Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: «ή ψηφίζετε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ή προκηρύσσω εκλογές».

Ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, «ή ψηφίζετε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ή προκηρύσσω εκλογές».
Με την κίνηση αυτή ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Επί της ουσίας βέβαια, αντιδράσεις έχει προκαλέσει ήδη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το περιεχόμενο των προνοιών του νόμου που δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις για τα επόμενα 50 χρόνια., αφού το πλαφόν των συντάξεων θα είναι αυστηρά το 2,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος έως το 2060.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 29 Ιουνίου και προβλέπει συνταξιοδότηση στα 65 έτη είτε στα σαράντα χρόνια εργασίας με ένσημα και στα εξήντα έτη ως προς την ηλικία. Προβλέπεται και η εξίσωση ανδρών και γυναικών από το 2013.
Ακόμη, από το 2015 τα συντάξιμα χρόνια για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα υπολογίζονται στα 60. Επίσης, δεν καταργούνται τελικά οι συντάξεις χηρείας καθώς και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.
Μέχρι στιγμής, άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν πώς οι όποιες αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό θα είναι απλά και μόνο για την τιμή των όπλων μέχρι και πριν την ψήφιση του.
Όμως , στη Βουλή αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα ως προς την πλειοψηφία που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο