Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Φώτης Λιβάνης: Ναι υπάρχει ένα πρόβλημα στο νερό αλλά έχει καλυτερέψει…


             Με αφορμή έγγραφο της περιφερειακής διεύθυνσης υγείας αλλά και καταγγελία ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου περί ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού σε περιοχές του δήμου Ξηρομέρου, ο αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Λιβάνης μιλώντας στον AeraFm 99.5 παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα το οποίο όμως η δημοτική αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο και χωρίς τα απαραίτητα χρήματα να επιλύσει. Ακόμη ανέφερε ότι έως την Τετάρτη ο δήμος Ξηρομέρου θα έχει τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στο νερό που ήδη διενεργεί πιστοποιημένο εργαστήριο. Μάλιστα ο κ. Λιβάνης θα καλέσει την περιφερειακή διεύθυνση υγείας για νέους ελέγχους.
        Ο αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Λιβάνης Φώτης τόνισε: «Πρώτα απ όλα θα ήθελα να σας πω γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τάσος Κατσιπάνος. Έφερε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να πάρουν παροχή νερού διάφοροι κάτοικοι στις Φυτείες, για να ποτίζουν τις ελιές και τα μποστάνια αλλά το Συμβούλιο αρνήθηκε με την επισήμανση «Πρώτα οι δημότες και μετά όλες οι άλλες δουλειές». Δηλαδή ήθελε ο Κατσιπάνος - κι αυτός ήταν ο λόγος που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη-να ποτίζονται οι ελιές και τα μποστάνια.....



       -Ναι υπάρχει ένα πρόβλημα στο νερό αλλά έχει καλυτερεύσει παρά πολύ. Όταν έγιναν οι δειγματοληψίες από τη Διεύθυνση Υγείας προ οκταμήνου περίπου και βρέθηκαν σχεδόν ακατάλληλα, αμέσως άρχισε καθαρισμός δεξαμενών, απανωτές χλωριώσεις με αυτόματους χλωριωτές, δυο απανωτές αναλύσεις από την «Βιοχημική» και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα νερά είναι κατάλληλα και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ποιότητας του πόσιμου νερού.
        -Μια τελευταία δειγματοληψία που έγινε χωρίς κανείς να ξέρει τίποτα στο δήμο Ξηρομέρου, από την Διεύθυνση υγείας έβγαλε πολλά νερά σχεδόν ακατάλληλα. Αμέσως ελέγξαμε όλους τους χλωριωτές, τις δεξαμενές, από χθες άρχισαν οι αναλύσεις, την Τετάρτη θα καλέσουμε την διεύθυνση υγείας και το Σάββατο ξανά εκ νέου την βιοχημική.
      -Το πρόβλημα με το νερό αυτό συνδέεται άμεσα με την υπεράντληση των πηγών λόγω ξηρασίας αφού έχει να βρέξει από τον Μάη μήνα, πολλές πηγές μπορεί να είναι κοντά σε μονάδες κτηνοτροφικές και τα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα. Να πω ένα παράδειγμα: 5 χιλ. το δίκτυο του Αστακού είναι από αμιαντοσωλήνες, το έτος 2012, πράγμα απαράδεκτο!!. Υπάρχει μελέτη  να γίνει ύδρευση από το νερό του Βασιλόπουλου που είναι κατάλληλο, έχουμε έτοιμη τη μελέτη αλλά που να βρεθούν τα χρήματα αυτά.
      -Η δημοτική αρχή καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκατασταθεί το φαινόμενο»…



Ακούστε τη συνέντευξη…

3 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΦΩΤΗ.ΕΛΕΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΙΑ ΝΑ ΞΕΥΤΕΙΖΕΣΑΙ ΑΛΛΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΝΑΝΕΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΡΩΤΩ¨ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕς ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 5 ΧΙΛ. ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕς ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ (ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ) ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?Χ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΧΛΩΡΙΩΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΝΥΠΟΛΗΨΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ? Η ΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΨΕΥΔΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑΞΙΜΑΤΑ Κ.Λ.Π. ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ? ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΦΙΛΕ 9Η ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑ) ΦΩΤΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ. ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ. ΥΨΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ. ΟΠΟΤΕ...... Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΕ ΚΟΡΠΗ Κ.Λ.Π. ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ. ΑΦΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙς ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ. Υ.Γ. ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ κ ΣΤΑΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕς ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΟΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ. ΑΦΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ. ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. , ΒΡΩΜΙΑ ,ΜΠΟΧΑ ΚΙ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΦΩΤΗΣ. ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΑΛΛΑΞΕ.
    ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΙΜΑΡΓΟΥΣ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΛΑΝΤΖΑ.
    ΩΠΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΠΑΝΩ, ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ...
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΤΣΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο