Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ: Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

        Αγαπητέ κύριε Κουρουμπλή  και "παλιέ μου Σύντροφε, το πάλαι ποτέ".
     Αληθινά δεν πίστευα στα μάτια μου και  στα αυτιά μου, όταν σας έβλεπα  από την τηλεόραση  να απαντάτε  στον Υπουργό Υγείας κύριο Γεωργιάδη (που ξέρετε πολύ καλά  πως ούτε τον ψήφισα, ούτε ανήκω στην παράταξή του) .
    Αυτά που λέγατε για κάποιο γνώστη του θέματος, δημιουργούσαν την εντύπωση ότι  ήταν είτε προϊόντα άγνοιας ,ασχετοσύνης, σύγχυσης ή προϊόντα βλακείας. Όμως εγώ που ξέρω ότι είστε πανέξυπνος  και ούτε σε σύγχυση βρισκόσασταν, ούτε άσχετος είστε  ή ότι είχατε άγνοια, αφού έχετε διατελέσει και Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Υγείας, γνωρίζω  ότι απλά κάνατε στείρα και Λαϊκίστικη -Δημαγωγική Αντιπολίτευση.............



   Τότε που οι Υπουργοί  του ΠΑΣΟΚ Κρεμαστινός, Παπαδόπουλος, Μαριλίζα παρίσταναν τους  Υπουργούς, αλλά δεν ήταν  Υπουργοί, εσείς τι κάνατε;
     Τουλάχιστον ο κύριος Γεωργιάδης είναι Υπουργός, γιατί έχει τα κότσια να σπάει αυγά και  να κάνει οικονομία στα ταμεία με την μείωση τιμών  με ποσόν πάνω από 500 εκατομμύρια ΕΥΡΩ και  να εξασφαλίζει φθηνό και καλό φάρμακο και για αυτούς που δεν έχουν ασφάλεια όταν το αγοράζουν.
     Αλήθεια ήταν Υπουργός ο πολύς κύριος Αλέκος Παπαδόπουλος, όταν διαπίστωνε ότι  στο Υπουργείο Υγείας υπήρχαν πιράνχας. Ο  Υπουργός δεν είναι για να κάνει διαπιστώσεις αλλά για να παίρνει αποφάσεις και  να δίνει λύσεις .
   Ξέρετε πως τιμολογούσαν οι Πολυεθνικές  τα πρωτότυπα φάρμακα, όταν εσείς ήσασταν Γενικός Γραμματέας  ή Βουλευτής του  ΠΑΣΟΚ και  Υπουργοί οι κύριο που ανέφερα; Όπως  γούσταραν!!!!!
      Ξέρετε πως τιμολογούνται τα πρωτότυπα φάρμακα των Πολυεθνικών, που Υπουργός  είναι ο κύριος Γεωργιάδης; Με βάση τον μέσο όρο των αντίστοιχων χαμηλότερων τιμών τριών κρατών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Εδώ θα σας κλείσω το στόμα με ντοκουμέντα και φωτογραφίες.
     Όπως προκύπτει από τον ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του 2011 (Δηλαδή ήταν οι ίδιες τιμές που ήταν και  το 2010 που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και εσείς Βουλευτής του), το Πρωτότυπο καρδιολογικό φάρμακο της Γερμανικής Πολυεθνικής BOEHRINGER ING  PRADAXA 60X110 mg  είχε  λιανική τιμή 149,89 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον  κύριο Γεωργιάδη έχει φθάσει τα 89,55 ΕΥΡΩ (Το  φάρμακο αυτό είναι ON PATEND, δηλαδή  είναι πρωτότυπο, που δεν έχει λήξει η πατέντα του).

    Άλλο παράδειγμα το Ψυχοφάρμακο ZYPREXA VELO των 20 mg της Πολυεθνικής LILLY είχε Ιανουάριο του 2011 278,25 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον  κύριο Γεωργιάδη έχει  144,67  και το γενόσημό του 115,74 ΕΥΡΩ, στο οποίο θα μειωθεί με τον νέο νόμο η τιμή του ακόμη 35%!!!!

       Άλλο παράδειγμα το ευρέως διαδεδομένο φάρμακο για το στομάχι της Πολυεθνικής ASTRA-ZENECA  NEXIUM  των 40 mg x28  τον Ιανουάριο του 2011 είχε 32,6 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον κύριο Γεωργιάδη έχει 16,02  ΕΥΡΩ και το γενόσημο του HELIDES των 40 mg x30 tablets έχει 12,82 ΕΥΡΩ και  δεν το κατασκευάζει καμιά εταιρεία από τις Ινδίες ή το Μπαγκλαντές , αλλά η Πολυεθνική  SANOFI.

   Ξέρετε κύριε Κουρουμπλή πως οι περισσότερες Πολυεθνικές κατασκευάζουν τα πρωτότυπα φάρμακά τους σε εργοστάσια Ελληνικών Εταιρειών, οι οποίες παράγουν συγχρόνως  και τα δικά τους γενόσημα φάρμακα.
     Άρα ντροπή σας κύριε Κουρουμπλή  να λέτε αυτές τις μπούρδες στην βουλή.
       Τελικά υπηρεσία στην πατρίδα και το Ελληνικό Λαό, που τόσο δοκιμάζεται  δεν προσφέρετε εσείς, αλλά ο Υπουργός Υγείας με  αυτό τον νόμο που έφερε στην Βουλή και θα εξοικονομήσει πάνω από 500 εκατομμύρια ΕΥΡΩ στα ταμεία.
        Εσάς όμως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες της Βουλής, που δεν διστάζετε να τις αλλάζετε σαν πουκάμισα.

      Και όλος αυτός ο  λαϊκισμός, ο δικός σας και  πολλών έχουν κάνει ασθενείς  να  αρνούνται να πάρουν γενόσημα φάρμακα, καλών Ελληνικών Εταιρειών, με  αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (ο χρωματιστός κυκλικός δίσκος)  από τον Υπολογιστή μου, μέσα από ένα υπερσύγχρονο Ιατρικό Λογισμικό Πρόγραμμα  τα  ON PATEND  φάρμακα  είναι το 42,6%  αυτών που έχω αναγράψει, τα OF PATEND το 39,6  και τα  γενόσημα μόνο 17,6 %, όταν σε χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία  και  Σουηδία, ξεκινάνε από 60% και φθάνουν μέχρι και 80% των αναγραφόμενων φαρμάκων.
     Με τέτοια κρίση που υπάρχει, αν δεν λέγατε τέτοιες μπούρδες   θα είχατε ποσοστά πάνω από το 48% του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ή το 54% του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ Καραμανλή  το 1974.

       Τέτοια  να λέτε και κάτι  ακόμη πιο όμορφα για βιζιτούδες  και αν ξεκολλήσετε από το 21%  να μου γράψετε .

Αστακός 22/11/2013
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ  ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ





6 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΦΥΤΕΙΩΤΗΣ ΛΕΕΙ
    ΣΩΣΤΟΣ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ TO 2011 ΕΩΣ ΤΟ 2012 ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΑΛΜΑΣ , ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ. ΜΟΝΟ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΑΝ ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΙΩΘΕΙ, ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΑΤΡΙΚΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ κ ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ κ. ΣΤΑΙΚΟ. ΑΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΝ ΘΕΣ ΙΩΒΕΙΟ Υ[ΠΟΜΟΝΗ. κ ΣΤΑΙΚΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΜΟΝΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΚΡΑΥΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΙΓΟ- ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ.ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ, ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ ( ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ) Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΙΩΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΜΗΝΕΣ. ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. Δ.Ι.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι γελοίο το να υπερασπίζεται κανείς τον Άδωνη όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι επιλέχθηκε για το ρόλο κομάντο της ισοπέδωσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας (στην Ελλάδα η σχέση δημόσιου ιδιωτικού είναι 30% 70% αντίστοιχα) εξαιτίας της νοσηρής ιδεοληψίας του. Επιλέχθηκε δηλαδή ως ο "χρήσιμος ηλίθιος" που θα κάνει τη "βρωμοδουλειά" μή υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος. Όποιος βλέπει τηλεόραση θα έχει δει τις κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης που ξεφύτρωσαν σα μανιτάρια. Τα κατορθώματα του Άδωνη μόνο η τρόικα και η Μανωλίδου μπορούν να τα θαυμάσουν.Οι συνάδελφοι σου γιατρέ απεργούν, διαμαρτύρονται και είναι στα κλαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο