Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σε άθλια κατάσταση είναι δρόμοι του Ξηρομέρου!!



Οδοιπορικό-φωτο: Θανάσης Ζαρκαδούλας

        Η σημερινή μας ποδηλατική βόλτα από τον Αστακό στο Aγράμπελο, στο γυρισμό είχε πολύ σασπένς και αγωνία,  θα πέσουμε δεν θα πέσουμε, θα τα σπάσουμε ή όχι τα ποδήλατα μας.
         Είχα βλέπετε τη φαεινή ιδέα όταν κατεβήκαμε από το Αγράμπελο στο κάμπο της Χρυσοβίτσας να πω στη παρέα να πάμε από ΣΟΥΠΙ από το δρόμο που περνάμε για να πάμε Παλαιομάνινα  και είδα αυτό τον απαράδεκτο δρόμο και τις λακκούβες με τα βατραχάκια τα νερόφιδα και κάθε λογής ζωύφιο που αγαπάει το νερό. Για να κάνουν τα βατράχια της λακκούβες σπίτι τους πόσα χρόνια είναι έτσι αυτός δρόμος;
       Γι’ αυτό ήθελε να πάρει ΤΖΙΠ ο κ. Σαμαράς ήξερε πως θα καταντήσουν οι δρόμοι του Δήμου. Αυτή η Δημοτική αρχή δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με μικρά και ασήμαντα έργα….......



       Τώρα που θα αρχίσει τις βόλτες η κ. Κουμανδράκη θα πάει για ψήφους με την αστραφτερή  μερσεντές από εκείνο το δρόμο;
        Κάποιοι λένε ότι σε λίγες ημέρες θα επισκευάσουν της λακκούβες….. να το κάνετε λίγο πριν την προεκλογική σας ομιλία κ. Κουμανδράκη για να μπορούν να έρθουν να σας χειροκροτήσουν οι κάτοικοι της Παλαιομάνινας….
       Η κ. Κουμανδράκη λόγο καταγωγής δεν ξέρει πως πάνε στην Παλαιομάνινα, και για τους κατοίκους της δεν φαίνεται να καίγεται και ιδιαίτερα.
   Οι δημοτικοί σύμβουλοι; Δεν ξέρουν τίποτα; Δεν έχουν άποψη δεν τους αφορά;

      Η αντιπολίτευση τι έκανε ξέρει κάποιος να μας πει;  


2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ Ζαρκαδούλα σας προσκαλώ να ερθετε στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών τις επόμενες ημέρες με το ποδήλατό σας. Ξεκινέιστε από τη Μπαμπίνη πρός Φυτείες. Στη συνέχεια από Φυτείες προς Παπαδάτου. Στη συνέχεια έχει ωραία διαδρομή με θέα στην Αμβρακία από Παπαδάτου προς Αγ Στέφανο στην Εθνική Οδό. Εν συνεχεία θα ανέβετε από Κουβαρά πρός Φυτείες και στο γυρισμό προς Μπαμπίνη θα σας παρακαλούσα να ανεβείτε προς Λιγοβίτσι και απο κει Σκουρτού. Από 1/1/2013 που ανελαβα αντιδήμαρχος για τη ΔΕ Φυτειων, έχουν καλυφτεί όλες οι λακούβες (εκατοντάδες) με ψυχρή και θερμή άσφαλτο, ανάλογα την έκταση του προβλήματος, ή σιμέντο. εντός και εκτός των χωριών, μέσα στα όρια της αρμοδιότητάς μου. Ακόμα και σήμερα 12/3 συνεργείο επισκευάζει νεοπαρουσιασθείεσες λακούβες. Αν ξεφύγει καμμία κάποιος θα μας ειδοποιήσει και άμεσα θα επισκευαστεί.Σας προσκαλώ λοιπόν με όσους ποδηλάτες θέλετε, να μας επισκεφτείτε (νομίζω ότι η καλυτερη διαδρομή για ποδηλατο είναι αυτή που περιέγραψα. Ειδιαίτερα προς το Λιγοβιτσι με τη θαυμάσια θέα). Μάλλον από εδώ έπρεπε να αρχίσετε τις βόλτες. Θα βλέπατε και τη νέα άσφαλτο από το πρόγραμμα πυροπλήκτων έξω από Μπαμπίνη, ανάμεσα Μαχαιρά Σκουρτού, τοιχεία αποστράγκισης ομβρίων στο Λιγοβίτσι. Ειλικρινά όμως σκέφτομαι.... θα γράφατε αντίστοιχο άρθρο για τη βόλτα αυτή που ήταν όλα τακτοποιημένα? Ελάτε λοιπόν να μας επισκεφτείτε. (Άρθρο και φωτό για τη περιοχή Φυτειών, φυσικά θα δημοσιεύσω και εγώ διότι και ξέρουμε να βλέπουμε τα προβλήματα μκροκαθημερινότητας και να τα ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ) Προβλήματα υπάρχουν από χρόνια πάρα πολλά, αλλά προσπαθούμε μέσα στη δύσκολη εποχή να τα καταφέρουμε. Λάθη και παραλείψεις κάνουμε. Αλλά είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ έξω στους δρόμους στο δημότη. Απ ότι γνωρίζω έγιναν και γίνονται παρεμβάσεις και από τους αντιδημάρχους της ΔΕ Αστακού και από Αλυζίας. Εκεί τα προβλήματα είναι πιο πολλά λόγω του εδάφους και του όγκου των εργασιών και των απαιτούμενων πιστώσεων. Σας θέτω δε υπόψη ότι οι περισσότεροι επαρχιακοί δρόμοι είναι ευθύνη περιφέρειας και όχι Δήμου. Επομένως για προεκλογικές βόλτες και ομιλίες πρέπει να το πουμε στη Περιφέρεια, για να προσέχουν εδω πανω που έρχονται. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία διότι Περιφέρεια - Ξεπεριφέρεια εμείς πρέπει να βλέπουμε τον συμπολίτη δημότη μας κατάματα, διότι ασχέτως αρμοδιότητας ο πολίτης θέλει επίλυση των προβλημάτων του. Οι δημότες μας εδώ πάνω, και οι διερχόμενοι, δεν έχουν προβλήματα κίνησης με όχημα και δυσανασχετούν όταν "βγάινουν" στην Εθνική είτε για Αγρίνιο είτε για Αμφιλοχία. Φυσικά δεν δυσανασχετούν με εμάς απεναντίας βλέπουν και επικροτούν το έργο μας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα .
    Επομένως δεν ισχύει αυτό που γράψατε ότι "αυτή η δημοτική αρχή δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με μικρά και ασήμαντα έργα".
    Με εκτίμηση
    Ευθυμία Κολοβού Αντιδήμαρχος ΔΕ Φυτειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ενθουσιαστεί με την παρουσίαση της περιοχής και τα κατορθώματα της Δημοτικής Αρχής. Δεν είχα σκοπό να επισκεφθώ την περιοχή αλλά τώρα θα το κάνω και ας μην έχω συγκεκριμένο λόγο, αλλά αν βρω έστω και μια λακούβα στον δρόμο θα σας μαλώσω. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο