Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενόψει του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η ημερήσια διάταξη προέβλεπε την ενημέρωση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για το επικείμενο σχέδιο νόμου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις.
Ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συναντήσεως, διότι το προτεινόμενο διάταγμα το οποίο προωθήθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της πολιτικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. για διέξοδο από την κρίση. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όφειλε να λειτουργήσει έγκαιρα τόσο προς αποσαφήνιση όλων των σημείων που χρήζουν διευκρινίσεων, όσο και να επιτρέψει να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι ιδέες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όλων των πτερύγων του Κοινοβουλίου.
Ακολούθως, αναλύοντας τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο του προωθούμενου νομοσχεδίου, υπέβαλλε τις κάτωθι ερωτήσεις προς τον κ. Υπουργό.
α) Εάν οι προτεινόμενες αλλαγές, προσκρούουν σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος και ιδιαιτέρως στο άρθρο 22 που προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα.
β) Εάν η καθιέρωση των συγκριμένων διατάξεων θα συμβάλλει πραγματικά στην ανάπτυξη της χώρας και
γ) Εάν το ποσοστό ανεργίας με την εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων, πρόκειται να παρουσιάσει μεγάλες αρνητικές διακυμάνσεις.

Εν συνεχεία, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε πως στόχος της Κυβέρνησης λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι η εμπέδωση των κοινωνικών δεικτών, ώστε να οδηγηθούμε σε ουσιαστική προστασία των συνανθρώπων μας, οι οποίοι αναμένεται να βιώσουν την ανασφάλεια και την ανεργία. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας. Η ανασφάλεια είναι βέβαιο πως δημιουργεί στο κοινωνικό σύνολο προβλήματα κοινωνικής και ψυχολογικής υφής. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως ανάλογη πίεση με αυτήν που ασκήθηκε προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Μνημονίου, θα πρέπει να ασκήσει η Κυβέρνηση και με αντίστοιχη ένταση ώστε να περικόψει δραστικά τις σπατάλες στον ευρύτερο χώρο του δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο