Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Με πολύ κόσμο και μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καρύτσα: “Έπος και Τραγωδία” στην Αθήνα

  


Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του λογοτεχνικού κόσμου και εκατοντάδες φίλοι του βιβλίου παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καρύτσα  με τίτλο “Έπος και Τραγωδία, φύλλα πολεμικού ημερολογίου”.
      Η παρουσίαση του βιβλίου,  έγινε χθες το βράδυ της Τρίτης, 1 Μαρτίου 2016 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα) από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και τον Σύλλογο των εν Αθήναις Θερμίων Τριχωνίδας “Θέρμιος Απόλλων”.
      Το βιβλίο είναι το πολεμικό ημερολόγιο του πατέρα του Συγγραφέα, Βασιλείου Ι. Καρύτσα, Ταγματάρχου Πυροβολικού, στο οποίο με δραματικό τρόπο, ημερολογιακή ακρίβεια, ιδιαίτερη πειστικότητα και ειλικρίνια, καταγράφονται τα πολεμικά γεγονότα των Βαλκανικών και των Ευρωπαϊκών Πολέμων, καθώς και οι συγκλονιστικές βιωματικές του στιγμές, κατά την πολεμική εκστρατεία στη Μικρά Ασία και η μετέπειτα επελθούσα καταστροφή............



    Στο βιβλίο αυτό, το οποίο μπορεί κάποιος να το ονομάσει Συναξάρι των αφανών και Εθνικής αυτογνωσίας, διακρίνεται η βαθειά πίστη και η αγάπη των πολεμιστών προς την Πατρίδα.

     Με ιδιαίτερη χαρά και  συγκίνηση χαιρέτησαν την εκδήλωση για το βιβλίο:  Η  Παπαλέξη – Σίμου Αντιγόνη Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Θερμίων Τριχωνίδας και ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.
      Συντονιστής και ομιλητής της όμορφης βραδιάς ήταν ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ και για το βιβλίο μίλησαν οι: 
-ο Δημήτριος Πιστικός, νομικός, ποιητής και δοκιμιογράφος και 
-ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου Καθηγητής της Ιστορίας-Αρχαιολογίας της φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
    Στο τέλος μίλησε ο συγγραφέας Γιάννης Καρύτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο που τον οδήγησε να γράψει το πολεμικό ημερολόγιο του πατέρα του και ευχαρίστησε τους ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο