Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σύλλογος Γυναικών Ακτίου Βόνιτσας: Όμορφη εκδρομή στο Βόλο και στο μαγευτικό Πήλιο




ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΦΩΤΟ: ΝΤΙΝΑ

     Διήμερη εκδρομή στο Βόλο και στο «βουνό των Κενταύρων» πραγματοποίησε  ο Σύλλογος Γυναικών Ακτίου Βόνιτσας, το Σαββατοκύριακο στις 29 και 30 Μαρτίου 2014. Επισκεφτήκανε την πόλη του Βόλου και το πανέμορφο και κατάφυτο βουνό του Πηλίου.
     Όμως το κλίμα κατά την διάρκεια της εκδρομής ήταν «μουντό» όχι λόγω καιρού, αλλά από το πένθος για τον ξαφνικό χαμό 36χρονου αστυνομικού με καταγωγή από τη Βόνιτσα, που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα...............



      Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία την πρώτη μέρα να κάνουν προσκύνημα στα επιβλητικά Μετέωρα και να χαρούν τον Βόλο που είναι μια σύγχρονη πόλη με πλούσια ιστορία, χτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου. Επίσης είχαν την ευκαιρία να πιουν τα τσιπουράκια  τους στα γνωστά «τσιπουράδικα»  και να χαρούν από κοντά τους πεζοδρόμους, τα νεοκλασικά κτίρια με το πανέμορφο λιμάνι του.
        Τη 2η μέρα επισκεφτήκανε τα χωριά του Πηλίου και τη Μακρινίτσα το «μπαλκόνι του Πηλίου» όπου πανοραμικά απολαύσανε την πόλη του Βόλου και τα ασημένια νερά του Παγασητικού. Ενα όμορφο χωριό χτισμένο στην πλαγιά του βουνού με υπέροχη θέα. Παλιά αρχοντικά, υπέροχοι ξενώνες, βρύσες με γάργαρα νερά, συνθέτουν την εικόνα αυτού του πανέμορφου τοπίου.
       Αργά το απόγευμα πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Βόνιτσα με ανάλογες στάσεις καθ΄οδον για καφέ και ξεκούραση. 

       Η εκδρομή θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές των εκδρομέων τόσο για τα πολλά αξιοθέατα που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και για τις φυσικές ομορφιές όσο και για την πολύ καλή παρέα, που έκαναν μεταξύ τους οι εκδρομείς.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο