Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Διονύση Μπερερή: «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ (Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1760-2013)», στην Αθήνα



        Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014,  η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Διονύση Σπ. Μπερερή: «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ (Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1760-2013)», στην Αθήνα που διοργάνωσε η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία. 
      Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Λόγου και τέχνης στη "Στοά του Βιβλίου" στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκε από την αρκετά καλή προσέλευση στην οποία παρευρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α. που έσπευσαν να επιβραβεύσουν την προσπάθεια Διονύση Σπ. Μπερερή να καταγράψει την εκπαιδευτική ιστορία της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου........



     Την εκδήλωση συντόνιζε ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε), ο οποίος με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, παρουσίασε τους ομιλητές και φυσικά τον πολύ καλό φίλο του συγγραφέα Δ. Μπερερή.
      H όμορφη, συγκινητική και  νοσταλγική εκδήλωση είχε ομιλητές τους: 
-Τον Αθανάσιο Παπά, Ομότιμο Καθηγητή Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και 
-τον Γεώργιο Ι. Σπανό, Καθηγητή Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για  το  τεκμηριωμένο υλικό του βιβλίου, την άρτια ταξινόμηση και με επιστημονικό τρόπο παρουσίαση όλων των πληροφοριών, την προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή φωτογραφιών, καθώς και  για την μακροχρόνια και κοπιαστική έρευνα του συγγραφέα.
     Κοινή ήταν η επισήμανση πως το βιβλίο αποτελεί  ένα πολύτιμο δώρο προς όλους τους κατοίκους του Μεσολογγίου και της περιοχής, αλλά και  ανεκτίμητο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς και τους ιστορικούς. 
      Τελευταίος πήρε το λόγο ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους και όλους όσους βοήθησαν και τόνισε πως η διαρκής στήριξη, η κάθε είδους βοήθεια στη συγκέντρωση υλικού και η εμπιστοσύνη τους ήταν από τα στοιχεία που τον ενδυνάμωναν και τον παρακινούσαν να ολοκληρώσει το έργο αυτό.

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι π. Βουλευτές Παναγιώτης Δελημήτσος και Αριστοτέλης Μιμμής, ο π. πρόεδρος ΕΣΗΕΑ Παναγιώτης Σόμπολος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης εταιρείας λόγου και τέχνης Μπάμπης Τσελεπής, η Μαρία Θωμαδάκη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής, η Δήμητρα Θεοφανοπούλου – Κοντού, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Μαρμαρινός Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής Πανεπ. Αθηνών, ο π. Πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ Στρατηγός Γιάννης Μπούρος, ο Αντ/γος ε.α και συγγραφέας Νικόλαος Κολόμβας, ο Γιώργος Πάστρας δημοσιογράφος,  ο Ηλίας Ζαπαντιώτης εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανικός τύπος», ο Χρυσόστομος Πατούλας εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική», ο Μιχάλης Βαλλιανάτος δημοσιογράφος, ο Σταύρος Σαπλαούρας εκδότης, ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού κολλεγίου Κωνσταντίνος Καρκανιάς, ο δικηγόρος Κυριάκος Ξενάκης, ο δικηγόρος Γιώργος Καρατζογιάννης, o Δημήτρης Πιστικός δικηγόρος, ποιητής και δοκιμιογράφος, οι εκπαιδευτικοί: Σπυριδούλα Μπερερή και Σπύρος Μήτσης, ο συγγραφέας – μαθηματικός Γιώργος Σαγώνας. 
      Τα μέλη του Δ.Σ της ΑΙΠΟΕ: Μιχάλης Κοτίνης, Χρήστος Κορέλας, Ιωάννης Καρύτσας,  Μπάμπης Κουβέλης, οι Συγγραφείς Μαρία Μπαμπάνη, Πέτρος Μπερερής, Αντώνης Βασιλείου, Πάνος Λαζαρόπουλος, το μέλος του συλλόγου Γουριάς Σταμουλακάτου Ιωάννα, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία ο Γιώργος Τσέλιος, Χρήστος Γαζέτας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, Πηγή Χαντζή, ο πρόεδρος Συλλόγου Γαβαλούς Άρης Σφυρής, κ.α. 













































































1 σχόλιο:

  1. Ο μέσος όρος ηλικίας περίπου φαίνεται να είναι γύρω στα......ΧΧ μαντέψτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο