Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Απαγόρευσε στους ιερείς το Facebook ο Μητροπολίτης Κοσμάς


     Την άμεση κατάργηση  όλων των προσωπικών λογαριασμών  που διατηρούν οι ιερείς της Μητρόπολής του στο facebook αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Η εν λόγω αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους κληρικούς, στην Έ Ιερατική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις κατασκηνώσεις της Ρίζας Αντιρρίου.
    Ο Μητροπολίτης, όπως πληροφορήθηκε το «Γεγονός» τόνισε πως θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όποιον ιερέα εξακολουθεί να είναι μέλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σκανδαλίζουν τον κόσμο με την παρουσία τους στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες....



       Μάλιστα ανέφερε, ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να μάθει αλλά και να δει κάποια πράγματα που αφορούν το εν λόγω θέμα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ποιοι ιερείς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα social media.
       Η αλήθεια είναι ότι  ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις η  παρουσία ιερέων στους εν λόγω διαδικτυακούς χώρους να μην είναι η δέουσα, όμως από την άλλη πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η ραγδαία και συνεχώς αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών μέσων από την πλειονότητα των νέων ανθρώπων, τους οποίους η Εκκλησία πρέπει να προσεγγίσει δίχως να αγνοεί τα κελεύσματα της σύγχρονης εποχής.
       Πάντως, για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε, ότι δεν βρήκαμε ούτε έναν κληρικό της Μητρόπολης να διατηρεί πλέον λογαριασμό στο facebook μετά τη συγκεκριμένη ομιλία του κ.κ. Κοσμά…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

5 σχόλια:

  1. Aίσχος.Οι απαγορεύσεις θυμίζουν μεσαίωνα.Μου φαίνεται πολύ συντηρητικό αυτό,μα καλά κάποιοι μητροπολίτες ζουν εκτός πραγματικότητας και έξω από την κοινωνία και κυρίως τη νεολαία που έχει ανάγκη κυρίως τώρα.Στο κάτω-κάτω ας θέσουν κάποια όρια και αν κάποιοι ιερείς τα παραβιάζουν, τότε να συμβεί η απαγόρευση.Οι εξελίξεις τρέχουν και πρέπει οι ιερωμένοι να ζουν και να νιώθουν τον παλμό της σύγχρονης κοινωνίας.Αλλιώς ας κλειστούνε σε μοναστήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι πρέπον Ιερέας να είναι χρήστης του facebook και να δημοσιεύει προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο όπου κανείς μπορεί εύκολα να τα δει και πολλές φορές να τα παραποιήσει αναρτώντας σε blogs ή και στο facebook αναλήθειες και συκοφαντίες για τους εν λόγω χρήστες Ιερείς, εδώ που τα λέμε ο κόσμος δεν θέλει και πολύ για κουτσομπολιό και ιδιαιτέρως όταν βρίσκονται Ιερείς μπλεγμένοι...
    Πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχουν οι Ιερείς facebook,Ερωτώ, τι μπορεί να προσφέρει στον Κληρικό το να είναι χρήστης του facebook; κακό θα του κάνει και τίποτε καλό! Συμφωνώ ώμος το να είναι καλός γνώστης του διαδικτύου και να το χρησιμοποιεί για καλό σκοπό, υπάρχουν ΕΚΤΟΣ από τα κακά του internet και καλά που μπορεί να ασχοληθεί κανείς. Το internet έχει πολλές παγίδες όταν δεν το χρησιμοποιείς σωστά όταν το χρησιμοποιείς σωστά τότε δεν έχεις να φοβηθείς για τίποτα! Η ενημέρωση δεν βλάπτει παρά μόνο η άγνοια! (Tο μήνυμά μου απευθύνετε και στους Λαϊκούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ 6:53 είσαι εκτός! Η Νεολαία δεν έχει ανάγκη από facebook και internet, έχει από ΧΡΙΣΤΟ, από Ορθόδοξη πνευματικότητα, από Δουλειά, από εμπιστοσύνη, από Αγάπη, από ασφάλεια, από κουβέντα παρηγοριάς όπου όλα αυτά ο Μητροπολίτης τα δίνει καθημερινά να ΞΕΡΕΙΣ και δεν είναι μεσαίωνας Ο Δεσπότης αλλά όλοι εσείς οι ΨΕΎΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, αν στην ζωή σου είχες εφαρμόσιμη το Ευαγγέλιο και αυτά που λένε οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν θα μιλούσες για μεσαίωνα! αλλά είσαι αναστατωμένος μέσα σου γιατί είσαι άδειος! αν ήξερες δεν θα τα έγραφες.!
    Ο παλμός του σύγχρονου κόσμου μας κατάντησε έτσι, αλλά δεν το παραδέχεστε που πάμε από το κακό στο χειρότερο, ΔΕΝ μου λές, η Γιαγιά σου πήγε χαμένη που δεν ήξερε από facebook;;;; ή ήταν και αυτή Μεσαίωνας..; χαχαχαχαχα! Δεν είπα να γυρίσουμε στην εποχή με τα κάρα και ούτε ότι όλοι οι Ιερείς είναι Άγιοι, αλλά όχι και Μεσαίωνας το να μην συμφωνείς με το face...! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΩ ΘΕΕ ΜΟΥ...................................................................................................!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από αναστάτωση τι άλλο μπορεί να σου προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης; Μήπως σε προάγει πνευματικά; Μήπως είναι μία ευκαιρία για αληθινή φιλία κι επικοινωνία; Εικονικές φιλίες, καταχώρηση προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονική παρακολούθηση... αυτά προσφέρει. Άρα είτε λαϊκός είτε ιερέας αν αναζητείς την ουσιαστική επικοινωνία και χαρά σε τι μπορεί να σε βοηθήσει; Οποιος έχει έστω και λίγο μυαλό πλέον δε χάνει ούτε ένα λεπτό σ' αυτές τις χαζομάρες... Πολύ καλά λοιπόν έκανε ο μητροπολίτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:59 γιατί τόση εμπάθεια? γιατί τόσος φανατισμός? Κι επειδή πραγματικά δεν αξίζει να πέσω στο επίπεδό σου και να σχολιάσω αυτά που γράφεις, θα σου πω μόνο, γρήγορα πίσω στη σπηλιά σου.Πρέπει να΄ναι πολύ βαθιά και πολύ σκοτεινή.Δεν εξηγείται αλλιώς,άντε και την επόμενη φορά βρες κάτι πιο πρωτότυπο να μας πεις.Καλό ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο