Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μεγανήσι πέντε αστέρων.








Μια από τις σημαντικότερες τουριστικές επενδύσεις πρόκειται να γίνει τα επόμενα χρόνια στο Μεγανήσι. Ο λόγος για την κατασκευή ενός πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών που συνδυάζεται με ξενοδοχεία πέντε αστέρων και μαρίνες στην περιοχή Κεφάλι.

Όλες οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ είναι έτοιμο το masterplan της επένδυσης, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.
Το αρχιτεκτονικό σχέδιο το εκπόνησε ......
ένα από τα γνωστότερα γραφεία της Βρετανίας, οι Studio Seilern Architects, ενώ ο σχεδιασμός του project ξεκίνησε με βασικό σκεπτικό ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η φυσιογνωμία του νησιού, αλλά να εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των «rich and famous» που ήδη αγοράζουν εκεί πολυτελείς βίλες.
Η «ιέρεια της μόδας» Μιούτσια Πράντα προχώρησε πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου στο Μεγανήσι που ανήκει στον λόρδο Τσαρλς Τζέικομπ Ρότσιλντ, έναν από τους ισχυρότερους Βρετανούς τραπεζίτες και μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες του πλανήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εταιρεία του λόρδου Ρότσιλντ, την Gmax, έχουν απευθυνθεί κι άλλοι υποψήφιοι αγοραστές. Μεταξύ αυτών είναι ο Παύλος, υιός του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ. Επίσης, ενδιαφέρον για αγορά γης έχει εκδηλώσει ο Βρετανός γλύπτης Ανίς Καπούρ, ενώ σε διαπραγματεύσεις φέρονται να βρίσκονται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο πρίγκιπας Κάρολος, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και η Νικόλ Κίντμαν.
Όπως είναι εμφανές στο masterplan των Βρετανών αρχιτεκτόνων, το συγκρότημα με τις πολυτελείς βίλες βρίσκεται σε μοναδική θέση πάνω στο Μεγανήσι. Τα οικόπεδα έχουν θέα 360 μοιρών και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, αλλά και στο υπόλοιπο νησί μέσω του οδικού δικτύου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο βασικός δρόμος που θα οδηγεί στο συγκρότημα με τις βίλες, η δαπάνη του οποίου άγγιξε τα 4 εκατ. ευρώ.
Η ανάπτυξη του ιδιωτικού «χωριού» πλουσίων γίνεται σε 8 προνομιούχα οικόπεδα, 4-40 εκτάρια το καθένα (δηλαδή 40 έως 400 στρέμματα), τα οποία διατηρούν την ιδιωτικότητά τους και την ασφάλεια των υψηλών καλεσμένων. Καθεμία από τις επαύλεις, δηλαδή, θα είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες και απόλυτα προστατευμένη.
Εκτός από τις πολυτελείς επαύλεις, το masterplan περιγράφει και την ανάπτυξη τουριστικών και παραθεριστικών υποδομών. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το ένα με θέα προς την Κεφαλλονιά και το δεύτερο με δυτικό προσανατολισμό και συγκεκριμένα προς τα νησιά Κάλαμος και Καστός (δικό μας σχόλιο: Με ιχθυοκαλλιέργειες ή χωρίς;).


Στο αρχιτεκτονικό σχέδιο δεσπόζει μια μεγάλη πολυτελής μαρίνα κάτω από το «Port Hotel», η οποία θα εξυπηρετεί τα σκάφη των ιδιοκτητών και των υψηλών προσκεκλημένων, ενώ στα ανατολικά της έκτασης έχει προβλεφθεί και δεύτερη μαρίνα σκαφών αναψυχής.
Ωστόσο, σημαντικό είναι ότι θα αναπτυχθεί κι ένα ολόκληρο χωριό πολυτελών κατοικιών, ξεχωριστά από τις βίλες των πλούσιων ιδιοκτητών. Η κατασκευή των κατοικιών, που εκτιμάται ότι θα καταλαμβάνουν από 100 έως 500 τ.μ. η καθεμία, θα εξαρτηθεί από τις πωλήσεις. Καθένα από τα εξοχικά θα αναπτυχθεί σε μεγάλη έκταση. Αξιοσημείωτη είναι η πρόβλεψη για τη δημιουργία αγροκτήματος παραγωγής βιολογικών προϊόντων. Εκεί, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο, θα μπορούν να γίνουν αγροτικές καλλιέργειες και εκτροφή ζώων.
Το εντυπωσιακό έργο στο Μεγανήσι έρχεται να συμπληρώσει το παζλ στο Ιόνιο Πέλαγος και στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει ήδη ονομαστεί «γειτονιά των κροίσων και διασήμων».
Το Μεγανήσι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λευκάδα και μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα με αεροπλάνο, που μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Στην ίδια γειτονιά βρίσκεται ο Σκορπιός του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αλλά και η νήσος Αρκούδι, στην οποία η οικογένεια Περρωτή έχει προγραμματίσει την κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών. Λίγα μίλια δυτικότερα βρίσκονται οι Εχινάδες νήσοι και ειδικά η νήσος Οξυά του Εμίρη του Κατάρ.
Ο σεΐχης Αλ Θανί σχεδιάζει την κατασκευή ενός art island, όπου θα δημιουργηθούν αίθουσες τέχνης, μουσείο και κατοικίες, που θα φιλοξενούν τα πιο γνωστά ονόματα του πολιτισμού παγκοσμίως. Το έργο αναμένεται να κοστίσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια περιοχή, συγκεκριμένα στην Ιθάκη, έχουν κατατεθεί προτάσεις για την ανάπτυξη μεγάλων παραθεριστικών συγκροτημάτων. Η εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε. έχει ήδη υποβάλει φάκελο προς έγκριση στο Invest in Greece για την ένταξή της στις διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων fast-track, με σκοπό την αξιοποίηση ιδιόκτητης έκτασης συνολικής επιφάνειας περί τα 12.000 στρέμματα.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία του πολυτελούς θέρετρου «Ithaca Resort», που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ένα πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, κέντρο θαλασσοθεραπείας, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, συνεδριακούς χώρους αλλά και παραθεριστικές κατοικίες.

Πηγή: http://www.zougla.gr

http://mytikaspress.blogspot.gr

5 σχόλια:

  1. αυτη ειναι η ελλαδα που θελατε >? τσιμεντοποιηση παντου ... ξεχαστε τα νησια που θυμαστε ... πλεων εχει αλαξει το σκηνικο ... οπως αλαξε και στις ζωες μας ... θα ειναι προς το καλυτερο των πολιτων και ιδικα αυτου του υπεροχου νησιου η θα χασουν αυτο μπου τους εδεινε ζωη ...... θα χασουν την απλότητα ? ευχωμε να μην το μετανιωσουν οι κατοικοι αυτου του νησιου .... γιατι αυτοι που πηγαινανε για το νησι και οχι σε γκρουπ , για τις πησινες δεν θα ξαναπατησουν εκει ... σκεφτειτε και πραξε μεγανησιωτες ... η νεα ταξη ειναι και μεσα στο νησι σας διπλα απο τα σπιτια σας ..... μεσα στα σοκακια που θα χρειαστυει να μεγαλωσουν για να περνανε τα λεωφορεια με τα γκρουπ ... τελεια !!! ευρωπαικο μεγανησι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ24 Νοεμβρίου 2013 στις 12:07 π.μ.

    ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΆΦΕΤΕ
    ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΑΣΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟ ΑΛΥΖΙΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΒΟΝΙΤΣΗΣ ΚΛΠ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ
    ΕΧΩ ΔΕΧΘΗ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΩΝΤΑΣ ΤΑΝΤΑΡΟΣ
    150 ΑΤΟΜΑ ΠΛΑΓΙΩΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΙΛΟΙ KAI 50 BONITΣANOI
    ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑ ΤΥΧΑΙΩΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΥΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΞΙΩΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΕΚΕΙ ΟΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΝΔΗΛΑ ΑΣΤΑΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΚΛΠ

    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΟΨΙΔΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΠΘΑΠΑΜΙ ΣΤ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΒΑΛΕ ΟΔΙΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΜΕΣ ΝΑ ΦΘΑΣΗΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΜΑΖΕΥΣΕΙ ΔΕΚΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΕΛΙΕΣ
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΟΡΩΖΗΣ ΣΤΟΥ ΜΠΟΥΜΣΤΟΥΣ TV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τη μία λέμε όχι ιχθυοκαλιεργιες θέλουμε τουρισμό και τουριστική ανάπτυξη, από την άλλη λέμε οχι στη τουριστική ανάπτυξη. Ας μείνουμε Ξηρόμερο να τσαλαβουτάμε στο βελά και στις πισίνες στο μεγανήσι και τα παιδιά μας ανεργα.όλα με μέτρο δεν μπορούμε να τα δεχτούμε? Κάθετοι και απόλυτοι σε οτιδήποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ Κ ΝΙΚΑΚΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΚΕΙ. ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ. ΒΡΕ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.
    ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΑΣΡΕΨΩ ΣΧΕΔΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΙ ΚΑΠΝΟΥ
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο