Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-"ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ": Καταγγέλλει Εκλογές παρωδία στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΣΕΝΑ) 25-01-2018

"ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Οι εκλογές του ΣΕΝΑ 25-1-2018 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων, εξελίχθηκε σε παρωδία.
      Από τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις, "συναθροίσεις", παρουσία πέντε -5- έως είκοσι -20- ατόμων το κλίμα "διαμορφωνόταν κατάλληλα", ώστε να φτάσουμε την ημέρα της ψηφοφορίας, με τη μαζική συμμετοχή 361 εργαζομένων και την παρουσία (την ημέρα των εκλογών) του αντιπροέδρου και τριών -3- γενικών συμβούλων της ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ)!!!. 
      Κατά την διεξαγωγή των εκλογών ο υποψήφιος της Ενωτικής Κίνησης, κατέθεσε Ένσταση στον προεδρεύοντα δικαστικό αντιπρόσωπο προς την εφορευτική επιτροπή εκλογών, διότι διαπιστώθηκε ότι, υποψήφια, σε ψηφοδέλτιο που συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις συμμετοχής της, (δεν ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο μελών του ΣΕΝΑ και η εγγραφή της έγινε την ίδια ημέρα.)
      Ένσταση την οποία απέρριψαν!!! ο προεδρεύον δικαστικός αντιπρόσωπος και  η εφορευτική επιτροπή.....



     Κατά την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών, όσοι εργαζόμενοι προσέρχονταν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελών του ΣΕΝΑ  δεν ψήφιζαν.  Κατόπιν η εφορευτική επιτροπή με την συναίνεση του προεδρεύοντος αποφάσισαν!!! ότι: 
      όσοι εργαζόμενοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι, εγγράφονταν στους εκλογικούς καταλόγους, κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση και πληρώνοντας συνδρομή 12 ευρώ και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, όπου η εγγραφή τους στο μητρώο μελών θα γίνει μετά το πέρας των εκλογών από το νεοεκλεγέν δ.σ. 
     Έτσι "καλύφθηκε και η προϋπόθεση" της υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο, για την συμμετοχή της (τους) στις εκλογές. Όπου άρχισαν να εισέρχονται "κομβόι" εγγραφών, για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές, (αλήθεια, πόσοι εργαζόμενοι ψήφισαν με υπεύθυνη δήλωση και πόσα ήταν τα χρήματα;). Αληθεύει ότι γιατροί ψήφισαν για την ΠΟΕΔΗΝ;;; διότι πρόσφατα ψήφισαν για την δικιά τους ομοσπονδία ΟΕΝΓΕ, άρα αλλοίωση του αποτελέσματος για τους εκπροσώπους, διότι δεν μπορούν να ψηφίζουν για δύο ομοσπονδίες οι ίδιοι εργαζόμενοι, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, καταστατικού και ν.1264, η εφορευτική αντικαθιστά το καταστατικό;;;;  
         Παράδοξο ακόμη ότι, μετά την ολοκλήρωση τον εκλογών και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η παράταξη "Ανεξάρτητη(!!!) Κίνηση Εργαζομένων" μάθαμε ότι πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, όπως και η παράταξη "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση" στην Κεντροαριστερά!!! (οι υποψήφιοί τους το γνωρίζουν;).
       Η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων, δεν πετυχαίνεται με "αλλοιώσεις" ούτε με προσωπικές ή κομματικές επιδιώξεις. 
    Με αυτές τις  πρακτικές-παρεμβάσεις- "αμέλειες", αποδομούνται οι Θεσμοί και στερούν δικαιώματα-κεκτημένα και θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.   
    Ευχόμαστε καλή δύναμη στους  νεοεκλεγείς του  δ.σ. ΣΕΝΑ.  

Σαμαράς Διονύσιος τ. Ανδρέα. υποψήφιος ΕΝΩΤΙΚΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ 

Ιανουάριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο