Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τρελό ξεφάντωμα στο καρναβάλι στον Αστακό!

       
       Εκατοντάδες θεατές κατέκλυσαν και φέτος τον Αστακό προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το Καρναβάλι, που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Ξηρομέρου σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς και πολίτες. 
     Έβρεχε καταρρακτωδώς στον Αστακό από το πρωί, αλλά μόλις άρχισαν να παρελαύνουν τα άρματα το απόγευμα, η βροχή σταμάτησε ...
     Κέφι, ρυθμός και ζωντάνια ήταν τα χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού, με πολλά  άρματα και αντίστοιχες ομάδες να μεταφέρουν τον παλμό τους στο κοινό........
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....


     Το αδιαχώρητο επικράτησε στo κεντρικό δρόμο και στην παραλία, όπου κάτοικοι και επισκέπτες παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση και μαζί με τους καρναβαλιστές έγιναν μια ομάδα ξεφαντώνοντας στους ρυθμούς της αποκριάς.
      Με τα χειροκροτήματα του κόσμου να μη σταματούν, οι καρναβαλιστές εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα και τη φαντασία τους, τα δε δεκάδες άρματα ήταν εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και έκλεψαν την παράσταση.


































































































































6 σχόλια:

  1. Παιδια να σας πω κατι....ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ κανει μονο η ΚΑΝΔΗΛΑ γιατι ξερει να αυτοσχεδιαζει και εχει πολυ μερακι.Ειδικα φετος το καρναβαλι της Κανδηλας ηταν πολυ καλο.Τα αλλα γινονται απλως για το εθιμο και γιατι πρεπει να γινουν.....Εγω δεν ειμαι απο Κανδηλα απλα λεω τη γνωμη μου.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ; ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ. ΔΙΑΒΟΛΑΚΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΝΤΥΣΑΜΕ... ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΜΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΡΟΜΕΡΙΤΙΣΣΑ ΜΑΝΑ;; ΞΕΡΩ, ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΛΙΚΟ ΚΤΛ... ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ ΠΙΑ, ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ - ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπράβο στον Αστακό που αν και μικρή πόλη έκανε ένα τόσο όμορφο καρναβάλι. Διάβασα την εγκύκλιο της μητρόπολης για τις απόκριες κι έφριξα, αυτό δεν είναι πρόσωπο εκκλησίας...ακραίες ιδέες,ακραία μυαλά...δεν πάει έτσι μπροστά η κοινωνία με ακραίες και απόλυτες σκέψεις...ούτε είναι κοντά στο λαό...Μπράβο που έδωσαν χαρά στα παιδάκια αλλά και οι μεγάλοι χάρηκαν,κάτι που το έχουμε ανάγκη σήμερα,μπράβο γιατί βλέπω ότι πολλοί σύλλογοι στο Ξηρόμερο κάνουν αξιόλογη προσπάθεια με εθελοντικές αιμοδοσίες,κοινωνικές εκδηλώσεις, προσφορές στο συνάνθρωπο και το καρναβάλι για να ξεσκάσουν τα παιδιά που απ'ότι είδα στις φωτό το καταχάρηκαν, γεύτηκαν και το γαλακτομπούρεκο μετά!Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλιππος Τσόμπος4 Μαρτίου 2014 στις 10:15 π.μ.

    Ανώνυμε 12:13, μπορείτε να μας πείτε με τί ακριβώς φρίξατε στην ανακοίνωση που αναφέρετε; ποιές είναι οι ακραίες ιδέες; με τι διαφωνείτε ακριβώς και, εν τέλει, πώς ακριβώς παέι μπροστά η κοινωνία; θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις-προτάσεις σας γιατί από συνθήματα και αφορισμούς έχουμε χορτάσει. Ιδίως, όταν κάποιοι βρίσκουν αφορμή να επιτεθούν στην εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κάθε ένας από τους βαπτισμένους είναι κομμάτι της Εκκλησίας. Με την εγκύκλιο η μητρόπολη θέλησε να μας πει μια μεγάλη αλήθεια: ολα αυτά δεν προάγουν την πνευματικότητά μας, ούτε σχετίζονται με την περίοδο του Τριωδίου (περίοδο προετοιμασίας για το Πάσχα). Συνειδητά δεν συμμετείχα σε τέτοιες εκδηλώσεις και λυπάμαι που νέοι το θεώρησαν τόσο σημαντικό ώστε και στη βροχή βγήκαν και την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες παράτησαν... Λυπάμαι που έφηβες και μικρά παιδιά παρέλαυναν δίπλα σε ημίγυμνες... Αραγε αυτές τις αξίες έχει τούτος δω ο τόπος; και μη μου πείτε πως "καρναβάλι είναι, επιτρπεπονται" γιατί ΟΧΙ, δεν επιτρέπω στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μου τέτοιο ξεπεσμό... ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμίρηδες και κακομοίρηδες!
    Μήπως να αλλάζανε την ονομασία;
    Μόνο εμίρηδες υπήρχαν. Οι κακομοίρηδες που ήταν;Αλλά ξέχασα... στον Αστακό δεν καταδεχόμαστε να ντυθούμε κακομοίρηδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο