Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γιορτάστηκε ο Άγιος Βάρβαρος στην Τρύφου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Κοσμά.





Με λαμπρότητα, με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών και με την παρουσία του Μητροπολίτη κ. Κοσμά, η Τρύφου αλλά και το Ξηρόμερο γιόρτασε τον Άγιο Βάρβαρο. Ανήμερα της εορτής του Αγίου (σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου), τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, παρουσία του Ιερού κλήρου και πλήθος κόσμου. Με φόντο τη μικρή εκκλησία που ασκήτεψε ο Άγιος, οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα του και αντάλλαξαν ευχές.
Το Δήμο Μεδεώνος εκπροσώπησε ο δήμαρχος Γιάννης Σεραφής και παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ανακτορίου Γεώργιος Αποστολάκης, ο δήμαρχος Παλαίρου Νίκος Σολδάτος, καθώς και αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι για το νέο διευρυμένο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
Λίγα λόγια για τον Άγιο Βάρβαρο

Ο Όσιος Βάρβαρος, ο Πενταπολίτης, ο οποίος έζησε τον 8ο μ.Χ. αιώνα. Καταγόταν από την Αίγυπτο, ήταν ληστής στην αρχή, αλλά ύστερα από τις αλλεπάλληλες προσευχές των χριστιανών γονέων του, από άγριος κουρσάρος μετατράπηκε σε έναν ασκητή. Ο Άγιος Βάρβαρος ασκήτεψε στην Τρύφου του Ξηρομέρου, αλυσοδεμένος, γιατί πίστευε πώς έτσι υποτάσσει το πνεύμα του, με το να δένει το σώμα του. Από αυτό το χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, την Τρύφου αναχώρησε ο Άγιος, ύστερα από άσκηση σκληρή για το Χριστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο