Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Νίκος Ζώγας Πρόεδρος Παλαιομάνινας: Καταγγελία για κοπή Βελανιδιών


              Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομάνινας Νικόλαος Ζώγας καταγγέλει προς κάθε αρμόδιο την λεηλασία και την παράνομη κοπή αιωνόβιων Βελανιδιών στο ιστορικό Βελανιδοδάσος  και καλεί όλους τους ενσυνείδητους πολίτες να ενεργήσουν γνωστοποιώντας κάθε κακόβουλη ενέργεια που γνωρίζουν  ώστε τα δασαρχεία να μπορούν να ενεργήσουν άμεσα.
Η Καταγγελία έχει ως εξής:  
Δήλωση – Καταγγελία για το έγκλημα που γίνεται στο βελανιδοδάσος Ξηρομέρου από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Παλαιομάνινας Νικόλαο Ζώγα

    Θλίψη και αγανάκτηση αισθάνεται κανείς όταν  περάσει από το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου.
  Κάποιοι ανεγκέφαλοι, δολοφόνοι, εγκληματίες που νομίζουν ότι με το να κόβουν βελανιδιές πλουτίζουν, δεν είναι σε θέση απ ότι φαίνεται λόγω έλλειψης παιδείας να γνωρίζουν τη μέγιστη καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον και εν συνεχεία στον ίδιο τους τον εαυτό....



   Γι αυτό ζητώ από κάθε Ξηρομερίτη, από κάθε φίλο της βελανιδιάς και κτηνοτρόφο που βόσκει τα ζώα του σε αυτό, αν πέσει στην αντίληψη  ή δει  να κόβονται βελανιδιές, να ειδοποιήσει τους δασοφύλακες  που περιπολούν στο βελανιδοδάσος  ή το δασαρχείο Μεσολογγίου.
      Για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να διατηρηθεί το βελανιδοδάσος ως ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και να συμβάλλουμε για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Σας ευχαριστώ πολύ  εκ των προτέρων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ
ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Δασάρχης Μεσολογγίου17 Οκτωβρίου 2012 στις 2:10 μ.μ.

    κ. Ζιώγα
    Λάβαμε γνώση της δημοσίευσής σας με το αρ. πρ. 4114/17-10-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Ευχαριστούμε για την προτροπή που απευθύνετε προς τους πολίτες της περιοχής να συμβάλλουν στην προστασία του βελανιδαδάσους. Όπως γνωρίζετε και μάλλον οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί, η υπηρεσία μας έχει εντείνει τις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων καταστροφής του δάσους (όχι μόνο λαθροϋλοτομίες) και ήδη υπάρχουν αποτελέσματα. Όμως είναι επίσης γνωστό ότι εξαιτίας της οικονομική κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η πίεση στα δάση μας, ειδικά για καυσόξυλα. Θα σας καλέσουμε και δια της επίσημης οδού, αλλά καλούμε και κάθε πολίτη να συμβάλλει στην προστασία του δάσους και να μας βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή. Να καταλάβουμε όλη την τεράστια σημασία του για την περιοχή μας (ιδιαίτερα του βελανιδοδάσους). Και ότι δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με την λογική εκποίησης των ασημικών μας σε δύσκολες περιόδους γιατί αυτό το δάσος πολύ δύσκολα ξαναγίνεται και οδεύει σιγά-σιγά στον αφανισμό του.
    Ο Δασάρχης Μεσολογγίου
    Γιώργος Φούντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο