Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

“Ποταμια”, ” 58″ κεντροαριστερές” “ελιές” και… “κολοκύθα” !!

Το Νέο κόμμα θα  έρθει από τα δεξιά και θα έχει
κάτι από φαντάσματα του παρελθόντος.
Το Καστελόριζο του Παπανδρέου και η χρεοκοπία. έθεσε τους πάντες προ του διλήμματος  “μνημονιακός-αντιμνημονιακός” δημιουργώντας μια κάθετη τομή μεταξύ του νέου και του παλιού.
Εκείνη την στιγμή  έπεσαν όλες οι  κομματικές ταυτότητες επιτρέποντας μετακινήσεις μέσα στο ιδεολογικό φάσμα οι οποίες θα οδηγούν σήμερα το παλιό πολιτικό σκηνικό στην εξαφάνιση.
Οι αντιμνημονιακοί  προχώρησαν εμπρός με νέα σχήματα,  τόσο Δεξιά  όσο και Αριστερά και βασικές αρχές σύγκρουσης. Άφησαν πίσω τους μνημονιακούς να πηγαίνουν από δόση σε δόση κάνοντας τα πράγματα για όλους χειρότερα.

Σαν αποτέλεσμα στην αρχή το ΠΑΣΟΚ πήρε να διαλύεται σε διάφορες “Ελλαδες”, σε  “58″σε  “κεντροαριστερές” και “ελιές”.  Μετά πήρε σειρά η ΝΔ η οποία κρατήθηκε  ενωμένη ως ψευτο-αντιμνημονιακή όσο ήταν εκτός νυμφώνος,  ενώ προσπάθησε να είναι στις πλατείες. Μετά το ρήγμα με τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σήμερα πήρε να διαλύεται σε ”Ποτάμια”, προς τα οποία αιμορραγεί. Παράλληλα αυτή την στιγμή κινούνται κάμποσες “Κεντροδεξιές” και “ακροδεξιές” “ανασυντάξεις” και μια “κολοκύθα”.  Αυτό το τελευταίο  είναι ακόμη στα σκαριά θα ανακοινωθεί αργότερα με επικεφαλής κάποιο σκιάχτρο ή πρίγκιπα των παραμυθιών.
Οι μνημονιακοί δεν μπόρεσαν αντιτάξουν σοβαρό αντίλογο σε όλο αυτό τον χαμό  γιατί οι ηγέτες τους ήταν αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και έφεραν το μνημόνιο για να την κρύψουν.  Καραμανλήδες και Παπανδρέου κυβερνούσαν την χώρα επί 40 χρόνια μέσα από δυο κόμματα,  ένα Καραμανλικό και ένα Παπανδρεϊκό. Ο Λαός των μνημονιακών ήταν και παραμένουν επιεικώς άσχετοι  για το τι συνέβη με το Μάαστριχ και την Ευρώπη, την σιωπηλή διαρκής διολίσθηση-υποτίμηση της δραχμάς για να μπει στο ευρώ, τι συνέβη μέχρι το 2009 και τι είχε συμβεί στο Καστελόριζο. Η  απόδειξη ήταν ότι φοβόντουσαν την χρεοκοπία. Όλοι θυμόμαστε το βασικό δίλημμα  με το οποίο τους τρόμαζαν ήταν πάντα “το μνημόνιο η χρεοκοπία” ενώ είχαμε χρεοκοπήσει όπως καταγράφηκε εδώ.
Δίπλα στους μνημονιακούς που δεν ήξεραν υπήρχαν βέβαια και οι “ύποπτοι” δηλαδή  αυτοί που ήξεραν και πληρώνονταν -με κάποιο τρόπο- για να προπαγανδίσουν το μνημόνιο.
Δεν έφερε το μνημόνιο την χρεοκοπία. Την χρεοκοπία την έφεραν αυτοί που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και οι προηγούμενοι. Έφεραν το μνημόνιο για αυτό τον λόγο. Γιατί δεν άντεχαν να ανακοινώσουν χρεοκοπία και να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους στο εσωτερικό και διεθνώς.
Την καταστροφή που ζούμε την έφεραν αυτοί που ψηφίσαν, υποστήριξαν, εφάρμοσαν το μνημόνιο. Αυτούς που πληρώνονταν για να το υπηρετήσουν αυτούς που λέμε “μνημονιακούς”.
Σήμερα ακόμη κι αν το μνημόνιο εκλείψει ή αλλάξει ονομασία, η διαίρεση μνημονιακών αντιμνημονιακών, θα υπάρχει χάρη σε αυτούς που έδωσαν ιδεολογικό βάθος στο αντιμνημόνιο εισάγοντας σε αυτό τον ευρωεκπιτισμό.
Διότι αυτό ήταν και  είναι τελικά το αντιμνημόνιο σε κάθε μορφή, δοσολογία ή σχήμα κι αν εμφανίστηκε. Είναι μια αντίδραση στις απαιτήσεις της τρόικα δηλαδή της ευρωπαϊκής ένωσης, της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, με την τεχνογνωσία του ΔΝΤ.
πηγή: papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο