Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Μέτρα για το νερό


Σήμερα στις 26/03/2014 σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Ξηρομέρου παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Μαγγίνα Ανδρέα, ,του Προέδρου της ΔΚ Αστακού Λιβάνη Αλέξανδρου, , του Προέδρου της Τ.Κ. Καραϊσκάκη Σόμπολο Αποστόλου και του προέδρου Τ.Κ. Βασιλοπούλου Πλιαμέρη Δημητρίου με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε στην ΔΚ Αστακού και στις Τ.Κ. Βασιλοπούλου και Καραισκάκη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι κάτωθι ενέργειες ήτοι:


 1.Περίφραξη της πηγής Λάμπρα της ΔΚ Αστακού με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πλησιάζουν ζώα  και υπάρξει επιμόλυνση του νερού .

 2.Επιτόποιος έλεγχος για τη διαπίστωση της σωστής λειτουργίας των χλωριωτών της ΔΚ  Αστακού .

 3. Διερεύνηση του δικτύου και δειγματοληψία σε αρκετά σημεία της ΔΚ Αστακού ώστε να επιβεβαιωθεί η καλή ποιότητα του νερού .

 4.Για την Τ.Κ. Καραισκάκη μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ότι, στο διάστημα από τη δειγματοληψία που πραγματοποίησε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας στις 25/02/2014 αποκαταστάθηκε η λειτουργία των χλωριωτών και πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία στις 04/03/2014 , τα αποτελέσματα της οποίας θα αποσταλούν στη Δ/νση Υγιεινής και δείχνουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την ποιότητα του νερού  

5.Για την Τ.Κ. Βασιλοπούλου από το αρχείο του Δήμου μας προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην μικροβιολογική ποιότητα του νερού αλλά υπάρχει πρόβλημα στην σωστή απολύμανση ,και αποφασίστηκε η αλλαγή ενός ανταλλακτικού στο χλωριωτή.
Ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης της ΔΚ Αστακού όπως υποδείχθηκε με το υπ΄αριθμ. 13/03/2014 και με αριθμ. πρωτ. 73807/2277 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας μέχρι νεωτέρας.

 

                                                                                        ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

                                                                                 Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                         ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

3 σχόλια:

  1. Νωρίς το θυμηθήκατε να ενδιαφερθείτε για την υγεία του κόσμου...Αλλά έτσι είναι όταν τρέμει η καρεκλίτσα σου εν όψη εκλογών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΛΕΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρά το όψιμο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ποιότητα του νερού,όλοι οι πολιτες,οι φορείς και οι παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις εκλογές οφείλουν να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ζημιάς που εχει υποστεί ο τόπος απο τη παροχή ακατάλληλου νερού.
    Πρωτο βήμα ειναι η συνεργασία του δημου με τις υπηρεσιες της Δ.Υγιεινης
    Δεύτερη κίνηση ειναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα του νερου(δεξαμενές,αντλίες,περιβάλλον χώρος,αντλιοςταςια με παράλληλο καθαρισμό και τοποθέτηση χλωριωτων όπου δεν υπαρχουν(για παράδειγμα η δεξαμενή του ΑΣΤΑΚΟΥ υπερχειλίζει με αποτέλεσμα να ειναι αδύνατη η σωστή χλωρίωση,επίσης απο υπερχειλιση εχει καταστραφεί η οροφή της δεξαμενής στη μαχαιρα,όπως και η αντλία της γεώτρησης για την ύδρευση,στο Καραϊσκάκη υπάρχει μονάδα με ζώα )
    Τρίτο βημα ειναι ενα σοκ απολυμανσης για την ορθή ρύθμιση της χλωρίωσης
    Τέταρτο βημα ειναι η συνεχής παρακολούθηση των χλωριωτων και τέλος ειναι η δημιουργία ενός οργανισμού ύδρευσης και αποχέτευσης με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό ο οποίος θα αποκαταστήσει και τη σχέση εμπιστοσύνης που απαιτείται να υπαρχει σε ενα ευνομούμενο δημο μεταξύ αρχής και δημοτών.
    ΜΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο