Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μάθημα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο 47 χρόνια μετά

  Η συνάντηση προετοιμαζόταν εδώ και έναν μήνα. Την είχαν ζητήσει οι απόφοιτοι της Λεοντείου Σχολής των τάξεων του 1967 και 1968. Ήθελαν να ξαναδούν από κοντά - και μάλιστα στον χώρο του σχολείου - τον καθηγητή τους.
Ο φιλόλογος των μαθητών στη Λεόντειο τις χρονιές 1967 και 1968 ήταν ο Ιωάννης Λιάπης, όπως είναι το κατά κόσμον όνομα του σημερινού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των τότε μαθητών του. Η συνάντηση μαθητών - καθηγητή ύστερα από 47 χρόνια πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στη Λεόντειο Σχολή, στη Ν. Σμύρνη.
«Ήταν κάτι που το περίμενε και ο Αρχιεπίσκοπος πώς και πώς» τονίζουν στα «ΝΕΑ» συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου.
Σημειώνεται πως τη δεκαετία του '60 ο κ. Ιερώνυμος, προτού γίνει ακόμη κληρικός, δίδασκε στη Λεόντειο Σχολή σε μαθητές λυκείου τα μαθήματα της ιστορίας, των αρχαίων ελληνικών και της νεοελληνικής γλώσσας. 
Η επανένωση περιελάμβανε μάθημα αλλά και ένα είδος... εξέτασης.
Ο Αρχιεπίσκοπος συμβολικά παρέδωσε ένα μάθημα ιστορίας στους παλιούς του μαθητές - οι οποίοι ξανακάθησαν για λίγο στα θρανία - για θέματα που αφορούσαν το Βυζάντιο. Τους μοίρασε δε ένα φυλλάδιο με κείμενο για χαρακτηριστικά των Ελλήνων και τους ζήτησε να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και να ανταλλάξουν απόψεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο