Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αντιδράσεις προκαλεί η μετονομασία του Δήμου Αστακού σε Δήμο Ξηρομέρου.


Αναδημοσιεύουμε από ιστοσελίδα (blog) astakos-news και σας παρουσιάζουμε ένα δημοσίευμα στο οποίο ο γράφων διαφωνεί με την ονομασία του νεοσύστατου δήμου Ξηρομέρου με έδρα τον Αστακό. Υποστηρίζει ότι η νέα ονομασία που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών αφανίζει ένα δήμο με ιστορία όπως του Αστακού, αφού πουθενά δεν φαίνεται το όνομα του.
Ο Δήμος Αστακού μετανομάστηκε σε Δήμος Ξηρομέρου
Πόσοι άραγε από εσάς ξέρετε ότι ο Δήμαρχός μας με δική του απόφαση (σύμφωνα με πληροφορίες) μέσα σε μια νύχτα αποφάσισε ότι ο Δήμος Αστακού θα πρέπει να λέγεται Δήμος Ξηρομέρου;
Φαντάζομαι όχι και τόσοι πολλοί... Που είναι τώρα ο Αστακός σαν Δήμος;
Προσπαθούσαμε τόσο καιρό με τον "Καλλικράτη" να μην ενταχθούμε στο Δήμο της Βόνιτσας και να κρατήσουμε το Δήμο μας με την ονομασία Δήμος Αστακού και τα καταφέραμε! Τι να το κάνεις όμως;
Αυτοί που αποφασίζουν για εμάς, αποφάσισαν ότι ο Δήμος Αστακού έπρεπε να μετανομαστεί σε Δήμος Ξηρομέρου!
Έτσι ο Αστακός μας θα χαθεί από τον χάρτη της Ελλάδας και θα εμφανίζεται ως Δήμος Ξηρομέρου...
Με ποιό δικαίωμα κύριοι το αποφασίσατε αυτό; Γιατί δεν ενημερώσατε τους δημότες του Αστακού γι' αυτή την ενέργειά σας; Εσείς που το αποφασίσατε, μπορείτε να μας εξηγήσετε για ποιό λόγο και με ποιά κριτήρια το αποφασίσατε; Είμαστε εδώ και περιμένουμε να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή σας.
Επειδή τελικά, όπως φαίνεται, σαν Αστακός είμαστε άξιοι της μοίρας μας και επειδή κάποιοι το θέλουν, Δήμος Αστακού... ΤΕΛΟΣ!
Πηγή: http://astakos-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο