Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ηλίας Γεωργαλής, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου. Σύντομο Βιογραφικό



Τελείωσε την Οδοντιατρική σχολή της Θεσσαλονίκης και ειδικεύθηκε ένα χρόνο στην Αθήνα. Παράλληλα έκανε μουσικές σπουδές (ανώτερα θεωρητικά και Βυζαντινή Μουσική).

Εντάχθηκε το 1975, στην Τρίτη γυμνασίου, στο μαθητικό και πολιτικό κίνημα. Απ’ το 1981 ανεξάρτητος στην Αριστερά και τον Πατριωτικό Εναλλακτικό χώρο.

Δραστηριοποιείται επί χρόνια στα Κινήματα για την Οικολογία και την Αυτοδιοίκηση και είναι απ’ τα ιδρυτικά μέλη των «Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα». Απ’ το 2008 μέχρι το 2010 ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων(ΠΑΝΑΚ) και υπεύθυνος για την "αντικαλλικρατική" τεκμηρίωση.............


Συμμετέχει σε πανελλαδικές πρωτοβουλίες για την Ενέργεια και την διαχείριση των αποβλήτων.

Απ’ το 1983 εμπλέκεται στα τοπικά ζητήματα, συμμετέχοντας στην αντίσταση για την κατασκευή διαλυτηρίου πλοίων στο Πλατυγιάλι. Απ’ τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Πολιτών Αστακού, συλλογικότητας με σημαντικές πρωτοβουλίες (λιθάνθρακας, Κατάρ, διαφύλαξη δημόσιου χώρου, πρωτοβουλίες για συγκρότηση δικτύων παραγωγών κτλ).

Κείμενά του για τον Κοινοτισμό, την Οικολογία, την Ελληνική ταυτότητα, καθώς και τη Μουσική είναι δημοσιευμένα σε διάφορα έντυπα.

Ο Ηλίας Γεωργαλής έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο  Ξηρομέρου.

9 σχόλια:

  1. κυριε γεωργαλη δεν διοικειται ο δημος με βυζαντινη μουσικη και οδοντιατρικη. δεν εκλεγηκατε ουτε μια φορα ουτε ως δημοτικος συμβουλος και οπως θα μαθατε στο πανεπιστημιο άλλο η θεωρία και άλλο η πρακτικη. και οπως λεμε στο ξηρομερο, εξω απο το χωρο πολλα τραγουδια λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:48... ενώ ο Δήμος διοικείται με το σαμαρά και τους υπόλοιπους...μας ψεκάζουν!!!

    ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΛΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ, ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΟΜΩΣ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ. Δ .Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προεκτείνω τη σκέψη του 11.48. Ψηφίστε λοιπόν οποιονδήποτε υποψήφιο αρκεί να είναι αστοιχείωτος, αμόρφωτος,δοκιμασμένος και διαπλεκόμενος για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του στο δήμο Ξηρομέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 11.48. Μέχρι ποια τάξη του Δημοτικού σχολείου επιτρέπεται να έχει πάει κάποιος για να είναι άξιος για δήμαρχος Ξηρομέρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,,,ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι « ο λαός είναι σοφός» και «αλάνθαστος» ότι ψηφίζει σωστά και ότι η κρίση του είναι δίκαιη, ότι κάθε αφορά αποδίδει τα δέοντα, τόσο στις παρατάξεις όσο και στα πρόσωπα. !!!!!!!
    Η άποψη αυτή, ως κανόνας, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Ξηρομέρου, δεν επιβεβαιώθηκε, γιατί σχεδόν όλες οι επιλογές του, τόσο σε επίπεδο παρατάξεων όσο και σε επίπεδο προσώπων, έπεσε πολύ έξω!!!!!!!!!
    Πράγματι η τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου επέλεξε ως ικανούς δημοτικούς συμβούλους ή και Βουλευτές, πρόσωπα που δεν έχουν πατήσει ποτέ τα σκαλιά του Γυμνασίου ή του Λυκείου!!! και απέρριψε τα αξιόλογα πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Πολιτών. π. χ. το Δημήτρη Στρατούλη, τον Ηλία Γιωργαλή, τον Χ. Κ., Ν. Σ, Κ. Χ, ..κ.ά.
    Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ιστορική φράση «Ανθ’ ημών Γουλιμής», που εκστόμισε ο Χαρίλαος Τρικούπης, όταν αντί αυτού εξελέγη ένας άσημος πολιτευτής!!!
    Βέβαια, ιστορικά λάθη του ελληνικού λαού έγιναν και στις εκλογές του 1920, όταν έφερε στην εξουσία, αντί του Βενιζέλου, εκείνους που τον οδήγησαν στην μικρασιατική καταστροφή !!!
    Έγινε και το 1932, όταν με τις επιλογές του οδήγησε την πολιτική ελίτ στο να στηρίξει το μοντέλο της μεταξικής δικτατορίας! Αλλά και το 1945/6, όταν παρέδωσε την εξουσία στους Ταγματασφαλίτες, και απείχε από τις εκλογικές διαδικασίες, …….όταν στήριξε δια της απουσίας του τη Χούντα!!!!!...κ.ά.
    Και σήμερα τα ίδια λάθη!!!! Πορεύεται χωρίς μνήμη και χωρίς κρίση.
    Και εδώ ο «περήφανος ξηρομερίτικος λαός» είναι σχεδόν έτοιμος, σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας του Ξηρομέρου, να κάνει ξανά το μεγάλο λάθος και να ψηφίσει ξανά τη δικτατορία των «ολίγων»!!!! Να ψηφίσει, με κριτήριο τη διαπλοκή, «το δούνε και λαβείν», με γνώμονα το άθλιο παρελθόν, το προβληματικό παρόν και όχι με το βλέμμα στο μέλλον, που εκφράζουν οι μορφωμένοι άνθρωποι!!!!!!
    Ηλία προχώρα, συνέχισε να αγωνίζεσαι τίμια, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ και οι καλύτερες μέρες για την μικρή μας πατρίδα, το Ξηρόμερο, όπου να ‘ναι έρχονται!!!!!!!!!
    Μ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε μου φιλε και συμμαθητα Ηλια. προσωπικα σου ευχωμαι καλη επιτυχια στον αγωνα που αναλαμβανεις ,που παρ οτι γνωριζεις το ποσο δυσκολο ειναι αυτο το εγχειρημα που επιχειρεις ,αποφασισες να αναμετρηθεις μαζι του.Η ενασχολιση με τα προβληματα του τοπου δεν ειναι κατι το ευκαταφρονητο το αντιθετο μαλιστα.Παρ ολα αυτα αν και ανηκουμε σε διαφορετικους πολιτικους χωρους σου ευχωμαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωραίος τύπος, έξυπνος, με χιούμορ και ευαισθησία...τι να λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο