Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: πρόταση διαχείρισης αποβλήτων

 
ΗΜΕΡΙΔΑ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών διοργανώνει την ημερίδα- συνέλευση με θέμα: «Σκουπίδια ή πλούτος;»
Παρουσίαση του εθνικού σχεδίου και της πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων
Απαξιωτικά λέγονται σκουπίδια, αποτελούν όμως ένα από τα προνομιακά πεδία εφόρμησης των γνωστών μεγαλοεργολάβων . Στα αμέσως επόμενα χρόνια, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων θα εκτοξευτεί από τα 40 στα 400-500 ευρώ ανά τόνο. Η καύση-μέθοδος αντιοικονομική και αντιπεριβαλλοντική-  παραμονεύει.


Απέναντι σε αυτό το εθνικό σχέδιο διαχείρισης, που το κόστος του θα βαρύνει ως τέλος τους δημότες και το κέρδος του θα βαρύνει τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων, παρουσιάζουμε την πρόταση αποκεντρωμένης διαχείρισης: μια άλλη λογική για τα απόβλητα, περιβαλλοντικά συμβατή και κοστολογημένη γύρω στα 80-90 ευρώ ανά τόνο.
Αν ο δήμος μας έχει 10.000 τόνους απόβλητα το χρόνο (συνολικά για τον νομό το σχέδιο αφορά 110.000 τόνους), τότε καταλαβαίνουμε ότι ο δήμος μπορεί να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ.  Αν συνυπολογίσουμε το περιβαλλοντικό κόστος, καθώς και τις δυνατότητες διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, καταλαβαίνουμε τη διαφορά.
Περισσότερα την Κυριακή 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Αστακού.
Ομιλητές:
Ηλίας Γεωργαλής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών»
Τάσος Κεφαλάς (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση αποβλήτων)
Κώστας Γαβριηλίδης (ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω» Πάτρας)
 
Λόγω του υπερτοπικού ενδιαφέροντος του θέματος, έχουν κληθεί οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού.
Καλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση.
 

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
για την Ανατροπή και την Αναδημιουργία
 
kpxiromerou.blogspot.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ? ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα ψευτοκολπάκια τα είχε πάντα η αριστερα φίλε. Είναι "μάνες" στη θεωρία και τσάμπα μάγκες στη πράξη. Γιαυτό δεν τους εμπιστεύεται ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

Προς 6.06
Δεν ξέρω αν εισαι δεξιός η αριστερός,άλλωστε αυτοί οι διαχωρισμοι εχουν χάσει το νόημα τους.
Ειναι σίγουρο όμως οτι αγαπάς το τόπο σου και ψηφίζεις Ντίνα η Αρετακια
Λοιπον εμείς με τις ανησυχίες μας και σύ με τη σιγουραντζα
Μην ενοχλείσαι,κοιμησου ήσυχος για το ´´αψηφιστο της εκλογής,βλάπτουν και οι δυο τους τον ΑΣΤΑΚΟ το ιδιό´´
Δεξιός ψαλτης