Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Eρωτήσεις του Κώστα Καραγκούνη για το ΚΤΕΛ Αιτ/νίας και τις πολύτεκνες οικογένειες





    Δυο Ερωτήσεις κατέθεσε ο βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Καραγκούνης προς τoν Yπουργό Οικονομικών για τα  χρέη προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και το Αστικό Αγρινίου και για την διατήρηση των ευεργετικών διατάξεων για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες….


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αθήνα, 13.10. 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Αξιότιμο Yπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Χρέη προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και το Αστικό Αγρινίου.

   Τόσο το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας όσο και το Αστικό Αγρινίου βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση αφού το συνολικό χρέος του Κράτους και προς τους δύο φορείς ανέρχεται στο ποσό των περίπου 2,4 εκατομμυρίων Ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ οι δήμοι οφείλουν από το Πρόγραμμα ΣΥΝΚοινωνία 400.000 ευρώ, το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας για τα ΑΜΕΑ, οφείλουν 220.000 ευρώ, από τη μεταφορά μαθητών 650.000 ευρώ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οφείλει 200.000 ευρώ, ενώ η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οφείλει ακόμη στο ΚΤΕΛ 50.000 ευρώ.
    Μάλιστα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στο στάδιο ανέγερσης νέου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στη Ναύπακτο αφού έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για σταθμό με στεγασμένο parking λεωφορείων και πρατήριο υγρών καυσίμων αλλά δυστυχώς λόγω της οικονομικής κατάστασης εξαιτίας των χρεών δεν μπορεί να προχωρήσει οποιαδήποτε προσπάθεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.
      Στο δε αστικό Αγρινίου που τα χρέη υπολογίζονται σε περίπου 700.000 Ευρώ και αφορά δεκάδες οικογένειες, το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο αφού η επιβάρυνση σε αυτούς είναι δυσβάσταχτη και η βιωσιμότητα πια σχεδόν ανέφικτη και έχουν φέρει τους μετόχους σε πλήρες αδιέξοδο με κίνδυνο πια να απειλείται η ίδια η επιβίωσή τους

 Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Υπάρχει η πολιτική βούληση εκ μέρους του Υπουργείου να δωθεί οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό των πληρωμών και προς τους δύο φορείς;


Ο ερωτών Βουλευτής
 Κωνσταντίνος Καραγκούνης
 ............................................................

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αθήνα, 13.10. 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Αξιότιμο Yπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Διατήρηση των ευεργετικών διατάξεων για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες

   Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια που στην ουσία έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια στα πρόθυρα της καταστροφής και ενόψει  της ανάγκης να συγκεντρωθούν από το Δημόσιο πόροι, για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, υιοθετεί μέτρα που αντιβαίνουν στην κοινή  λογική και κυρίως δοκιμάζει τα όρια αντοχής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι πολύτεκνοι.
      Με τις νέες εξαγγελίες που έρχονται προς ψήφιση από την Κυβέρνηση στέλνει τους πολυτέκνους στο «εκτελεστικό απόσπασμα», αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω φόρο.
      Είναι χαρακτηριστικό ότι η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, αλλά και η δραματική περικοπή όλων των φοροαπαλλαγών θα αναγκάσουν τις πολύτεκνες οικογένειες να βρεθούν σε πραγματικό αδιέξοδο. Οι ρυθμίσεις αυτές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολυτέκνους στην εξαθλίωση και θα αποτρέψουν τα νέα ζευγάρια από την απόκτηση παιδιών, ειδικά σήμερα που το μέγιστο εθνικό πρόβλημα είναι το Δημογραφικό αλλά και να φέρει σε πλήρη απόγνωση όσους τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύτεκνοι δίνοντας βάση και στις ισχύουσες νομοθετικές αποφάσεις της πολιτείας. 
    Οι πολύτεκνοι αποτελούν το κύτταρο της βιωσιμότητας τόσο της Ελλάδας όσο και της Ελληνικής οικονομίας και εγώ προσωπικά ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας δεν μπορώ να ξεχάσω τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού περί προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας οι οποίες έμειναν μόνο στα λόγια.

Κατόπιν των ανωτέρω,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.Υπάρχει η πολιτική βούληση εκ μέρους του Υπουργείου για την αποκατάσταση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τα επίπονα οικονομικά μέτρα που ήδη απεφάσισε η κυβέρνηση; 

2.Ποιες είναι οι ακριβείς προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αλλαγή ή όχι των άρθρων 33,34 και 38 του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου; 


Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο