Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Σε ποιά σημεία έστησαν μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα – Ετοιμάζουν υποδοχή Τσίπρα στην Πάτρα

Μπλόκα και στη Δυτική Ελλάδα έχουν στήσει οι αγρότες, οι οποίοι μαζί με σωματεία ετοιμάζουν παράλληλα «θερμή» υποδοχή» του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, στις 6 Φεβρουαρίου.
Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην πόλη, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Στις 6 το απόγευμα  θα συγκεντρωθούν στην πλατεία μπροστά από τον ναό του Αγίου Ανδρέα, μαζί με μέλη σωματείων.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων τις επόμενες ημέρες θα στηθούν και άλλα μπλόκα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων,  » χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στα μπλόκα του αγώνα και καλούμε όσους δεν βγήκαν ακόμα, να πάρουν μέρος.
Μέχρι στιγμής, έχουν στηθεί μπλόκα σε Καρδίτσα (κόμβος «Δέλτα» Καρδίτσας στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου στην Ε65), Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), Ημαθία(κόμβος Κουλούρας και στη διασταύρωση Νάουσας), Πέλλα (κόμβος Γυψοχωρίου) , Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου),  Πρέβεζα (κόμβος Φιλιππιάδας),  Αιτωλοακαρνανία (μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου),  Φθιώτιδα (κόμβος Ανθήλης), Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Ηλεία (κόμβος Μαραθιάς),Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια).
Νέα μπλόκα θα στηθούν, τις επόμενες μέρες, σε άλλες περιοχές της χώρας.
Χαιρετίζουμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετέχουν και σε όλες τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, (συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παρεμβάσεις σε υπηρεσίες κ.α.), τις οποίες οργανώνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην επιβίωσή μας.
Χαιρετίζουμε τους τευτλοπαραγωγούς που, καταγγέλλοντας την αθέτηση των υποσχέσεών της από την κυβέρνηση, προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας να πληρωθούν για τη σοδειά που παρέδωσαν πέρσι.
Σταθμό σ’ αυτή την αγωνιστική μας πορεία θ’ αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουμε το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια  της Εκθεσης  “Agrotica. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου και θ’ ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο της Εκθεσης.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο, την Τετάρτη 31 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, (7ος όροφος).
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο