Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου: Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίζουμε τη Δημόσια Υγεία


Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την καταλληλότητα των νερών στην Δ.Κ Αστακού και στις Τ.Κ Καραΐσκάκη και Βασιλόπουλο  μετά το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας δεν ενημέρωσε ποτέ, όπως επανειλημμένως κάνει πάρα τις σχετικές διαμαρτυρίες μας, την Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου για την ακριβή ημερομηνία που θα γίνει η δειγματοληψία, έτσι ώστε να παραστεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή υπάλληλος του Δήμου.  Συνεπώς δεν γνωρίζουμε πότε  πάρθηκαν τα δείγματα και τα σημεία από τα οποία ελήφθησαν .

ΑΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο  Δήμος Ξηρομέρου έχει συνάψει από την αρχή του 2013 σύμβαση με την εγκεκριμένη εταιρεία ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ η οποία πέραν οτι πραγματοποιεί συνεχείς δειγματοληψίες για την καταλληλότητα των νερών, είναι υπεύθυνη για τους χλωριωτες αλλά  και για την χλωρίωση του νερού (αύξηση-μείωση)

Όπως όλοι γνωρίζουν η χλωρίωση επηρεάζεται κάθε φόρα από διάφορους παράγοντες όπως η κατανάλωση του νερού , και οι   ζημιές στο δίκτυο (σπασίματα) .Μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση που είναι συνηθισμένη στο δίκτυο του Αστακού λόγω παλαιότητας απαιτείται αύξηση της ποσότητας του χλωρίου στο νερό. Και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να λαμβάνεται  δείγμα τις ήμερες που  δεν έχει αποκατασταθεί η ζημιά, διότι οδηγεί σε εσφαλμένα αποτελέσματα. Δυστυχώς η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας δεν ειδοποιεί την Δημοτική Αρχή για τις ημερομηνίες δειγματοληψίας  έτσι ώστε η τελευταία με την σειρά της να την ενημερώσει αν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο.

 Ήδη η Δημοτική  Αρχή έχει ζητήσει από την ΒΙΟΑΛΑΛΥΣΗ να πάρει δείγματα και να κάνει τις δικές της αναλύσεις. Όπως θα ζητήσει ξανά από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η οποία δείχνει μια ……ιδιαίτερη σπουδή με τα νερα του Δήμου Ξηρομέρου, να πραγματοποιήσει ξανά δειγματοληψίες.

 

Επίσης ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι από την αρχή τους ετους έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός  όλων των δεξαμενών  υδρεύσεως του Δήμου, όπως μπορεί να βεβαιώσουν ολοι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων

Η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου παρά  τα προβλήματα και πολλές φορές  τα λάθη και τις παραλήψεις κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στο θέμα της διαχείρισης του νερού. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι θα κάνουμε τα πάντα  για να διασφαλίζουμε τη  Δημόσια Υγεία  όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

 Όσο αναφορά τον κ. Γαλούνη και τον συνδυασμό του, αποτελεί  πράγματι μνημείο υποκρισίας να εμφανίζεται ο  πρώην Δήμαρχος Αλυζιας, και μάλιστα θλιμμένος,  ως  ο άνθρωπος, που ο ίδιος δεν κατάφερε επί 20 χρόνια (8 χρόνια Δήμαρχος και 12 Κοινοτάρχης) να εξασφαλίσει ποιοτικό  νερό  στο χωριό  του το Αρχοντοχώρι , να κόπτεται για την δημόσια υγεία  των δημοτών του Ξηρομέρου. 

Αλλά ξέρουμε ότι  τον   κ. Γαλούνη  ως Δήμαρχο  Αλυζίας δεν τον ενδιάφερε και τόσο  η ποσότητα και η ποιότητα του νερού ,αλλά  πως θα εισπραχτούν καλύτερα  τα τέλη  ύδρευσης, και τα κατάφερε περίφημα. ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ.

Αν νομίζετε κ Γαλούνη ότι  για λόγους ψηφοθηρικούς ενόψει των εκλογών του Μαΐου θα κερδίσετε κάτι βάζοντας στην μέση της προεκλογικής αντιπαράθεσης ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η Δημόσια Υγεία είστε γελασμένος.

Γιατί ειδικά εσάς και την διαχείριση σας ως Δήμαρχος ο κόσμος την γνωρίζει….

 
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

8 σχόλια:

  1. 3,5 xronia kanete tora mporite na stamatisete den theloume allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ta 2 xronia prwtagwnisths sto 8ema tou nerou hto o kos Livanis.Twra eyaggelizetai oti ftaei h parata3h Samara.AM DE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο χρονοντουλαπο της ιστοριας οι ανικανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ"

    ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΛΕ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΜΑΘΕΙ ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑ Μ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?,
    ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΕΣΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ.
    ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ!
    Κύριοι ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ.
    ΑΛΑΞΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ESEIS EKEI STO GRAFEIO TYPOU DEINETE MEGALI EMFASI STON GALOUNI,,EMAS DEN MAS ENDIAFEREI O GALOUNIS,MPRAVO TOU OMOS POU TO EVGALE STI FORA,EMAS MAS ENDIAFEREI POU DEN EXOUME NERO KAI AUTO POU YPOTITHETE OTI EXOUME EINAI DILITIRIO - GIATI RE NTINA GIATI?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΤΟΝ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟ ΓΡΑ.ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο