Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί πολίτες του Αγρινίου και νομού της Αιτωλοακαρνανίας,

Με την παρούσα επιστολή-δελτίου τύπου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε θέματα που αφορούν το Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου αλλά και του Ε.Κ.Α.Β. Αιτ/νιας γενικότερα. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τη νέα διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. αλλά και τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Θάνο Μωραΐτη, οι οποίοι έδειξαν εμπράκτως να υλοποιούν μια, μια τις δεσμεύσεις τους σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση και πολιτική ηγεσία.
Συγκεκριμένα, στις 19/03/2010 το προεδρείο του σωματείου μας πραγματοποίησε επίσημα συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. τον Πρόεδρο κ. Ροτζιώκο Ιωάννη αλλά και με τον Υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Θάνο Μωραΐτη. Αναλύσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου και γενικότερα στο Ε.Κ.Α.Β. Αιτ/νιας, στη συνέχεια θέσαμε τα αιτήματά μας τα οποία ήταν:
1) Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νομού μας, λογω της μεγάλης έκτασής του. Ο νομός της Αιτ/νιας είναι ο μεγαλύτερος νομός σε έκταση στην Ελλάδα και οι διακομιδές ασθενών που εκτελούνται από το Ε.Κ.Α.Β. είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα τα ενεργά ασθενοφόρα να χάνονται για αρκετές ώρες μη μπορώντας να καλύψουν τις υπόλοιπες απαιτούμενες ανάγκες.
2) Ζητήσαμε ένα επιπλέον καινούργιο ασθενοφόρο V.W. για τον τομέα του Αγρινίου, το οποίο θα μοιράζει τα πολλά χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα υπόλοιπα ασθ/ρα, το οποίο παράλληλα θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή, γρήγορη και ασφαλή διακομιδή των ασθενών πολιτών του νομού.
3) Λειτουργικότερη Στέγαση-Εγκαταστάσεις με τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Εν μέσω οικονομικής κρίσης για τον τομέα του Αγρινίου προτείναμε μελλοντικά, την παραχώρηση χώρου από το νοσοκομείο του Αγρινίου μετά την εγκατάστασή του στο νέο κτήριο.
4) Ανάγκη στελέχωσης και λειτουργίας του τομέα Ε.Κ.Α.Β Αμφιλοχίας, λογω της ιδιαιτερότητας του σημείου (κομβικό με μεγάλη κίνηση) και που ουσιαστικά το δυτικό τμήμα της περιοχή του νομού μένει ακάλυπτο από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. κ. Ι. Ροτζιώκος αναφέρθηκε στο όραμά του και στην υλοποίηση ενός νέου σχεδιασμού ουσιαστικής ανάπτυξης του Ε.Κ.Α.Β.
Στη συνεχεία κατανοώντας τα αιτήματά μας, μας υποσχέθηκε τα εξής:
1) Θα φροντίσει άμεσα να παραλάβουμε ένα επιπλέον καινούργιο ασθενοφόρο V.W. εξ εκείνων της δωρεάς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
2) Ο τομέας του Ε.Κ.Α.Β. Αμφιλοχίας είναι στην προτεραιότητά μας, ούτος ώστε να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι.
3) Θα ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα μεταθέσεων προκειμένου να ενισχυθεί με έμψυχο δυναμικό το Ε.Κ.Α.Β. στην Αιτ/νια.
4)Θα κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με την 6 Δ.Υ.ΠΕ. και το Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, προκειμένου να μας παραχωρηθεί μελλοντικά χώρος λειτουργικότερος της υφιστάμενης κατάστασης.
Στη συνάντηση στο Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α., ο συντοπίτης μας Υφυπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης, μας υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει τα μέγιστα σε συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας για τις ανάγκες του νομού.
Αποτέλεσμα αυτού, στις 26/05/2010 με επίσημη απόφαση του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κ. Ροτζιώκου, ο τομέας του Αγρινίου παρέλαβε ένα επιπλέον καινούργιο ασθενοφόρο V.W. υπ΄αριθμόν ΚΗΗ-1062. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Αγρίνιο, μεταξύ του Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου και του Αντιπρόεδρου του Ε.Κ.Α.Β. κ. Π. Τζανετή ο οποίος είναι αρμόδιος σε θέματα επιχειρησιακά, ανάπτυξης & λειτουργίας. Η συνάντηση αυτή θα είναι ουσιαστικής σημασίας διότι θα συζητηθεί ο σχεδιασμός λειτουργίας του τομέα Ε.Κ.Α.Β. Αμφιλοχίας όπως, το χρονοδιάγραμμα, η στελέχωση, η στέγαση, το ασθενοφόρο και η περιοχή κάλυψης.
Όσων αφόρα το ανθρώπινο δυναμικό και τις στεγάσεις του Ε.Κ.Α.Β. στην Αιτ/νια, η νέα Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. σε σχετικό έγγραφο( επισυνάπτεται) σε απάντηση επερώτησης Βουλευτών του ΚΚΕ, αναγνωρίζει ξεκάθαρα τα προβλήματα που υπάρχουν και δεσμεύεται άμεσα να ενισχυθεί το προσωπικό κατά 10% όπως επίσης μέλημά της είναι να προβεί σε άμεσες ενέργειες σωστότερης & λειτουργικότερης στέγασης.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τη νέα Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β αλλά και τον Υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Θάνο Μωραΐτη για τα πρώτα ουσιαστικά, θετικά βήματα που κατέβαλλαν για το νομό μας. Δεν εφησυχάζουμε, ελπίζοντας να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματά μας.
Με Εκτίμηση για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΙΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο