Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο «Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας» στην ΑΘΗΝΑ




        Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο «Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας».
        Η εκδήλωση έγινε χθες βράδυ της Πέμπτης (25/1/2018) με διοργανωτές την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ), στη Στοά του Βιβλίου – Αίθουσα Λόγου και Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο) στην Αθήνα και το βιβλίο είναι έκδοση του Συλλόγου Άκρων (Λιθοβουνίου) «Πανόραμα» και του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας.
        Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία στη περιοχή της Μακρυνείας από την μυθολογία και την αρχαιότητα μέχρι την τουρκοκρατία και τον 20ο αιώνα και είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό σύγγραμμα, καθώς είναι αποτέλεσμα έρευνας για αρκετά μεγάλο διάστημα, με τεκμηρίωση που προκύπτει από επίσημα έγγραφα και στοιχεία............

 
      Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ, ενώ το βιβλίο προλόγισαν οι: Ο Πάνος Χολής πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ), ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής Βασίλειος Βράντζας, η Φωτεινή Ζαφειροπούλου Αρχαιολόγος και ο πρόεδρος του συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας Άρης Σουφλής.

Οι ομιλητές του πάνελ, που ξεδίπλωσαν την ιστορία της Μακρυνείας, ήταν οι:
-Αθανάσιος Δημητρούκας, δικηγόρος Ποινικολόγος, Δρ. Φιλοσοφίας του Δικαίου
-Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Υποδιοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών
-Νικόλαος Κολόμβας, Αντιστράτηγος (ε.α) Επίτιμος Δοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού - Συγγραφέας 
-Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και την εισήγηση του διάβασε ο Παναγιώτης Κοντός.

       Φυσικά τον λόγο πήρε και ο ίδιος ο συγγραφέας Δημήτρης Β. Αλεξανδρής, μιλώντας για την πολυετή και σε βάθος έρευνα σε όλες τις ιστορικές πηγές για αρκετά μεγάλο διάστημα και ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν στην προσπάθειά του.

Καλοτάξιδο...























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο