Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Διεξήχθη η άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2014» του Πυροσβεστικού Σώματος

 
Την άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος, με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2014», που διεξήχθη στο χώρο του πρ. κτηρίου Υπηρεσιών Λιμένα, παρακολούθησε, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου.
Η άσκηση, στην οποία συμμετείχε ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Πατρών και η 6η Ε.Μ.Α.Κ., σκοπό είχε την πρακτική εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε συμβάν που αφορά καταρρεύσεις κτιρίων, συνέπεια σεισμικής δραστηριότητας, καθώς και ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όσον αφορά την πρώτη αντίδραση και τη διαχείριση του συμβάντος, με βάση τα υφιστάμενα σχέδια και μνημόνια ενεργειών επέμβασης της Υπηρεσίας.
 
Επίσης, τη διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων.
Ο κ. Διδασκάλου, μετά το τέλος της άσκησης και αφού συνεχάρη τους αξιωματικούς και τα στελέχη που συμμετείχαν, δήλωσε:
«Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που καλύπτει την πιο σεισμογενή περιοχή του ελλαδικού χώρου, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ετοιμότητα και το βέλτιστο συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού και των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε αυτό αποσκοπούν οι ασκήσεις ετοιμότητας, όπως η σημερινή, που είχε απόλυτη επιτυχία, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».
Την άσκηση συντόνισε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Μαργαλιάς, ενώ παρόντες ήσαν, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος Νίκος Αγγελόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο