Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νικόπολη Πρέβεζας – Αίολος Αστακού 74-88



Με το καλημέρα έδειξε τα δόντια του και στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ η ομάδα του Αίολου Αστακού που επικράτησε της αξιόμαχης ομάδας της Νικόπολης εκτός έδρας.
Το παιχνίδι ξεκινάει για τον Αίολο με το γνωστό δυναμικό ρυθμό. Ο Πανάρας κατά κύριο λόγο και οι Καλισώρας, Δουρούκης εκμεταλλεύονται άριστα τις πάσες που μοιράζει ο Σταμόπουλος και η ομάδα του Μιχάλη Θάνου παίρνει διαφορά δέκα πόντων 11-21. Οι γηπεδούχοι όμως με τον γνωστό πνεύμα μαχητικότητας αντιδρούν. Οι Μπάλλας και Κακιούζης βρίσκουν το δρόμο για το καλάθι και τα τρίποντα του Τσιτσώνη φέρνουν την διαφορά στους έξι 19-26 πριν ο Αγγελόπουλος τελειώσει ακόμα μια ασίστ του Σταμόπουλου για το 19-28 σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο δεκάλεπτο.
Ο Αίολος με νέο τρίποντο του Πανάρα καταφέρνει να ξεφύγει με 19-31 αλλά οι γηπεδούχοι με αιχμή του δόρατος τον Μπάλα μειώνει στους πέντε πόντους 31-36. Σε εκείνο το σημείο ο Αίολος εξαργυρώνει την καλή του άμυνα με εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και μεγαλώνει την διαφορά στους δέκα πόντους 38-48 σκορ που έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη περίοδο παίρνουν πάλι μια διαφορά δέκα πέντε πόντων αφού ο Αγγελόπουλος φροντίζει να τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο τις πάσες του Σταμόπουλου ο οποίος έχοντας υψομετρική διαφορά από τους εκάστοτε αντιπάλους του εκμεταλλεύεται τις βοήθειες που έρχονται επάνω του.
Όπως είπαμε όμως η Νικόπολη είναι μια ομάδα που δεν παρατάει τα παιχνίδια και διακρίνεται για τον αγωνιστικό της χαρακτήρα. Μπάλας, Πολίτης και Κακιούζης αναλαμβάνουν δράση και με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι έχουν καταφέρει να μειώσουν στους επτά 61-68.
Η τελευταία ουσιαστικά ευκαιρία των γηπεδούχων απωλέσθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά. Με το σκορ στο 71-78 η Νικόπολη αστόχησε με τον Βασιλειάδη στην προσπάθεια που θα έστελνε το ματς στους πέντε και στην συνέχεια της φάσης ο Πανάρας έκανε το 71-80. Η κούραση είχε κάνει την εμφάνιση της στους παίκτες της Νικόπολης που κάνανε πολύ μεγάλη προσπάθεια και το τελικό 74-88 ήρθε με μια βολή του Μπόγρη από πλευράς Αστακού.
Πρώτος σκόρερ για τον Αίολο ο εκπληκτικός Πανάρας με 33 πόντους και τον ακολούθησε ο Αγγελόπουλος με 12 και ο Καλισώρας με 11 ενώ ο Γιάννης Σταμόπουλος είχε 16 ασίστ.
Από την Νικόπολη καταπληκτικός ο Μπάλας για ακόμα ένα παιχνίδι με 26 πόντους ενώ σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Κακιούζης με 19 και στο δεύτερο ημίχρονο ο Πολίτης με 16.
Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τον κόσμο στις κερκίδες με τον Αίολο Αστακού να έχει την συμπαράσταση 150 φίλων του( 2 πούλμαν) που έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στο παιχνίδι.
Δεκάλεπτα: Α: 19-28 Β:19-20 Γ:23-20 Δ:13-20
ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(Βαβέτσης): Κακιούζης 19(4), Σκανδάλης, Μπούντας, Μπάλας 26, Πολίτης 16, Βασιλειάδης 3(1), Παρούσης, Θειακός 2, Τσιτσώνης 9(3)
 ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ(Θάνος): Καλισώρας 11(2), Πανάρας 33(5), Αγγελόπουλος 12, Σταμόπουλος 7 (16 ασίστ), Δουρούκης 10(1), Κρικρής 1, Σούρλας 8(2), Τσάνος, Μπόγρης 6, Χουλιάρας, Καραγεώργος
Η Βαθμολογία
Αίολος Αστακού 2
Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων 2
Νικόπολη Πρέβεζας 2
Επόμενη αγωνιστική:
Αίολος Αστακού- Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων
Ρεπό: Νικόπολη Πρέβεζας
 
Μιχάλης Σταμουλάκης
 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο