Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

5.155,11 € μισθοδοσία το μήνα σε τρεις λογιστές, για το «Βοήθεια στο Σπίτι» των δέκα μόνο εργαζομένων, από την Κοινωφελή Επιχείρηση.


Όπως όλοι γνωρίζουμε στον Δήμο Ξηρομέρου λειτουργεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο αποτελείται από δέκα εργαζομένους που μισθοδοτούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου και προσφέρουν αρκετά σημαντικό έργο κατά την γνώμη μας και καλώς υπάρχει και λειτουργεί το πρόγραμμα......

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεκίνησε το 2002 στηριγμένο σε ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό μετά την πρώτη τριετία να χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Τελικά, η χρηματοδότηση από εθνικά κονδύλια ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα (προερχόμενη από τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΑΚΑΓΕ και τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών), γι αυτό και είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια των 3.400 εργαζόμενων για μονιμοποίηση τους (δεν είναι ΕΣΠΑ).
Με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών Ν. 4483/2017 έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ως το τέλος του 2019.
Ως έχουμε όμως υποχρέωση, αναδεικνύουμε σήμερα ένα θέμα, χωρίς να παραβλέπουμε και να μηδενίζουμε το σημαντικό έργο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Σύμφωνα λοιπόν με το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», η Κοινωφελής Επιχείρηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τους δέκα μόνο εργαζόμενους, μισθοδοτεί με παχυλούς μισθούς κάθε μήνα ανελλιπώς, τρεις λογιστές εξωτερικούς συνεργάτες, με ακαθάριστους μισθούς 1.961,49 €, 1.416,70 € και 1.776,92 €, το σύνολο 5.155,11 € κάθε μήνα και καθαρούς μισθούς στους δικαιούχους 1.490,32 €, 1.188,20 € και 1.644,34 €, το σύνολο 4.322,86 € κάθε μήνα.
Τέτοιους μηνιαίους μισθούς, νομίζουμε ότι ελάχιστοι πολίτες σήμερα απολαμβάνουν και οι πιο πολλοί ούτε καν τους πλησιάζουν (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) και αυτό δεν είναι λαϊκισμός αλλά πραγματικότητα και πολύ περισσότερο για ένα και μόνο πελάτη σε λογιστικό γραφείο και επειδή μας διαβάζουν και λογιστές καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέμε.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση επαναλαμβάνουμε έχει παράξει σημαντικό έργο, αλλά είτε τα χρήματα προέρχονται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είτε από επιχορήγηση του Δήμου Ξηρομέρου, δεν παύει να πρόκειται για δημόσιο χρήμα και άρα o έλεγχος, η δημόσια λογοδοσία και η κριτική για την διαχείριση του, επιβάλλεται και πρέπει να υπάρχει.
Εμείς καλοπροαίρετα αναδεικνύουμε το θέμα, προσωπική μας γνώμη είναι ότι πρόκειται για προκλητική σπατάλη και είμαστε στη διάθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης να φιλοξενήσουμε τις όποιες απαντήσεις και διευκρινήσεις κρίνει ότι πρέπει να δοθούν.
Δείτε εδώεδώ και εδώ τα τρία εντάλματα πληρωμής των λογιστών εξωτερικών συνεργατών της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για τον μήνα Ιούλιο.
mytikaspress

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΙΛΑΕΤΙΑ ΦΑΤΕ ΠΙΕΤΕ ΜΩΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΩ ΠΩ ΜΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΥΦΙΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναλλαγή και ντροπή σε όλο της το μεγαλείο .
    Μπράβο στα μπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο