα βγάζουνε φοβερές σέλφι από κει πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όταν επιτρέπεις σε προσκόπους-παιδάκια να χρησιμοποιούν γκαζάκια για να μαγειρέψουν,ή σε Γύφτους που μπαίνουν και κάνουν οτι θέλουν ,σε οτι πολυτιμότερο έχουμε στη Βόνιτσα-Κουκουμίτσα-Κάστρο ,τότε δείχνεις πόσο άχρηστος είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα 44.000 ευρώ πήγαν εκεί που πηγαίνουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ,στους ημετέρους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κοιτά ποιοι μιλάνε για αντιπυρικά έργα ανώνυμοι στα σχόλια και επώνυμοι στο άρθρο τους.... τα συριζάκια που κάψανε σχεδόν 100 ανθρώπους. απλώς τραγελαφικό. αν θέλετε να πείτε κάτι αλλάξτε το κόμμα σας πρώτα και μετά μιλήστε. μόνο και μόνο για το κόμμα σας θα πάτε άπατα στις δημοτικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσένα "κάηκε" το μυαλουδάκι σου απο την φανατίλα που σε δέρνει
      μηπως έμαθες τινος ειναι το περιφραγμένο οικόπεδο που εχασαν την ζωη τους 26 Συνάνθρωποί μας
      ρωτα το κομμα σου να σου πούν

      Διαγραφή
  10. ΡΕ ΛΙΑΠΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΒΟΣΚΑΝΕ ΓΕΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΧΥΡΩΝ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο