Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κατερίνα Μπατζελή: Μόνο οι καπνοπαραγωγοί θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για φωτοβολταϊκά.

Τη δυνατότητα σε αγρότες από καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας να αντισταθμίσουν την απώλεια εισοδήματος (που υφίστανται λόγω της μείωσης των επιδοτήσεων κατά 50%) μέσω της ένταξής τους σε προγράμματα του Αλέξανδρος Μπαλτατζής ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή. Μιλώντας στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τις ΑΠΕ που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ την Πέμπτη 17 Ιουνίου, η υπουργός τόνισε ότι κατ’ εξαίρεση οι καπνοπαραγωγοί θα είναι οι μόνοι αγρότες οι οποίοι θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για επενδυτικά προγράμματα εγκατάστασης ΑΠΕ και δη φωτοβολταϊκών μέσω της υπαγωγής τους στον Άξονα 3.
Η κα Μπατζελή γνωστοποίησε ότι τα Σχέδια Βελτίωσης θα προκηρυχθούν εντός των επόμενων 20 ημερών.
Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, οι καπνοπαραγωγοί θα αντισταθμίσουν τις απώλειες που υφίστανται στο εισόδημά τους λόγω της μείωσης κατά 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Παράλληλα, η υπουργός ανακοίνωσε ότι στα πλαίσιο του Αλ. Μπαλτατζής εγκρίθηκαν 758 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αρδευτικών έργων σε ολόκληρη την περιφέρεια, ανάμεσά τους και αρδευτικά έργα για γεωργική χρήση.
Πέρα από αυτά, η ΥΠΑΑΤ αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Ενέργεια - Νερό – Διατροφή», βάσει του οποίου, όπως είπε, πρέπει να προχωρήσουν οι αγρότες και χαρακτήρισε ευκαιρία για συμπληρωματικό αγροτικό εισόδημα τις ΑΠΕ.
«Δεν πρέπει να μας πιάνει ούτε φόβος, ούτε πανικός για το αν θα προλάβουμε», τόνισε η κα Μπατζελή, που διευκρίνισε ότι δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να ενταχτούν στις ΑΠΕ 260.000 αγρότες.
«Κάθε νέο και ελκυστικό», κατέληξε η κα Μπατζελή, σημειώνοντας ότι πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη ωριμότητα.
ΠΗΓΗ Agrenda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο