Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης << Πέρασε πολύς καιρός περιμένοντας το τίποτα>>

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Αγγελικής-Χάιδως Τσόλη στην Αθήνα άριστη απόφοιτη της σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης(2013) την περασμένη Παρασκευή στις 21 Μαρτίου 2014.
    Στον υποβλητικά ημιφωτισμένο εκθεσιακό χώρο και σε ζεστή ατμόσφαιρα με διάχυτη ανταλλαγή συναισθημάτων και επικοινωνίας πλαισίωσαν την εκδήλωση των εγκαινίων με την παρουσία τoυς πρόσωπα συγγενείς και φίλοι απο τις γενέτειρες Τέροβο και Μπαμπίνη. Προσωπικοί φίλοι της Αγγελικής από τον χώρο των τεχνών έδωσαν ιδιαίτερο στίγμα στην εκδήλωση.
   
Στην εκδήλωση της έκθεσης παρευρέθηκε ο κ. Κ. Μορταράκος, καθηγητής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των εγκαινίων προσήλθαν φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας  και φίλοι του εκθεσιακού χώρου Βοοze.
Η Αγγελική-Χάιδω Τσόλη εκθέτει, εκφράζει την πτυχιακή της δημιουργία ακολουθώντας εικαστικά τις νέες τέχνες (εγκατάσταση performance βίντεο τέχνη) σε συνδιασμό με τον ποιητικό λόγο του Τίτου Πατρίκιου (οπτικοποίηση γραφική των λέξεων του ποιήματος <<Εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που βλέπεις>> και ηχητική με φωνητική αποδόμηση του λόγου.)
 
   Η εικαστική της δημιουργία σχηματοποιεί την φωνή της γενιάς της, της νέας γενιάς, που ψηλαφίζει με αγωνία το μέλλον της και αποτυπώνει το δικό της σημάδι στην κοινωνική διαδρομή του σήμερα.Μια γενιά που που δεν πήρε τίποτα,που δεν της δόθηκε. Μια γενιά που περιμένει ακροβατώντας με το τίποτα αναζητώντας το δημιουργικά νέο. Ο άνθρωπος, το άτομο και η σχέση του με την κοινωνία,εμείς και το σημάδι μας το αποτύπωμα που αφήνουμε ο ένας στον άλλον οδηγούν την νεαρή καλλιτέχνη στο δικό της σημάδι με την εικαστική αποτύπωση σκέψης και του ποιητικού λόγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: