Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ευθυμία Κολοβού, Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου: Η απάντηση για τους δρόμους με τις λακκούβες

      Αγαπητέ κ. Ζαρκαδούλα σας προσκαλώ να έρθετε στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών τις επόμενες ημέρες με το ποδήλατό σας. 
    Ξεκινήστε από τη Μπαμπίνη πρός Φυτείες. Στη συνέχεια από Φυτείες προς Παπαδάτου. Στη συνέχεια έχει ωραία διαδρομή με θέα στην Αμβρακία από Παπαδάτου προς Αγ Στέφανο στην Εθνική Οδό. Εν συνεχεία θα ανέβετε από Κουβαρά πρός Φυτείες και στο γυρισμό προς Μπαμπίνη θα σας παρακαλούσα να ανεβείτε προς Λιγοβίτσι και απο κει Σκουρτού.
   Από 1/1/2013 που ανελαβα αντιδήμαρχος για τη ΔΕ Φυτειων, έχουν καλυφτεί όλες οι λακούβες (εκατοντάδες) με ψυχρή και θερμή άσφαλτο, ανάλογα την έκταση του προβλήματος, ή τσιμέντο. εντός και εκτός των χωριών, μέσα στα όρια της αρμοδιότητάς μου.......



    Ακόμα και σήμερα 12/3 συνεργείο επισκευάζει νεοπαρουσιασθείεσες λακούβες. Αν ξεφύγει καμμία κάποιος θα μας ειδοποιήσει και άμεσα θα επισκευαστεί.
     Σας προσκαλώ λοιπόν με όσους ποδηλάτες θέλετε, να μας επισκεφτείτε (νομίζω ότι η καλυτερη διαδρομή για ποδηλατο είναι αυτή που περιέγραψα. Ιδιαίτερα προς το Λιγοβιτσι με τη θαυμάσια θέα). Μάλλον από εδώ έπρεπε να αρχίσετε τις βόλτες.
    Θα βλέπατε και τη νέα άσφαλτο από το πρόγραμμα πυροπλήκτων έξω από Μπαμπίνη, ανάμεσα Μαχαιρά Σκουρτού, τοιχεία αποστράγκισης ομβρίων στο Λιγοβίτσι.

Αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυο των πυρόπληκτων περιοχών Φυτειών – Μπαμπίνης

    Ειλικρινά όμως σκέφτομαι.... θα γράφατε αντίστοιχο άρθρο για τη βόλτα αυτή που ήταν όλα τακτοποιημένα! 
     Ελάτε λοιπόν να μας επισκεφτείτε. (Άρθρο και φωτό για τη περιοχή Φυτειών, φυσικά θα δημοσιεύσω και εγώ διότι και ξέρουμε να βλέπουμε τα προβλήματα μκροκαθημερινότητας και να τα ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ).
     Προβλήματα υπάρχουν από χρόνια πάρα πολλά, αλλά προσπαθούμε μέσα στη δύσκολη εποχή να τα καταφέρουμε. Λάθη και παραλείψεις κάνουμε. Αλλά είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ έξω στους δρόμους στο δημότη. Απ ότι γνωρίζω έγιναν και γίνονται παρεμβάσεις και από τους αντιδημάρχους της ΔΕ Αστακού και από Αλυζίας.
      Εκεί τα προβλήματα είναι πιο πολλά λόγω του εδάφους και του όγκου των εργασιών και των απαιτούμενων πιστώσεων. Σας θέτω δε υπόψη ότι οι περισσότεροι επαρχιακοί δρόμοι είναι ευθύνη περιφέρειας και όχι Δήμου.

Προχωράει η κατασκευή του δρόμου Κουβαράς-Μπαμπίνη 

        Επομένως για προεκλογικές βόλτες και ομιλίες πρέπει να το πούμε στη Περιφέρεια, για να προσέχουν εδω πάνω που έρχονται. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία διότι Περιφέρεια - Ξεπεριφέρεια εμείς πρέπει να βλέπουμε τον συμπολίτη δημότη μας κατάματα, διότι ασχέτως αρμοδιότητας ο πολίτης θέλει επίλυση των προβλημάτων του.
       Οι δημότες μας εδώ πάνω, και οι διερχόμενοι, δεν έχουν προβλήματα κίνησης με όχημα και δυσανασχετούν όταν "βγαίνουν" στην Εθνική είτε για Αγρίνιο είτε για Αμφιλοχία.
    Φυσικά δεν δυσανασχετούν με εμάς απεναντίας βλέπουν και επικροτούν το έργο μας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
      Επομένως δεν ισχύει αυτό που γράψατε ότι "αυτή η δημοτική αρχή δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με μικρά και ασήμαντα έργα".

Με εκτίμηση

Ευθυμία Κολοβού Αντιδήμαρχος ΔΕ Φυτειων

13 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Ξηρομέρου έριξε λίγη πίσσα στις λακκούβες του δρόμου Χρυσοβίτσας-Βαλόστρατο, αλλά ούτε πατήθηκε, όπως θα 'πρεπε, ούτε ήταν αρκετή ώστε να τις καλύψει όλες. Έτσι το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του δρόμου συνεχίζεται για τους οδηγούς καθώς οι μισές λακκούβες δεν καλύφθηκαν και δεν έγινε καλή δουλειά στις υπόλοιπες, αφού δεν πατήθηκε η πίσσα. Η προχειρότητα στην αποθέωσή της.
    Και σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα είχαμε και την υπόσχεση της κ Αντιδημάρχου Ντίνας Σαμαρα - Κουμανδράκη ότι όλα θα γίνουν μετά τις γιορτές αλλά οι γιορτές πέρασαν και εμείς συνεχίζουμε να περιμένουμε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Χρυσοβίτσας

    Σπύρος Δημ. Ζορμπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άγχος, δηλαδή η μεγάλη ντροπή του Δήμου Ξηρομέρου έιναι οι λακκούβες στον δρόμο Χρυσοβίτσας-Βαλόστρατο σε πέντε σημεία που τον κάνουν σχεδόν αδιάβατο. Ο Δήμος συνεχίζει να κωφεύει στα παράπονα των Χρυσοβιτσάνων και των κατοίκων των γειτονικών κοινοτήτων που τον χρησιμοποιούν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι επί ενάμισυ χρόνο τώρα δεν αξιώθηκαν να αποφασίσουν την επισκευή του δρόμου. Αλήθεια επιμένουν ν' αγνοούν και να ταλαιπωρούν τους συμπατριώτες μας. Αλήθεια με τέτοια "κατορθώματα” θα κατέβουν ως υποψήφιοι στις νέες εκλογές και θα περιμένουν απ' τους συγχωριανούς μας να τους ανταμείψουν;
    ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Χρυσοβιτσανικα νεα ξεκινησαν τον αγωνα για τους δικους τους υποψηφιους;Ειστε απαιχτοι.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ, ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ.ΓΑΙ ΕΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΑΖΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΤΣΙΠΑΝΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΑΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΤΕ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΙΚΟΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ Κα ΣΑΜΑΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
    ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΜΑΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ 3 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΑ ΕΛΕΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΗΔΕΣ. ΠΩΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Κας ΚΟΛΟΒΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Κας ΣΑΜΑΡΑ.
    Ε ΡΕ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΑΣ Κα ΣΑΜΑΡΑ.
    (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηγαιντε και απο Τσαπουρνια προς Χρυσοβιτσα και συνεχιστε τη πορεια στο καμπο της χρυσοβιτσας και καντε το σταυρο σας μπας και γλειτωσετε απο τις λακουβες...ρε ποιον κοροιδευετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. otan leme sunergi ennooume 2 -3 ergates kathariotitas me tsapes upo tin epiblepsi kai kathodigisi ethelonti dimoti? otan breksi an doume pos thane autes oi lakoubes pali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. min pate boltes pros to ligobitsi kai genika makria apo ta xoria uparxoun tosa skulia pou to pio pithanon einai na sas paroun sto kinigi , kathe mantri kai 10 skulia , kala me ta podilata ego em at podia eixa problima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή κ Κολοβού, χαίρομαι που μπήκατε στο κόπο να απαντήσετε στην μικρή μου αυτή διαμαρτυρία. Αυτό σημαίνει ότι σε μια δημοτική αρχή που παραπαίει υπάρχουν ακόμα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ενδιαφέρονται για το τόπο τους και γι αυτά που απασχολούν τους κατοίκους του.
    Δεν αμφισβητώ και δεν έχω την πρόθεση να υποβαθμίσω τις προσπάθειες σας και την πρόθεση σας να προσφέρετε.
    Αυτό το κάνατε απο μόνη σας, με την άτυχη επιλογή σας να συστρατευθείτε κάτω από μια ανήμπορη ηγεσία . Η ηγεσία της παρούσας δημοτικής αρχής δεν μπορεί, δεν έχει την ικανότητα της δημόσιας διοίκησης. Μπορεί να έχει καλές προθέσεις, μπορεί να θέλει πολύ να κάνει κάτι, αλλά δεν μπορεί . Άλλο θέλω, άλλο μπορώ. Και εγώ θέλω στους ποδηλατικούς αγώνες που συμμετέχω να έρθω πρώτος όμως δεν μπορώ. Έτσι και η παρούσα ηγεσία αυτής της δημοτικής αρχής δεν μπορεί. Αυτό όμως, κ Κολοβού, εδώ έχει συνέπειες πολύ σοβαρές για τον τόπο και τους κατοίκους του.
    Το ότι στο ΣΟΥΠΙ έχει απαράδεκτό δρόμο εδώ και χρόνια σημαίνει ότι κάποιος δεν σχεδίασε, δεν ασχολήθηκε, δεν προγραμμάτισε, δεν έκανε κάτι καλά . Λένε πως το έργο αυτό εγκρίθηκε και ήταν έτοιμο να εκτελεστεί και μία ένσταση το σταμάτησε ... Η δημοτική αρχή γι’ αυτό είναι κακή, γι΄ αυτό δεν μπορεί, γιατί δεν είχε κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει καμία ένσταση ή και αν υπάρξει να την ξεπεράσει άμεσα .
    Δεν υπάρχει χωριό του Ξηρομέρου που να μην έχω επισκεφθεί με το ποδήλατό μου.
    Η διαδρομή Αστακός Φυτείες Κατούνα Αετό και πίσω είναι απο τις αγαπημένες της ποδηλατικής παρέας
    Δεν θα πώ κανένα καλό λόγο για την ενότητα Φυτειών, όχι από κακία αλλά από άποψη. Θεωρώ ότι είναι ανούσιο να επαινεί κάποιος τα αυτονόητα. Ο δρόμος χωρίς λακκούβες είναι το φυσιολογικό, η καθαριότητα του χωριού είναι το αυτονόητο σε ενα χωριό , το νερό χωρίς διακοπές, το περιποιημένο νεκροταφείο, και άλλα πολλά...
    Έχουμε χάσει το μέτρο και την ουσία στην διοίκηση ενός δήμου.
    Σέβομαι και αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις σας, τις προσπάθειες σας να προσφέρετε. Κατακρίνω και με στεναχωρεί το γεγονός που και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές κάνετε ξανά την ίδια λάθος επιλογή. Για την πρώτη φορά οι υποψήφιοι των φυτειών και της Αλυζίας είχαν ένα μικρό ελαφρυντικό, δεν ήξεραν τι θα πεί Σαμαράς .. τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η ευθύνη είναι μεγάλη και ο τόπος δεν αντέχει άλλη απραξία !!!!
    ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβω κ.κολοβου συνεχιστε αυτο το μεγαλο εργο που προσφερετε σε αυτον τον τοπο τετοιους αντιδημαρχους χριαζεται το ξηρομερο.Κ ελπιζω σ αυτες τις εκλογες να ηστε υποψιφια με αυτον που ηστε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τον προεδρο της χρυδοβιτσας πριν κανει κριτικη πρωτα θα πρεπει να δημοσιευσει τα στοιχεια που του ζηταει η τοπικη κοινονια της χρυσοβιτσας αλλα ο κυριος αυτος κοφεβει το ιδιο κ τα χρυσοβιτσανικα νεα κ μετα να κανουν κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κυριοι του μλοκ γιατι δεν διμοσιευετε όλα τα σχολια μου δεν ειναι ιβριστικα παρα μονο κριτικη κανουν και ριχνουν της ευθινες στους τοπικους αρχοντες που αυτοσαρκαζοντε. και συγκεκριμενα αναφερομε στο σχολιο για την απορηψη των μπαζων στις φυτιες. Μηπως ΕΝΤΕΛΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΗΠΤΕΤΕ ΚΑΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπραβω στην κ.Κολοβου την τοσο ερατικη ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ πιστευω να συνεχιση με αυτον το ριθμο και να μην τον εγκαταλυψη μετα τις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ Κολοβου τα μπαζα {κλαδια και χωματα} που πεταξε το φορτιγο του δημου με πιου εντολη τα πεταξε εκει λιγο πιο κατω απο τον Αι Γιανη και στην αριστερη πλευρα του δρομου οπως κατεβενομε απο Φυτιες προς Αγρινιο.Αυτα δεν τα βλεπη η κ. Κολοβου. και αυτοαποκαλητε η καλητερη αντιδημαρχος και πιο επιτεχημενη απο τον προκατοχο της, Συγχαριτηρια λοιπον και σε εσασ και τον εθελοντη κατα δηλωσητου κ ΚΟλοβο Χρηστο που γραφει για της επιδοσεις του στο δημο . Ο λαος λει στο τελος ξηριζουν τον ΓΑΜΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο