Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η αλήθεια για το αίτημα προς τον Δήμο Ξηρομέρου για την προμήθεια υπολογιστών του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2018, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Μάντζαρης της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών», ρώτησε τον κ. Δήμαρχο σχετικά με το αίτημα της προμήθειας υπολογιστών του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα......

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν στα λόγια θετική, μιας και μιλάμε για πολύ μικρό κόστος, αλλά δικαιολογήθηκε κιόλας, πηγαίνοντας να θολώσει τα νερά, ως συνηθίζει όταν στριμώχνεται, ότι δεν υπήρξε κάποιο σχετικό αίτημα και αν το γνωρίζανε θα το βάζανε μαζί με το Γυμνάσιο Αστακού που υπήρχαν χρήματα και ακούγεται και η φωνή του κ. Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσάρκου να λέει, ότι έχουν γίνει ενέργειες. Όταν δε αναφέρει ο κ. Μάντζαρης ότι υπάρχει σχετικό αίτημα, ακούγεται να λέει που είναι το αίτημα (ακούστε το ηχητικό εδώ).

Εμείς λοιπόν σήμερα σας παρουσιάζουμε το επίσημο γραπτό αίτημα, με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2017 (δείτε εδώ), που πήγε στον κ. Δήμαρχο, στον κ. Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης και στο Δ/ντη του Δημοτικού Μύτικα. Επίσης ανάλογο γραπτό αίτημα υπάρχει και κατευθείαν από το Σχολείο και το ίδιο αίτημα επίσης, έχει τεθεί προφορικά ακόμα νωρίτερα.
Τώρα τι συμβαίνει με την διαχείριση των εγγράφων εσωτερικά στο Δήμο Ξηρομέρου, αν πρωτοκολλήθηκε ή όχι, αν παράπεσε πουθενά, πότε πρωτοκολλήθηκε και αν το είδαν ή όχι, γι όλα αυτά δεν έχουμε γνώμη. Δεν κατέχουμε πως λειτουργούν τα πρωτόκολλα του Δήμου Ξηρομέρου. 
Επίσης με την ευκαιρία να κλείσουμε και το θέμα της προμήθειας των υπολογιστών για το εργαστήριο του Γυμνασίου Αστακού, γιατί κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και με λαϊκισμούς αυτοί  κάνουν πολιτική σπεκουλάροντας και όχι εμείς, δυστυχώς όμως με τα χρήματα των δημοτών.
Εμείς είπαμε ότι το κόστος ανά μονάδα στα 865 € είναι υπερβολικό και σπατάλη γιατί:
·   Υπάρχουν λύσεις πολύ πιο φτηνές (και σε καινούρια), που μας κάνουν για την δουλειά ενός εργαστηρίου Πληροφορικής Γυμνασίου 100%.
·   Κανένα σχολείο δεν προμηθεύεται για το εργαστήριο του τόσο ακριβά μηχανήματα.
· Υπάρχουν σχολεία στον Δήμο Ξηρομέρου που δεν διαθέτουν καθόλου εργαστήριο (Δημοτικό Μύτικα).
·   Ο Δήμος είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση.
Αυτά τα τόσα απλά που προαναφέραμε, κάποιοι κάνουν πως δεν τα καταλαβαίνουν και λέγοντας ψέματα, λένε ότι δήθεν μας πειράζει που φτιάξαμε εργαστήριο στο Γυμνάσιο Αστακού. Λαϊκισμός και ψέματα.
Για να το κλείσουμε λοιπόν οριστικά, γιατί αρκετά κουραστήκαμε με κάποιους που καταλαβαίνουν αυτά που θέλουν και τους συμφέρει, τα ίδια σας είπε και ο προμηθευτής: «Παιδιά εμένα τέτοια μηχανήματα δεν μου τα παραγγέλνουν για σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής», τα ίδια θα σας πει κάθε σχετικός με σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής, αν μπείτε στο κόπο να ρωτήσετε και να μάθετε.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας...

mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. Στα σχολεία του Δήμου Ξηρομερου επικρατεί άλλο καθεστώς? Το κάθε σχολείο δεν έχει ξεχωριστό λογαριασμό με χρήματα από τη σχολική επιτροπή? Πως αγοράζει αναλώσιμα? Πως βάζει καύσιμα για θέρμανση? Πως πληρώνει λογαριασμούς? Πως λειτουργούν τα σχολεία εκεί τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο