Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νίκησε το Αγρίνιο και ο πολιτισμός (φωτο)


Με απόλυτη επιτυχία και οργανωτική επάρκεια, παρουσία εκατοντάδων πολιτών που με το χειροκρότημά τους στήριξαν την προσπάθεια των αθλητών, ολοκληρώθηκε ο 7ος ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης».

Οι αγώνες στη μνήμη του Μιχάλη Κούση δεν αποτελούν μόνο ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη του Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και δείγμα αναγνώρισης από το Δήμο και τους πολίτες της συμβολής του κορυφαίου αυτού αθλητή στην αναβάθμιση και προώθηση του αθλητισμού.Πρόκειται για μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ στην οποία παίρνουν μέρος κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων.Αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη και είναι αναμφίβολα το κορυφαίο γεγονός στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού.

Και φέτος οι συμμετοχές απ’ όλη τη χώρα εντυπωσίασαν, όχι μόνο για τον αριθμό, αλλά και για το υψηλό επίπεδο των αθλητών που έλαβαν μέρος. Υπήρχαν δέκα κατηγορίες. Φυσικά και οι μικρότερες διαδρομές για τους μαθητές.
Στο αγωνιστικό σκέλος, από τους άνδρες πρώτος έκοψε το νήμα, για τρίτη φορά στον ημιμαραθώνιο «Μ. Κούσης», ο πρωταθλητής της ΑΕΚ Γιώργος Καραβίδας, με χρόνο 1ώρα, 11 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Δεύτερος ήρθε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός με 1 ώρα, 11 λεπτά και 31 δεύτερα και τρίτος ο Δημήτρης Καλιακούδης της ΑΕΜ Μεσογείων, με 1 ώρα, 12 λεπτά και 29 δεύτερα.

Από τις γυναίκες πρώτη ήρθε η Μαγδαλινή Γαζέα της ΑΓΕ Ζακύνθου (7η στη γενική κατάταξη) με 1 ώρα, 19 λεπτά και 49 δευτέρα. Ακολούθησε η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισός, με καθαρό χρόνο 1 ώρα, 20 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Τρίτη η Σοφία Ρήγα του συλλόγου «Ελ. Βενιζέλος» με 1 ώρα, 20 λεπτά και 55 δεύτερα.

Τα μετάλλια στους άνδρες απήνημε ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον ημιμαραθόνιο και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ με θερμά λόγια μίλησε για τον αθλητή πρότυπο, τον Μιχάλη Κούση, που «ξεκίνησε απ’ το μηδέν, για να κατακτήσει τα πάντα».
Τις γυναίκες βράβευσε ο αδερφός του μεγάλου μας αθλητή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο agrinioreport.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο