Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Δεν… ξανάγινε: Με απευθείας ανάθεση το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας επέλεξε εργασία παροχής υπηρεσιών σε ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ απ' τις ΚΑΜΑΡΕΣ ΑΙΓΙΟΥ!!! -Δεν έχει η ΒΟΝΙΤΣΑ λογιστές;!!

     -Την ίδια ώρα που "δήθεν" οδύρονται για τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματιών, το Κέντρο Μέριμνας επέλεξε με απευθείας ανάθεση εργασία παροχής υπηρεσιών για το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, σε λογιστικό γραφείο, εκτός δήμου, άκουσον-άκουσον στις Καμάρες Αιγίου!!. 
     -Αλήθεια με ποια διαδικασία επιλέχτηκε λογιστικό Γραφείο εκτός Δήμου; -Χαθήκανε οι λογιστές στη Βόνιτσα, στη Πάλαιρο και στην Κατούνα; -Ετσι στηρίζει η δημοτική αρχή τους ντόπιους επαγγελματίες;!!!
      -Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή συμπαραστέκεται στα προβλήματα των δημοτών της επαγγελματιών; -παίρνοντας τους την μπουκιά από το στόμα; 
     -Ρώτησα και είμαι απόλυτα σίγουρος. Τα λογιστικά γραφεία του Δήμου έχουν την επιστημονική επάρκεια, κατάρτιση και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό για να αναλάμβαναν, αν τους ανατίθετο η υπηρεσία εφαρμογής του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος. -Γιατί η υπηρεσία ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ της EΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ; -Με αυτό τον τρόπο στηρίζουν τη τοπική αγορά του Δήμου μας; -Γιατί προσβάλλουν ανερυθρίαστα τη νοημοσύνη των Δημοτών;
******
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.
    Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
      Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 εκδόθηκε ένα δελτίο  τύπου από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου μας  που υπογράφει ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Παντελής Αποστολάκης. 
     Ο τίτλος ήταν "Δυναμική η παρουσία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ".
      Ανάμεσα στα άλλα το δελτίο τύπου αναφέρει. Προσεχώς θα το δημοσιεύσουμε ολόκληρο.............


   
    "Oλες αυτές οι δαπάνες έγιναν και δόθηκαν σε προμηθευτές και επαγγελματίες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 
    Μόνο όταν δεν υπήρχαν έμποροι που να μπορούν να μας προσφέρουν την υπηρεσία ή το είδος που ζητούσαμε, καταφεύγαμε σε Δημότες του Δήμου μας που δραστηριοποιούνται σε όμορους Δήμους. Ελάχιστοι είναι οι προμηθευτές που χρησιμοποιήσαμε ως Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης και δεν ήταν δημότες του Δήμου μας. Ο μόνος λόγος που γινόταν αυτό ήταν ότι δεν υπήρχαν παρόμοιοι έμποροι με τις υπηρεσίες που ζητούσαμε. 
       Oσο θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση εγώ και τα μέλη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μέριμνας θα ενισχύουμε και θα τονώνουμε την τοπική αγορά και κανένας "τρελός αδέκαστος μπάρας" δεν θα εμποδίσει το έργο μας. Η τοπική αγορά στις δύσκολες εποχές που ζούμε χρειάζεται στήριξη και από εμάς θα την έχει".
          Σε προηγούμενα άρθρα με τεκμηριωμένα στοιχεία σας ενημέρωσα ότι πολλές απευθείας αναθέσεις από το Κέντρο Μέριμνας αλλά και από το Δήμο, έγιναν σε κατάλληλα επιλεγμένα καταστήματα και επιχειρήσεις ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ. Για τα κριτήρια επιλογής ρωτήστε τους αναθέτοντες.
       Τα ποσά που πήγαν στα καταστήματα αυτά είναι πολύ μεγάλα, εν μέρει τα γνωρίζετε, αλλά σύντομα θα έχετε ολοκληρωμένη εικόνα.  
       Συνεπώς τα παραπάνω λόγια του Προέδρου του Κέντρου Μέριμνας βρίσκονται σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ. Τυχαία; OXI BEBAIA.   
********
   Σήμερα θα σας ενημερώσω για μια ακόμη απευθείας ανάθεση, που και αυτή βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα λόγια του Προέδρου του Κέντρου.
     Σας έχω ενημερώσει ότι το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  από συστάσεως του δεν χρησιμοποιούσε το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.
      Ρωτώντας πολλούς λογιστές για το θέμα αυτό, αφού εξέφρασαν την έκπληξη τους και την αγανάκτηση τους ορισμένοι μου είπαν διάφορα. Αυτά δεν είναι ανακοινώσιμα προς το παρόν. Πάντως το ζήτημα βρίσκεται σε διερεύνηση. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
            Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβαν τα καθήκοντα τους το Σεπτέμβρη του 2014. Γιατί δεν εφάρμοσαν το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα από τότε; Το επιχείρημα γιατί δεν το εφάρμοσαν και οι προηγούμενοι στερείται σοβαρότητας πολιτικά και όχι μόνο.
         Tην 13η Σεπτεμβρίου 2017!!!! τρία χρόνια αργότερα!!!!! θυμήθηκαν το νόμο (όχι τυχαία βέβαια-αυτό κρατήστε το) και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας προχώρησε στη παρακάτω απευθείας ανάθεση στην  ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ κ ΣΙΑ Ε.Ε η οποία ανήκει στη ΔΟΥ ΑΙΓΙΟΥ στη συνολική τιμή των 4.960 ευρώ. 

      Η πληρωμή θα γίνει μετά το πέρας των υπηρεσιών λέει το παρακάτω έγγραφο. Προκύπτει από το παρακάτω έγγραφο. Παρακαλώ δείτε το:


          Και αφού τελείωσαν οι εργασίες εκδόθηκε το παρακάτω Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής με ημερομηνία 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017:


      Τώρα γιατί άλλα λένε και άλλα πράττουν τους αφήνω στη κρίση σας.
      Καλώ και παρακαλώ το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουνέλη και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λιάπη ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ να επιβεβαιώσουν ότι τα λογιστικά γραφεία του Δήμου θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας επιτυχώς την παραπάνω υπηρεσία.  
           Ρώτησα και είμαι απόλυτα σίγουρος. Τα λογιστικά γραφεία του Δήμου έχουν την επιστημονική επάρκεια, κατάρτιση και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό για να αναλάμβαναν, αν τους ανατίθετο η υπηρεσία εφαρμογής του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.
-Γιατί η υπηρεσία ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ της EΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ; 
-Με αυτό τον τρόπο στηρίζουν τη τοπική αγορά του Δήμου μας;
-Γιατί προσβάλλουν ανερυθρίαστα τη νοημοσύνη των Δημοτών;

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Οι ανησυχίες ακόμα μεγαλύτερες και προϊόντος του χρόνου θα ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ.
-Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί ανέχεστε όλα αυτά χωρίς να μιλάτε;
-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αναλάβατε τις πολιτικές σας ευθύνες. Ζητήστε τη παραίτηση του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.  Έχετε τη πολιτική  δύναμη να το κάνετε;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

YΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Υποστηρίζω αταλάντευτα τη διενέργεια αδιάβλητων διαγωνισμών.
2)-Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πείτε σας παρακαλώ στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μου δώσει το λόγο για να σας ενημερώσω για ένα έγγραφο που πήγε από την υπηρεσία, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.



75 σχόλια:

  1. Απλό για να μην γνωρίζουν τα αίσχη τους και απο μέσα,έτσι νομίζουν.Τα γνωρίζουμε όλα Δάσκακε καλύτερα και απο εσένα γιατί και εσύ και το blog κάποιους τους έχετε υπο την σκεπή σας.Βγάλτετα όλα στην φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι ήξερε ο άλλος κι έφυγε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Παραιτήσου. Σου είπα έχεις άδικο να λες τρελό το Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται πως ο τριαντακωνσταντής άρχισε να ξετυλίγει το πουλόβερ με όσα έχουν συμβεί με τις απευθείας αναθέσεις εκτός του δήμου μας.
    Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο και παρά την μεγάλη ανεργία που υπάρχει στη Βόνιτσα, το κέντρο Μέριμνας επέλεξε να δώσει με απευθείας ανάθεση το διπλογραφικό σύστημα σε ανθρώπους εκτός δήμου.
    Η αμοιβή για την συγκεκριμένη υπηρεσία έφτασε τα 5.000 ευρώ, στις εξωτικές Καμάρες Αχαίας και χιλιάδες ευρώ βγαίνουν έξω από τη βόνιτσα και ποτέ δεν γυρίζουν!..
    Είναι απορίας άξιο γιατί απαξιώνουν τους ντόπιους λογιστές μας με αυτό τον τρόπο;
    Και δεν είναι μόνο αυτό! Αφου ξεκίνησε ο Κώστας ας μας δώσει με χαρτί και καλαμάρι ποιοί είναι οι προνομιακοί προμηθευτές εκτός Δήμου, που μας προμηθεύουν με είδη που υπάρχουν στη τοπική αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θράσος απύθμενο, απέραντη αθλιότητα, ασύστολα ψεύδη, βλακεία με το τσουβάλι. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν φτάνει η ανισότητα μεταξύ των Βονιτσιάνων επαγγελματιών, τώρα έχουμε κι εξαγωγή απευθείας αναθέσεων σε επαγγελματίες εκτός Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, λες και υπάρχει υποχρέωση, γιατί και εκείνοι οι Δήμοι κάνουν αναθέσεις σε δικούς μας επαγγελματίες. Είδατε ποτέ ο δήμος Αιγίου να κάνει απευθείας ανάθεση σε Βονιτσιάνο επαγγελματία;!! Εμείς γιατί;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας δουλεύουν χωρίς να ντρέπονται. Θύμιο που είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ton kratane kai den mila afou epekse kai exase.Den mporei na kanei tipota pia as paretithi kai na paei stin douleia tou kai to spitaki tou na idiotepsei.Ekleise o kiklos tou mazi me polon alon.

      Διαγραφή
  9. Μπαλάφα με 42 πυρετό παραλάμβανεs έργα; :Που πήγαν τα λεφτά Μπάλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργο αντικατάστησέ τον τώρα.Διαφορετικά άντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πήγε στο Αίγιο γιατί νόμισε ότι έτσι θα κρύψει τις βρωμιές του. Μπράβο Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν γίνονται οι εκδηλώσεις στο δημο π.χ Χριστούγεννα γιατι δεν προτιμάτε την καθε τοπική κοινωνία. τους εκει επαγγελματιες. που γίνεται η εκδήλωση γιατί οι επαγγελματίες της Παλαιρου η Κατουνας ειναι δευτερης διαλογης? Τοσα χρονια δίνετε κετεριν απο τη Βονιτσα καιρος να απολαυσετε και εσεις οι Βονιτσανοι τη εστί απευθείας αναθεση να δούμε τη γλύκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O 2.31 να μας πεί ποιός έφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λάκια παραβρώμισε το γρέκι. Θέλει καθάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νέρωνα τώρα δεν πείθεις κανέναν. Είσαι ψεύτης με υστεροβουλία. Γιώργο διώξτον με κλωτσιές. Διαφορετικά θα φύγω από την δημοτική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πως λενε δεν υπαρχουν λεφτα😉😉😉😉😉😉 ψευτες σας καναμε και μαγκες ξεβρακωτοι πειναλες του δημοσιου χρηματος ντροπη σας αισχοι και φανφαλες της κοινωνιας φυγετε οσο ειναι καιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Dimarxe diokston tora giati an den to kaneis tote kai esi ta gnorizeis ayta pou kanei o kirios autos.Den iparxoun epagelmaties ston dimo mas na paroun ti douleia;Fovaste kati;Kapote mas eleges pos tha alakseis kai pos kapoioi aloi ftegane gia to parelthon.Telika to psari vroma apo to kefali.O antropos gieniete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέλουμε και απο εσάς μια ανασκόπηση της χρονιάς σαν τον άλλον 😉😉😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άρθρα του Καθηγητή να μας τα δώσεις πάλι στον αέρα για να μην τα ξεχνάμε

      Διαγραφή
  19. Κυρια καρελου πως επιτρεπεις κ γινοντε ολα αυτα στο κεντρο μεριμνας εσενα σε ειχα για σωστη καλα δεν ντρεπεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σώζο ήρθε η ώρα να μιλήσεις. Σε λίγο καιρό θα είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γράψε Κώστα πόσα πήρε ο καθένας. Ακουσα οτι 4-5 εργολάβοι έχουν παρμένα πάνω από 1.000.000 ευρώ. Είναι αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O ακροδεξιός Νέρωνας είχε στο χέρι τη Πανάγιω και το Σπέκα που έχουν παραπεμθεί αυτοί υπέγραφαν οτι ήθελε σε εικονικά έργα, ο τραμπούκος της Κατούνας σπάνια πήγαινε στο ΔΣ καθώς και η εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο Στρατηγός Γερωκοστόπουλος πήγε 2-3 φορές στο ΔΣ , η Μπουμπούλη είχε πολλές απουσίες. Ο Νέρωνας διαχειρίζετο ουσιαστικά μόνος του 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Μοίραζε χρήματα όπου ήθελε και....... κλπ Καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιάπη δεν μιλάς γιατί;Αν κατέβεις για Δήμαρχος και εσύ θα έρθεις αντιμέτωπος με τον λαό και θα μας δώσεις εξηγήσεις.Δεν μπορεί να περάσει έτσι αυτό το πάρτυ.Στείλτα όλα στο Μαξίμου για να δούνε τα χάλια τους.Τους αφήνουν ακόμη και σπαταλάνε τα λεφτά μας,τον ιδρώτα μας και δεν μιλάς;Γιατί;

      Διαγραφή
  23. Ρωτήστε να μάθετε πόσα έχει πάρει με απευθείας αναθέσεις η ξαδέρφη της γυναίκας του Νέρωνα. Και ο άντρας της πληρώνεται με εικονικά τιμολόγια. Μιλάμε για πάρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξέρει οτι δεν πρόκειται να ξαναβγεί και σου λέει τώρα που έχω τη κουτάλα...... το μέλι ...... είναι ......... . Θα πληρώσει για όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενα μπομπούκι ονόματι Τσιδήμας Βασίλης από Πάλαιρο πρωην προστατευόμενος του Κασόλα πόσα και γιατί έχει πάρει εδώ και 1,5 χρόνο ; Kώστα ερεύνησε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κυρία Αθήνα προσέξτε τι υπογράφεται. Μη σας παραμυθιάζει για πληρωμές εργατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εργατες ειναι ολοι απληρωτοι και αυτοι κρυβονται γιατι;

      Διαγραφή
  27. Έρχεται η ώρα σου Προεδρε του 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Θα ψάχτεις απ την κορφή μέχρι τα νύχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πρέπει να πεταχτεί μια βόλτα στο δημαρχείο ο Εμπορικός σύλλογος Βόνιτσας, να συναντηθεί με το Δήμαρχο και να διαμαρτυρηθούν για τη λάθος τακτική που ακολουθεί ο Δήμος με τις απευθείας αναθέσεις έργων τόσο εκτός δημου, όσο και εντός σε δικούς του ημετερους συγκεκριμένους επαγγελματίες και μάλιστα χωρίς καμία στοιχειώδη προσφορά.
    Να σταματήσει το φαινόμενο και να ζητήσει αξιοκρατία και ενημέρωση όλων των επαγγελματιών για τις ανάγκες προμηθειών του Δήμου.
    Οι απευθείας αναθέσεις του Δήμου μόνο σε κολλητούς είναι αντίθετες σε κάθε λογική, υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας, προσβάλουν τις επιχειρήσεις και τις ωθούν να κλείσουν μία μέρα νωρίτερα.
    Να τεθεί σε εφαρμογή Μητρώο Προμηθευτών για όλες τις ειδικότητες (συνεργεία, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, οπωροπωλεία, κ.α.) και να σταματήσει ο πλουτισμός απο συγκεκριμένους επαγγελματίες ανά κλάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεκαπέντε νοματαίοι έχουν πλουτίσει σε τρία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ψάξτε τους καταγόμενους από το Μοναστηράκι χωριό του Γεωργοθόδορου , τους συγγενείς και κουμπάρους του Ντόφαλου για αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας άμεσα ή έμμεσα ζουν από το Δήμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επικοινώνησα πριν μισή ώρα με το Κώστα. Μου είπε τα ποσά που έχουν δοθεί μέσα και έξω από το Δήμο δεν μπορείς να τα φανταστείς. Το επόμενο διάστημα ηλεκτρονικά και έντυπα οι Δημότες θα μάθουν τα πάντα. Αποστολάκης και Φερεντίνος τελείωσαν πολιτικά μου είπε. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στο τόπο. Οι Δημότες να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Θα τα δημοσιεύσω αυτά του είπα. Πράξε κατά συνείδηση μου είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νέρωνα βγάλε τώρα δελτίο τύπου για τον τρελό του χωριού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η σιωπή σας αγαπητέ είναι συνενοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κώστα να δημοσιεύσεις το έγγραφο από το Συνήγορο του Πολίτη. Γιατί το κρατάς κρυφό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ [ΔΗΜΟ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. θυμιο καληνύχτα μονο στα ονειρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  38. Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Τώρα θα δεις ποιός είναι ο γραφικός, ο τρελός κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δηλαδή ,ο Δήμαρχος δεν γνώριζε για το θέμα και ο"Πρόεδρος" μόνος του πήγε στις Καμάρες Αιγίου,δεν νομίζω ...πατριώτες!...Το ψάρι βρωμά απο το κεφάλι και όλοι αυτοί είναι μαθητούδια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Νέρωνα που καταλήγουν τα λεφτά μας;Από τα εικονικά τιμολόγια ποιοί παντελονιάζουν τα λεφτά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Pou eisai penteliiiiiiii kriftikessssss ante giaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Απορω με τις βλακειες και τα βρισιδια που γράφετε. Τι είστε εσείς ρε? Οι ηθικοι? Σας τσουζει γιατί μεινατε απέξω? Τα λογιστικά του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας είναι μαζί με του δήμου. Δεν υπάρχει ξεχωριστός λογιστής. Το λογιστικό γραφείο που αναφέρει ο κύριος πιο πάνω θα κάνει μόνο απογραφή. Δεν αναλαμβάνουν όλα τα λογιστικά γραφεία απογραφές σε Νομικά Πρόσωπα. Πέρα από αυτό πήραν προσφορές και κατέληξαν εκεί. Είναι όλοι ενημερωμένοι για το θέμα. Και να μας πείτε ποιους λογιστές ρωτησατε και σας ειπαν ότι μπορούν. Με ονόματα παρακαλω. Προσέχετε κάποιοι πως μιλάτε και εκφραζεστε για κάποιους αιρετούς γιατί θα γυρίσει μπούμερανγκ. Αναίσθητοι και τεμπέληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς απογραφή;Προσφορές να τις δούμε και γιατί το λέτε τώρα;Όλοι ενημερωμένοιτα ονόματά τους λέγε μας;Αυτά να τα λέτε επίσημα και όχι με σχόλια εδώ.Να μας πείτε και το όνομά σας και αν είστε αιρετός.

      Διαγραφή
    2. Το διπλογραφικό και το απλογραφικό λογιστικό σύστημα...
      Όπως είναι γνωστό, η ένταξη μιας οντότητας - επιχείρησης σε κατηγορία μεγέθους, βάσει των ΕΛΠ (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία ή μεγάλη) προσδιορίζει κυρίως τις λογιστικές της υποχρεώσεις, στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου λογιστικού συστήματος, οι οποίες (υποχρεώσεις), ως επί το πλείστον, αναφέρονται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις που πρέπει να  συντάσσονται, σύμφωνα με το άρθρο 16 και τις γενικές αρχές του άρθρου 17 του Ν 4308/2014.
      Συνεπώς, το λογιστικό σύστημα μιας οντότητας περιλαμβάνει, εκτός από τα διάφορα λογιστικά αρχεία, κυρίως τις διαδικασίες και μεθόδους για την καταχώριση των σχετικών συναλλαγών και γεγονότων, με τελική επιδίωξη την κατάρτιση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων. Το εφαρμοζόμενο λογιστικό σύστημα μπορεί να είναι το διπλογραφικό ή το απλογραφικό. 
      Το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα αφορά τις οντότητες που καταρτίζουν, προαιρετικά ή υποχρεωτικά, ισολογισμό. Πρόκειται για την γνωστή σε όλους μας διγραφική μέθοδο τήρησης των βιβλίων (πρώην Γ’ κατηγορία). Το διπλογραφικό σύστημα πρέπει να παρακολουθεί τα τηρούμενα αρχεία, με ανάλυση των συναλλαγών και των γεγονότων που έχουν επίπτωση στη διαμόρφωση των κονδυλίων του ισολογισμού, δηλαδή: στις αξίες των περιουσιακών στοιχείων (Ενεργητικό), στο ύψος των υποχρεώσεων προς τρίτους (το κυρίως Παθητικό), στα μεγέθη της καθαρής θέσης (Ίδια κεφάλαια),  καθώς και στη διαμόρφωση των στοιχείων της κατάστασης των αποτελεσμάτων, δηλαδή: στα έσοδα, στα κέρδη, στα έξοδα και στις  ζημίες.

      Διαγραφή
    3. Ενδεικτικώς, σύμφωνα με την ερμηνεία που αρμοδίως έχει δοθεί, διπλογραφικό λογιστικό σύστημα εφαρμόζουν:

       α) Οι ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και οι Ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρείες.

             β) Οι προσωπικές ΟΕ και ΕΕ των οποίων όλα τα άμεσα ή έμμεσα μέλη είναι είτε οντότητες των ως άνω νομικών μορφών, είτε είναι άλλες οντότητες συγκρίσιμου νομικού τύπου με τις οντότητες αυτές.

             γ) Οι οντότητες της παραγράφου 2γ του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014, δηλαδή οι ΟΕ, ΕΕ, οι ατομικές επιχειρήσεις, οι αστικές εταιρείες κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, οι δικηγορικές εταιρείες, οι κοινοπραξίες κ.λπ. με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ.

             δ) Τα μη κερδοσκοπικά Ν.Π.Ι.Δ. (σωματεία, σύλλογοι, ενώσεις προσώπων κ.λπ.,) εφόσον αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ. Πρόκειται ομοίως, για τις οντότητες της παραγράφου 2γ του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014.

             ε) Ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων και ο πωλητής πετρελαίου θέρμανσης (ομοίως, οντότητα της παραγράφου 2γ του άρθρου 1 του Ν 4308/2014, δηλαδή ΟΕ, ΕΕ, ατομική επιχείρηση κ.λπ.) με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 8.000.000 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι ειδικά για το 2015   εντάσσεται στις πολύ μικρές, ανεξαρτήτως τζίρου.

      Διαγραφή

    4. Από την άλλη πλευρά, η οντότητα που έχει το δικαίωμα να συντάσσει μόνο κατάσταση αποτελεσμάτων, απαλλασσόμενη από την υποχρέωση σύνταξης και Ισολογισμού, μπορεί να χρησιμοποιεί ένα κατάλληλο απλογραφικό λογιστικό σύστημα για να παρακολουθεί τα στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων (πρώην βιβλίο εσόδων-εξόδων).
      Εξυπακούεται ότι η καταχώριση των συναλλαγών και γεγονότων στο απλογραφικό σύστημα γίνεται με τάξη, πληρότητα και ορθότητα (άρθρο 5, Ν 4308/2014). 
      Επισημαίνεται ότι όπου άλλοι νόμοι χρησιμοποιούν τους όρους «Απλοποιημένα Λογιστικά Πρότυπα» ή «Βιβλία Εσόδων-Εξόδων» ή «Βιβλία Β’ Κατηγορίας» ή «Απλογραφικά βιβλία», είναι προφανές ότι αναφέρονται στο απλογραφικό λογιστικό σύστημα.
      Συνοπτικά, απλογραφικό λογιστικό σύστημα εφαρμόζουν οι πολύ μικρές οντότητες της παρ. 2γ του άρθρου 1 του Ν 4308/2014, που δεν συντάσσουν ισολογισμό. Συγκεκριμένα αυτές είναι:
      Οι ομόρρυθμες εταιρείες, οι ετερόρρυθμες εταιρείες, οι ατομικές επιχειρήσεις, οι αστικές εταιρείες κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, οι δικηγορικές εταιρείες, οι κοινοπραξίες, καθώς και οποιαδήποτε άλλη οντότητα του ιδιωτικού τομέα, που αποκτά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, με κύκλο εργασιών μέχρι και 1.500.000 ευρώ. 
      Σημειώνεται ότι οι  οντότητες αυτές υπόκεινται στην τήρηση, κατά περίπτωση, και ορισμένων πρόσθετων λογιστικών αρχείων του άρθρου 4 του Ν 4308/2014, ήτοι:

      α) Τηρούν «αρχείο ενσώματων και άυλων πάγιων περιουσιακών στοιχείων» (μητρώο παγίων), το οποίο περιλαμβάνει:

      - Αξία κτήσης κατά την αρχική αναγνώριση

      - Κάθε επακόλουθη μεταβολή και κάθε απόσβεση επί του παγίου, με ένδειξη των σωρευτικών ποσών και των ποσών που αφορούν την περίοδο αναφοράς.     

      β) Τηρούν «αρχείο επενδύσεων σε χρεωστικούς τίτλους, τίτλους καθαρής θέσης και λοιπούς τίτλους». Τέτοιοι τίτλοι είναι: ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, χρεωστικοί, συμμετοχικοί ή άλλοι επενδυτικοί τίτλοι. (δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή οι προθεσμιακές καταθέσεις).  

      γ) Τηρούν αρχείο ιδιόκτητων αποθεμάτων (πρώην βιβλίο απογραφών), το οποίο περιλαμβάνει τα ποσοτικά δεδομένα της φυσικής απογραφής (σύντομη περιγραφή είδους, μονάδα μέτρησης και ποσότητα), κατά είδος και διακεκριμένα για κάθε αποθηκευτικό χώρο, την κατά μονάδα αξία επιμέτρησης, καθώς την συνολική αξία επιμέτρησης του κάθε είδους.

      δ) Τηρούν αρχείο αποθεμάτων τρίτων (πρώην βιβλίο απογραφών), στο οποίο καταγράφονται αποθέματα κυριότητας άλλης οντότητας. 

      ε) Τηρούν αρχείο περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε ξένο νόμισμα.    

      Στο αρχείο αυτό παρακολουθείται η ποσότητα των μονάδων του ξένου νομίσματος για τα επιμέρους περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που εκφράζονται στο νόμισμα αυτό.     

      Διαγραφή

    5. Σημειώνεται πάντως ότι οι παραπάνω οντότητες δύνανται να χρησιμοποιούν προαιρετικά ένα διπλογραφικό σύστημα, αντί απλογραφικού, χωρίς ωστόσο εκ του λόγου αυτού (δηλαδή εκ της προαιρετικής χρήσης διπλογραφικού συστήματος) να υποχρεούνται να συντάσσουν και ισολογισμό (συντάσσουν μόνο κατάσταση αποτελεσμάτων). Αυτό προκύπτει από τις συνδυασμένες διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 4 και της παρ. 8 του άρθρου 16 του Ν 4308/2014....

      Διαγραφή
    6. Σωστόςςςςς μπράβο απλά είναι τα βιβλια Γ' κατηγορίας που είχαμε κάποτε και δεν έχουμε λογιστές στην περιοχή μας να τα φτιάξουν Πεντελή...

      Διαγραφή
  46. Mπαλάφα σταμάτα να κάνεις αυτά που έκανε η Παναγίω και Σπέκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δήμαρχε, Στούπα, με τον Ηλία το Δόση τι έγινε; θα το μαθουμε?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καραγιάννη, ζήτησες κατι απο το μέριμνας.. Γιατί το αφήνεις περναει ο καιρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Νέρωνα έπαιξες, απείλησες, έβρισες, συκοφάντησες. Έχασες. Ήρθε η ώρα που θα πληρώσεις. Θα πληρώνεις δια βίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 5,15 Την απογραφη δώσανε να τη κάνουν ορκωτοί λογιστές. Τουπέκα λοιπόν. Αν γράψεις το όνομα σου τότε θα ακούσεις πολλά περισσότερα. Μούγκα και περίμενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οπως ακριβως το λεει ο 5 15 ετσι εκριβως ειναι απλα ολοι εσεις θελετε να διμιουργειτε εντυπωσεις στον κοσμο κ να λετε οτι οι αιρετοι τρωνε τα χρηματα των δημοτων μονο τρεχουν κ προσφερουν εργο κ πληρωνουν απο την τσεπουλα τους απλα ολοι εσεις που γραφετε στα ανωνυμα που δεν πιστευω να ειστε κ πολλοι σας τσουζει που δεν μπορειτε να περασετε ομορφα γιατι εισασταν μαθημενοι να μην κανετε απολυτως τοποτα για το δημο μονο για την τσεπουλα σας εγινε διαγωνισμος κ η καλυτερη προσφορα ηταν της κυριας απο το αιγιο δεν την γνωριζουν την κυρια ουτε ο παντελης ουτε η κυρια καρελου ουτε κ ο κυριος στουπας κ στην προκειμενη ο γιος του εχει κ λογιστικο γραφειο απλα σας λεω κ παλι θελετε να ξαναβγειτε για να κανετε κ παλι τα παρτακια σας ο κοσμος βλεπει δεν ειναι κ τοσο χαζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 10,15 μμ Για πιο διαγωνισμό μιλάτε; Το έγγραφο δεν το βλέπετε που λέει για απευθείας ανάθεση; Δυστυχώς η βλακεία δεν γιατρεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. To Kέντρο Μέριμνας όφειλε να έχει το διπλογραφικό σύστημα από το 2011. Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα είναι ...... Γιατί δεν μιλάει ο εφοριακός Δήμαρχος και ο λογιστής πρώην Δήμαρχος; Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε λογιστικό γραφείο και ρωτήστε. Αν ένα σας πει, δεν μπορεί να εφαρμόσει το διπλογραφικό σύστημα να του πείτε να αλλάξει επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η ουσία είναι μία και μοναδική. Δίνοντας απευθείας ανάθεση στο Αίγιο δεν στηρίζουμε την αγορά του Δήμου μας. Ο Παντελής Αποστολάκης λέει ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν άρεσε στους βονιτσανους που πήγαν σε άλλο λογιστή.Μακαρι να το έκαναν και για άλλες δουλεις.Η ποιο αχάριστοι άνθρωποι είναι οι βονιτσανοι που ζουν από τα γύρω χωριά και σε αυτά δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτε ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.Ας κάνουμε και εμείς.τα ψώνια μας από Λευκάδα Πρέβεζα Αμφιλοχία και την λαϊκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ουξα ψωνισμενοι. Δεν πρόκειται να φύγει ο Κάρυ, πάλι δήμαρχος θα είναι με το επιτελείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Prnteli pou eisai kriftikes den se vlepoume se voltes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Exete teleiosei poliika apo tin vonitsa kai i proigoumrni kai h torini.Eprepe na vtrepeste na kikloforate mesa stin vonitsa. Oloi pia sas deixnoun me to daxtilo. aisxossssss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο Νέρωνας αποδείχθηκε άριστος μαθητής του Γεωργοθόδωρου και του Ντόφαλου. Του έμαθαν τα κόλπα. Νόμισε ότι τα έργα του θα κρυφτούν. Τώρα αρχίζουν οι αποκαλύψεις για αυτόν και τη Πανάγιω και το Σπέκα. Γιωργοθόδωρε διώξτον. Θα σε κάνει εντελώς ρεζίλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν δεν ντρεπονται τα αισχοι που κυκλοφορανε και στην κοινωνια και μεγαλωνουν και παιδια και θα αφησουν πισω τους την ιστορια να τους γραφει με μαυρα γραμματα

      Διαγραφή
  60. Που τις βρήκες τις καμάρες βρε Νέρωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο