Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δυσλειτουργίες στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου.


Υποστελέχωση,  υποχρηματοδότηση και  έλλειψη προσωπικού από την τριτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση επισημάνουν σε σχετική τους ερώτηση οι βουλευτές Μ.Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένος.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ζητούν άμεση λήψη μέτρων για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του τμήματος του ΤΕΙ Μεσολογγίου αφού ως τώρα δεν έχουν αποσπαστεί καθηγητές για τη στελέχωση του και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κωφεύει.
Η ερώτηση αναλυτικά: 
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πρόδηλο, ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης. Η απαξίωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει γιγαντωθεί μετά τις ανορθολογικές επιλογές και αποφάσεις που πάρθηκαν για να υλοποιηθεί το σχέδιο ¨Αθηνά¨.
                Η έλλειψη προσωπικού – συνεπεία και των πρόχειρων μετακινήσεων αλλά και των απολύσεων καθώς και η κτιριακή ανεπάρκεια δυσκολεύουν το εκπαιδευτικό έργο, το απορρυθμίζουν και σε αρκετές περιπτώσεις το καθιστούν πραγματικό αδύνατο.
                Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Στο εν λόγω τμήμα φοιτούν 1450 φοιτητές. Ωστόσο, το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από έναν (1) μόνο καθηγητή και δέκα (10) ωρομίσθιους επιστημονικούς συνεργάτες και βοηθούς εργαστηρίων, οι οποίοι έρχονται και παρέρχονται και η γραμματειακή υποστήριξη του τμήματος απασχολεί δυο (2) άτομα.
                Ουσιαστικά το πολυπληθές τμήμα της Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου υπολειτουργεί , αφού ως τώρα δεν έχουν αποσπαστεί καθηγητές για τη στελέχωση του και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κωφεύει.
                Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι το εαρινό εξάμηνο τελειώνει και η δυσκολία διεξαγωγής των εξετάσεων για τους φοιτητές είναι δεδομένη, αν δε βρεθεί λύση.
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός.
Ποια μέτρα θα λάβει για την πλήρη στελέχωση του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα;
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: